FONTOS


 

Köllő Attila 35 évesen debütált az ob I-ben
Háromszáz meccs a belépő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.11.05
--------------------------------------------------------------------------------

Köllő Attila alaposan megdolgozott az élvonalbeli bemutatkozásért. Az újonc Szent István Egyetem-Ybl bekkje július 3-án ünnepelte 35. születésnapját, 24 éve vízilabdázik, vagyis nem olyasvalakiről van szó, akit néhány éves sportági hobbimúlttal, csak úgy brahiból betett az edző a csapatba a negyedik fordulóban, az OSC elleni derbin.

Nem, mert végigjárta a szamárlétrát a Vasasnál (egy Komjádi-kupa-siker is belefért), majd miután a hadseregnél letette a fegyvert, a Ybl Miklós Főiskola csapatában vette kézbe másfél esztendő kihagyás után a labdát. Azóta, vagyis 14 esztendeje hűséges az egyetemistákhoz, több mint 300 meccset húzott le az Yblben az ob I B-ben, illetve – egy-két idény erejéig – az ob II-ben.

"Már itt is maradok, és úgy terveztem, ez lesz az utolsó idényem – mondta Köllő, aki civilben kereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozó. – Sajnos a jobb vállam és karom már érezteti velem a hosszú múltat, de ha mégis bírom, megpróbálom a következő szezont is. Heti öt-hat alkalommal edzünk, vagyis van mögöttem munka, és nem valamiféle ajándékként kezelem a debütálásomat. Érdekes, nem éreztem semmi különöset, amikor a negyedik negyedben játéklehetőséget kaptam, és nem is terveztem, hogy ünnepnapként vonul be az életembe október huszonötödike. Ehhez már túl sok meccset játszottam…”

A verebek azt csiripelték, hogy Köllő a negyedik negyed elején mindjárt el is hozta a labdát, ám ő pontosított. Csak a szélén úszott, és hogy bemelegedjen, jól megpörgette a ritmust. Mint kiderült jól tette, mert a két ráúszó közül valamelyik elpöckölte a labdát, és neki egy kicsit bele kellett húznia, hogy megkaparintsa. S hogy miért csak a negyedik fordulóban jutott szóhoz?

"Nem szerettem volna csalódást okozni, a munkám alapján akartam kivívni a csapatba kerülést – magyarázta Köllő. – Ezt így tartom normálisnak, hiszen az első forduló idején még nyaraltam, aztán a körmöm akart leesni a lábamról. Most éreztem úgy, hogy rászolgáltam a játékra.”
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK