FONTOS


 

Bemutatkozott új csapatában, és életében először lőtt hat gólt bajnokin
Ibolya átállította a váltókat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.10.01
--------------------------------------------------------------------------------

Nem mindennapi, ha egy kilenc góllal veszítő csapatban találunk rá a forduló legjobb emberére, csodálatunk pedig csak fokozódik, ha választottunk nevéhez hat gól fűződik.

Nos a hagyományosan a vízilabdaelitbe tartozó, legutóbb kupagyőztes BVSC-től az OSC-hez igazoló Ibolya Tamás képes volt erre a bravúrra a Honvéd elleni derbin (8-17), bebizonyítván, hogy gyorsan alkalmazkodott új környezetéhez.
- Mindenkitől csak azt hallani, hogy a civil munkája miatt nem tudja vállalni a BVSC-ben igényelt tempót, ezért szerződött kis csapathoz. Árulja el, mi ez a rejtélyes foglalkozás?
- A külügyminisztériumban kaptam állást, és használom a svédnyelv-tudásomat. Nyolcórás elfoglaltságot jelent, amely mellett nem tudtam volna úgy koncentrálni a BVSC-ben előttem álló feladatokra, ahogy azt Gerendás Gyuri elvárná. Főként pszichésen nem tudnék úgy megfelelni, mint eddig. Meg aztán huszonkilenc évesen már nem vezetett volna feljebb az utam a sportágban, és akadnak más dolgok, amelyekkel szívesen, egyúttal teljes odafordulással foglalkoznék. Amit most csinálok, az is ilyen.
- Sikerorientált csapatból egy szerényebb célokat kitűző együtteshez igazolt. Mennyivel másabb a helyzete az OSC-ben?
- Igazából nem új nekem a mostani szituáció, hiszen még mielőtt a fővárosba kerültem, a Szentesben játszottam, amely ugyancsak jó kis középcsapat volt, és a hatodik-nyolcadik helyért küzdött. Arról megoszlanak a vélemények, hogy első hegedűsnek jobb-e lenni egy ilyen csapatban, vagy többedmagaddal főszereplőnek egy sztárgárdában. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Az mindenesetre mindig jólesik, ha érzem, hogy bíznak bennem a társak.
- Nem kérdéses, hogy a BVSC-ben bíztak, és a hat gólja bizonyítja, hogy az OSC-ben is számítanak önre.
- Még mielőtt arra gondolna, nincs kimondva, hogy állandóan nekem játsszák be a labdát a többiek, és én majd csinálok vele valamit. Különben is, ez a hat gól szélsőséges teljesítmény, nem sokszor fordul elő az ember életében.
- Ibolya Tamáséban hányszor történt meg a bravúr?
- Határozottan emlékszem, hogy egyetlen egyszer sem értem el hat gólt ob egyes bajnoki meccsen. Tavaly például egy alkalommal szereztem ötöt, mégpedig egy igen éles mérkőzésen, Szolnokon.
- Nem nyaggatják azzal, hogy de hiszen neked még most is valamelyik elitgárdában kellene játszanod?
- Szokták mondani, de ha már egyszer átállítottam a váltókat, akkor tartom is magam az elhatározásomhoz. Nagyon szép öt évet töltöttem a BVSC-ben, de előre tekintek, most már az új impulzusok a meghatározók.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK