FONTOS


 

Elindul az egyetemi csapat az első osztályban
Valami Amerika Budapesten

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Gulyás Attila, Nemzeti Sport 2003.08.15
--------------------------------------------------------------------------------

Hosszas huzavona után végül beadja nevezését az OB I-be a Szent István Egyetem együttese. Annak ellenére is, hogy tudja, az első osztály jelentős anyagi teherrel jár.

- Először nem voltunk biztosak benne, hogy el tudunk indulni, de aztán Szendrő Péternek hála, be fogjuk adni a nevezést. Az egyetem rektora végig teljes mellszélességgel kitartott az indulás mellett. Nincsenek illúzióink, biztos nem leszünk egy szinten a Vasassal, vagy a Honvéddal, de szeretnénk a középmezőnyben végezni. Persze már a bentmaradás sem lesz egyszerű. Természetesen majd igazolnunk is kell, de úgy gondolom, hogy a csapat alapja, hetven-nyolcvan százaléka megmarad. Továbbra sem tettünk le arról, hogy létrehozzunk egy amerikai típusú egyetemi csapatot.
- Mivel ön egyéb elfoglaltságai miatt már nem tudja vállalni, a tréner kiléte is kérdéses volt.
- Valóban, ezért a kispadon Martinovics György, a Vasas egykori játékosa ül majd. Ha minden jól megy, nemcsak ülni fog, hanem játékosedzőként a vízbe is beszáll. Ambíciózus, fiatal edző, reméljük, jó csapatot fog összehozni.
Az újdonsült tréner pedig már bele is vetette magát a munkába.
- Milyen tervekkel foglaja el a kispadot?
- Első edzésünk hétfő este nyolc órakor lesz a Komjádiban. Eddig tizenöt-tizennyolc név van a listámon, és még keresgéljük a megfelelő játékosokat. Szeretnénk bent maradni az első osztályban, ennek érdekében még én is be fogok ugrani a medencébe, és ez főleg a tétmeccsekre vonatkozik. Ekkor ugyanis minden épkézláb játékosra szükségünk van.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK