FONTOS


 

Vízipóló az Unicumért, nemzetközi férfitorna
Főszerepben a Szigeten

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.06.24
--------------------------------------------------------------------------------

Unikum lesz ez a hét, nem vitás. A póló, a férfiválogatott szerelmesei nagyon várták már a 2003-as esztendő 26. hetét, amikor is Kemény Dénes legénysége a nagyközönség előtt játszik főszerepet a Margitszigeten. A hagyományos Unicum-kupát a sűrű versenyprogram ugyan eleve kizárta, ám a magyar szövetség (amely hétfőn szponzori megállapodást írt alá az egyik magyar fogkrémmárka képviselőivel) és az italgyártó cég így is összehozott egy remek, két tornából álló eseménysorozatot.


Mester és csapata - Kemény Dénes szövetségi kapitány a héten a szigeti nagyközönség elôtt lép fel a vb-re készülô fiaival (Fotó: Árvai Károly)
Ma, kedden, illetve szerdán egy négycsapatos, a Final Four alapján lebonyolított villámtornát (Vízipóló az Unicumért), majd a hét végén, péntek, szombat, vasárnap a körmérkőzéses, pesti Világliga-selejtezőt (Világliga az Unicum-kupáért) rendezik meg közösen.
Utóbbi sorozatban a mieink mellett az ausztrálok, a szerbek és az amerikaiak lépnek majd fel, míg a ma kezdődő négyes tornán a szlovákok, a németek és a hazánkban hosszan elidőző ausztrálok ugranak vízbe. A szlovéniai Kranjból Európa-bajnoki bronzéremmel hazaérkező, az edzéseket az elmúlt csütörtökön elkezdő magyar férfiválogatott javában hangol az idei esztendő fő eseményére, a júliusi barcelonai világbajnokságra - ám természetesen azon van, hogy a várhatóan nagy számban a Szigetre kilátogató szurkolóit szokása szerint maradéktalanul kiszolgálja.
Magyarán: mindkét torán az első hely a cél!

Az első állomáson a döntőbe jutásért Szlovákia az ellenfél. Gajdos András együttese a kontinensviadalon sikeresen szerepelt, teljesítette célját, a hetedik hellyel kivívta a vb-indulás jogát. Kranjban találkozott a csoportmeccsek során a két gárda, a szebbnél szebb, négy gólig jutó Unicum-reklámember, Molnár Tamás vezérletével 14-8-ra győztek fiaink, mint Kemény Dénes szövetségi kapitány a találkozó után elmondta: "Igyekeztünk olyan variációkat is gyakorolni, amelyeket eddig nem vettünk elő. A védekezéssel, különösen az első két negyedben, elégedettek lehetünk, támadásban azonban, mint az eddigi mérkőzéseken általában, akadtak hullámvölgyek. Ezeket próbáljuk meg kiküszöbölni, természetesen elsősorban a világbajnokságig.”
Az összecsapás - amelyen a hétfőn belázasodó balkezes klasszis, Benedek Tibor fellépése több, mint kérdéses - kiváló alkalmat nyújt a mesternek arra, felmérje, hol is tart a kiküszöbölési hadművelet.

Vízipóló az Unicumért, nemzetközi férfitorna, Margitsziget

A program. Június 24., kedd: Ausztrália-Németország, 17.30. Magyarország-Szlovákia, 19.00. Június 25., szerda: A 3. helyért, 17.30. Döntô, 18.30.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK