FONTOS


 

Férfi Világliga az Unicum-kupáért
Gergely István, Madaras Norbert és Varga II Zsolt vitte a prímet
Ezúttal a duplával is beérték

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.06.29
--------------------------------------------------------------------------------

… és akkor a derbi zárásaként a saját harmadából engedte el a labdát. A nézők már álltak a helyükön, tapssal köszönték meg a kedvencek 13-7-es sikerét - elsiették kicsit…

A sárga gömb csak repült, repült, szegény Stanton sem tudta, hol áll meg. Már-már a közelébe ért, mikor gellert kapot a vízen, és az egyes sapkás asszisztálása mellett szépen beesett a kapuba. Az ausztrálok kapusa a víz alatt dühöngte ki magát, elsüllyedt szégyenében, miközben a ritkán látható messziségről szerzett, Fodor Rajmund által kivitelezett utolsó találat négyzetre emelte a tetszésindexet.
Szóval, 14-7 lett az a 13-7. Azok után, hogy szerdán háromszor annyi magyar gól született, mint ausztrál (15-5), a VLben megelégedtek a dupla annyival az urak. Senki sem dühöngött emiatt…
Pedig az első kilencperces menet befejeztével a még nagyobb kiütés is benne volt a pakliban. Benne, mert a meccset végigvédő, a szerbek ellen csak az utolsó két és fél percre beálló, így immáron kétszeres válogatottként tündöklő újdonsült honfitársunk, Gergely István átjátszhatatlannak bizonyult (pedig próbálkoztak az auszik becsülettel), a bekkek, Steinmetz Barnabás és Vári Attila, mint végig a 36 perc folyamán, sallangmentesen kapcsolták ki a centereket, miközben elöl négyet rámoltak be támadóink. Madaras Norbert, Kiss Gergő, Varga II Zsolt, valamint Biros Péter talált be akcióból - a két dominós felállt védelem ellen, a két angyalföldi pedig leúszás után volt eredményes. A folytatásban azonban közelebb férkőztek Sagajev fiai, feljöttek 4-2-re, és igaz ugyan, hogy az ellenállhatatlan Madaras vezérletével idővel újra négygólosra hízott az előny (7-3, majd 8-4), a harmadik játékrészben 8-6-nál újra közel minimális volt a differencia. A hullámvasút azonban újra a mieinket emelte magasba, Molnár Tamás gyönyörű ejtése és a Fodor-Biros összjáték precíz kivitelezése megnyugtatólag hatott, még akkor is, ha Jenkins 10-7-re alakította az eredményt.


Amint Kiss Gergô ellenfelét, úgy a magyar válogatott ausztrál riválisát tartotta ellenôrzése alatt - nem is lehetett kérdéses a siker (Fotó: árvai károly)
Kemény Dénes tanítványai ezúttal nem pörögtek a csúcson (ami persze érthető: 18 órával az Európa-bajnok fölényes legyőzése után, egy gyengébb rivális ellen módfelett nehéz lett volna újra gálázni), arra azonban végig ügyeltek, véletlenül se forogjon veszélyben a sikerük. Itt volt például Varga II Zsolt. Sorozatban bizonyítja tehetségét, meccsről meccsre játssza be magát a vb-csapatba. Az utolsó felvonás óriási fel-le úszását a Vasas univerzális pólósának remekbe szabott találata törte meg - hiába lógott a nyakán védője, csodás gólt ragasztott a kapuba. Később egy újabb lefordulást suhintott be (12-7), amit Vári Attila bombája követett (13-7) - Fodor Rajmund dudaszós góljáról pedig már beszéltünk. És még sokat fogunk róla…


Mestermérleg
Kemény Dénes:
- Az összes létező csapdába belesétáltunk, amely a szerbek elleni meccs másnapján délután háromkor egy gyengébb ellenfél ellen várhat a csapatra. Igaz, külön készültünk, hogy ne történjen meg mindez - ettől függetlenül tizennégy hétre nyertünk.
Erkin Sagajev: - Ezúttal sokkal összeszedettebben játszottunk, mint szerdán, ám fiatal csapatom még így sem lehetett ellenfele a magyar válogatottnak.

Vizes menü

Április 29., vasárnap. 3. forduló: Magyarország-Egyesült Államok, 15.45. Szerbia-Montenegró-Ausztrália, 17.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK