FONTOS


 

Optimistább célkitűzések Egerben
Szeretnének előrébb lépni

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Fesztbaum Béla, Nemzeti Sport 2003.07.07
--------------------------------------------------------------------------------

Előzetesen a 6-7. hely megszerzését tűzte ki célul a 2002-2003-es bajnokságra a klubvezetés a ZF Hungária Egri VK OB I-es férficsapata számára, végül azonban csak a nyolcadik helyet sikerült megszereznie.

A mutatott játék is gyakran okozott csalódást, emiatt pedig csökkent a hazai mérkőzések iránti érdeklődés.
- Már az ősszel nyilvánvalóvá vált, hogy a hatodik hely nem reális cél a mi esetünkben. Tudomásul kellett venni azt is, hogy a körülményekből, a viszonylag stabil anyagi helyzetből nem következnek automatikusan a jó eredmények - válaszolta felvetésünkre Halmos R. Péter klubigazgató. - Kesernyés kissé a szánk íze, de az igazi csalódás az lett volna, ha a nyolcadik helyet sem érjük el.
- Ehhez képest a rájátszásban még az ötödik hely megszerzésének reménye is felcsillant…
- Az Újpest vendégeként meglepő győzelmet arattunk, de aztán az UTE Egerben igazolta, hogy jobb, mint a mi csapatunk. Elismerem, hogy a végső sorrend jól tükrözte az erőviszonyokat, bár az OSC-nél talán erősebbek voltunk.
- Először fordult elő, hogy nem helybéli edző dolgozott a csapattal.
- A Szlovákiából érkezett Vidumanszky László már volt egykoron az Eger játékosa, ismeri az itteni körülményeket, ezért bíztunk meg benne. Fizikai téren fejlődött is a csapat, de az eredmények olykor elmaradtak a várttól. Az edző munkájában éreztünk némi bizonytalanságot, de mivel számos pozitívumról is meggyőződhettünk, ő változatlanul élvezi az egyesületi vezetés bizalmát.
- Mennyiben változnak az újabb célkitűzések?
- Az önkormányzat és a szponzorok révén tovább erősödünk anyagiakban, ezért olyan csapatot szeretnénk, amelyik javít az előző évi helyezésen. Úgy tűnik, hogy a korábbi keretből mindenki marad Egerben. Azon túl három-négy játékost kívánunk igazolni. Szinte bizonyos, hogy Csányi György, aki már volt Egerben gólkirály, visszajön hozzánk Németországból. Az ősszel ismét számítunk Petik Attilára is. A további egyeztetések ugyancsak jó úton haladnak. Július közepén megkezdjük a felkészülést. A bajnokság kezdete előtt három tornán, Szegeden, Szentesen és Egerben igyekszünk formába lendülni.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK