FONTOS


 

Kicserélődött az Újpest játékoskerete
Petrovics maradt a liláknál

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szűcs András, Nemzeti Sport 2003.08.07
--------------------------------------------------------------------------------

"Három éven belül szeretnénk bajnokesélyes csapatot kialakítani” – mondta Petrovics Mátyás 2002 őszén, még az UTE másodedzőjeként. Most, 2003 nyarán kicsit árnyaltabb a jövőkép.

Az újpestiek egyik legerősebb szponzora ugyanis az ősztől inkább a Fradit támogatja. A változás hatására a lila-fehérek volt edzője, Csapó Gábor is a Népligetbe költözött, s ha már átment a város másik végébe, vitte magával három kulcsemberét is: Létayt, Sutit és Süvegest. Ráadásul időközben Zentai is Szentesre igazolt, azaz nem tűnt rózsásnak a helyzet.

"Szerintem egyáltalán nem gyengültünk – vág a közepébe Petrovics Mátyás, immár vezetőedzőként. – Az FTC a fél csapatunkat vinni akarta, ám csak három játékosunkat tudták elcsábítani. Mi több, engem is hívtak, és ha csak a pénzt veszem alapul, akkor már a zöld-fehérek egyik edzője lennék… Én azonban visszautasítottam az ajánlatot, utána pedig öt perc alatt megegyeztem a vezetőinkkel. S nem csak nekem fontos a klubhűség. Kovács Robi például közölte: esze ágában sincs itthagyni bennünket, folytatni akarja, amit elkezdtünk. A négy szabad helyre pedig mindenkit sikerült megszereznünk, akit akartunk: Fábryt Szegedről, Mátét a Vasasból, Han-godyt a KSI-ből és Horváthot a Fradiból. Senki sem mondhatja, hogy ez a kvartett rosszabb a távozó négyesnél. A csapat tehát nem gyengült, ám a LEN-kupában sajnos nem tudunk elindulni. Ez a szomorú lépés is a vezetőink szemléletét jelzi: csak annyit ígérünk, amennyit vállalni tudunk, de azt pontosan teljesítjük is. Másodedzőnk nem lesz, a szakmai munkáért egyedül én felelek. Persze azért nem leszek egyedül. Kis Józsi, a mindenesünk ül majd mellettem a kispadon is. Gyarmati Dezső bácsi pedig a kimeríthetetlen tapasztalatával lesz a segítségemre. A megfogalmazott célunk az első négybe kerülés, szerintem ez mindenképpen teljesíthető.”
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK