FONTOS


 

Faragó Tamás árgus szemekkel figyel, és vár a vb-csapat kihirdetésével
Három-négy gól a kívánság

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.06.26
--------------------------------------------------------------------------------

A regenerálódó fitneszprogram már a múlt, a kőkemény komjádis és margitszigeti tréningek a jelen, azaz a Sinkó Andrea irányította tornát követően gőzerővel készülnek lányaink a közelgő barcalonai világbajnokságra.

"Megértette a társaság, hogy minden egyes ellenfelénél három-négy góllal jobbnak kell lennie, mert ha nem így van, akkor kérdésessé válik a győzelem” - fejtegette Faragó Tamás szövetségi kapitány, aki nem győzte hangsúlyozni: az általa - nem véletlenül - csak "operett” Európa-bajnokságnak hívott ljubljanai viadal után a nagy hármassal, az ausztrálokkal, az amerikaiakkal és a kanadaiakkal kiegészített soros világverseny, a vb teljes odaadást, maximális koncentrációt igényel.
"Ez a viadal a viadal. Minden játékosnak tisztában kell lennie a felelőségével, mindenkinek úgy kell vízbe ugrania, hogy igen, ha ő nem játszik jól, nem nyer a csapat. Amennyiben így lesz, hárman-négyen biztosan kiugró teljesítménnyel rukkolnak ki, és akkor nem lesz okunk a szomorkodásra” - folytatta a mester utalva arra is, hogy a kontinensviadalon nyújtott produkciónál többek esetében jóval, de jóval több szükségeltetik.
A csapatba, a tizenhármas keretbe kerülésért ádáz harcot vívnak a hölgyek, ami Faragó doktor szerint hoszszú távon pozitívan hathat. Motiváció, a szó, amely a montreali bajnokunk szerint kulcsa lehet a közös munkának: "Sokszor megkérdem tőlük: ugye lányok, nem én akarok a legjobban nyerni? Igyekeznek megnyugtatni, ám a szavak helyett inkább a vízben látott produkcióval tüntethetik el a kételyeket. Nincs senkinek bérelt helye a csapatban, azt hiszem, ezt felfogták, a szokásunkon nem változtatunk Györe Lajos kollégámmal, azaz a legjobb tizenhárom utazhat majd Barcelonába. Nem számít a múlt, a név, nem számít a jövő, hogy valaki teszem azt, két év múlva húzóember lehet, most kell bizonyítani, most kell kiharcolni a repülőjegyet. Árgus szemekkel figyelem őket, még többesélyes a történet, most úgy gondolom, az utolsó pillanatokig kivárok a vébécsapat kihirdetésével.”
Az Európa-bajnokságon szerepet kapó tizenöt hölgy mellett a Vasas kapusa, Horváth Patrícia, a BVSC-s Tóth I Andrea, az Egyesült Államokban tanuló Győri Eszter, valamint a válogatottságot az egri torna után lemondó, ám döntését átgondoló, Itáliában légióskodó Rédei Kata készül a világbajnokságra. Tényleg azon vannak, hogy három-négy góllal jobbak legyenek riválisaiknál (és ne törjék meg a csodás, "ha világverseny, akkor finálé” sorozatot), mert Szlovéniában is bebizonyosodott, ellenkező esetben már nem csak a kezükben van az irányítás. Lásd az egy góllal elveszített finálé utolsó negyedében megítélt két megmosolyogtató olasz négyméterest…

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK