FONTOS


 

Tóth Kálmán kerülhetett Vidumanszky László helyére
Edzőváltás után Egerben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bajzát Rafael, Nemzeti Sport 2003.11.12
--------------------------------------------------------------------------------

Bár még csak hat forduló telt el a férfi OB I-es bajnokságból, máris megtörtént az első edzőváltás. A ZF Hungária–Egri VK elnöksége a sorozatban elszenvedett négy vereség okán, de legfőképpen az UTE elleni 10–6-os fiaskó miatt tartott rendkívüli elnökségi ülést, amelyen azonnali hatállyal felbontották a szlovákiai Vidumanszky Lászlóval 2004. májusig megkötött szerződést.


Az Újpest elleni vesztes meccs után feje tetejére állt a világ a hevesi városban (Fotó: Árvai Károly)
"Mindkét fél részéről érződött a változtatás szükségessége, a csapat eddigi szereplése és a mutatott játéka elmaradt a várakozástól. Az edző nem találta meg a megfelelő hangot a játékosokkal, helyenként túlzott szigorával nehezen azonosultak a pólósok. Feszültséget okozott, hogy a nyáron megerősített játékoskerettel szemben magas szintű volt az elvárás, ezzel szemben több meghatározó pólós a valós tudása alatt teljesített. Az Újpesttől elszenvedett vereség után érlelődött meg a felekben, hogy lépni kell, és közös megegyezéssel váltunk el Vidumanszky Lászlótól. A továbbiakat illetően csak helyi erőkben gondolkodtunk, így esett a választás egykori játékosunkra, az edzői tapasztalatokat eddig csak külföldön szerzett Tóth Kálmánra. Az új tréner tegnap már edzést tartott, és a szombati Szentes elleni mérkőzésen hazai környezetben debütál az egriek kispadján” – nyilatkozta Halmos R. Péter, a klub ügyvezető elnöke.
"Bedobtak a mélyvízbe.” – jellemezte stílusosan saját helyzetét az Eger 36 éves korábbi centere, aki rövid svájci légióskodás után az elmúlt hat évben Izraelben dolgozott.
"Perceken belül kellett döntenem ebben a fontos kérdésben, az eredeti tervem szerint néhány napon belül mentem volna vissza Izraelbe. Ha a bajnokságra készülve bíznak meg ezzel a feladattal, akkor is más, de most szezon közben még nehezebb, amire igent mondtam. Az emberi tényezők tekintetében igyekszem közeledni a feladathoz, egyébként a játékosokat jól ismerem, néhányukkal játszottam is együtt” – nyilatkozta Tóth Kálmán.
A klubvezetés leszögezte, hogy az eredeti terveknek megfelelően az 5–6. hely megszerzése a ZF Hungária-EVK célja a bajnokságban.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK