FONTOS


 

A Komlósi János, Tóth Gyula kettős ült a csongrádiak kispadjára
Nagy változások Szentesen

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Kozák János, Nemzeti Sport 2003.06.27
--------------------------------------------------------------------------------

Tóth Gyula újra csatasorba állt. Egyszerűen nem nézhette tovább a szentesi férficsapat évrőlévre való gyengülését. Kádár József, a befejeződött szezon szentesi edzője nem kívánta megújítani lejáró szerződését, és ezúttal gyorsan megszületett a megoldás: az együttes új edzője Komlósi János, szaktanácsadója pedig Tóth Gyula lett.

Az újdonsült edző, alias "Kicsi” (csak így szólítják az uszodák világában) több mint háromszázszor szerepelt a Vízmű SK színeiben, legnagyobb sikereit a mostani szaktanácsadóval, edzőjével érte el: 1980-ban megnyerték a Magyar Kupát és a KEK-ben a negyedikek lettek. Némi késéssel kezdte edzői pályafutását, ám arra rögtön büszke is lehet. Szinte a semmiből teremtette meg a nagykanizsai vízilabdasportot, amely vezetésével stabil OB I B-s gárdává vált. Most hazahívták és örömmel jött. Régi edzőjével gyorsan megtalálták a közös hangot, elképzeléseik szerint munkájukat a teljes együttműködés, korrektség jellemzi majd, a közösen elfogadott és összeállított edzésterv alapján végzi mindenki a feladatát.
Tóth Gyula magyar bajnoki ezüstéremig is vezényelte a Kurca-parti legénységet. Tizenöt szezonban irányította a férfiakat, de a női vízilabda első aranykorszaka is a nevéhez fűződik. A szentesi hölgyek irányításával tízszer nyertek magyar bajnokságot, BEK-győzelmüket azóta sem tudta megismételni senki. Szövetségi kapitányként Eb és vb-aranyéremmel is büszkélkedhet, akár pihenhetne is a babérjain, de őt nem ilyen fából faragták.
Délelőttönként ugyan nem ér rá, hiszen mint kirendeltségvezető, főállatorvosként a munkát el kell végeznie. "Ez becsület kérdése is - mondja -, mert ez az egyetlen terület, ahol nem ért csalódás.” Majd rögtön a fiúkról, a feladatról beszél: "Sajnos elmaradtak a beharangozott nagyobb pénzügyi, szponzori lehetőségek, így nem tudtuk itthon tartani Horváth Tamás kapusunkat, aki a spanyol Valenciába, és Szabó Nándor centerünket, aki Szegedre igazolt. És nem sikerült hazahívni olyan játékosokat sem, akik szívesen játszottak volna szülővárosukban. Csörgő, Tordai és Halápi is szóba került, de nem tudtuk biztosítani a feltételeket.
Akik aláírták a szerződésüket: Újházi Attila (kapus), Szebeni Zoltán, Somogyi Balázs, Döbrössy Viktor, Szabó Tamás, Hyc Tamás, Hyc Zoltán, Juhász Endre, Vígh Róbert és Pellei Csaba. Folynak a tárgyalások az ukrán Kameneckij visszatéréséről, de szeretnék leigazolni a szegedi Élest is.
"Keresünk még egy rutinos kapust és centert is. Várjuk haza Kiss Istvánt és Berki Andrást. Nem siránkozunk, nem nyalogatjuk sebeinket, maximális munkával és jó csapatszellemmel igyekszünk a hiányokat pótolni. Úgy érzem, hogy ezek a játékosok igénylik a kemény, céltudatos munkát és mindenki éhes a sikerre”- fejezi be mondandóját Tóth Gyula, akit úgy látszik a nehéz körülmények ellenére sem hagyta el szokásos optimizmusa.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK