FONTOS


 

A fiatal hátvéd remekül érzi magát a bajnoknál
Paján tökéletes döntése

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szűcs András, Nemzeti Sport 2003.11.21
--------------------------------------------------------------------------------

A nyár egyik legegyszerűbb átigazolásaként költözött át a Népligetből a Kőér utcába. Új gárdájával nyomban nekivágott az aranygyűjtő hadjáratnak. Ennek részeként az elmúlt hét végén kettőt vállalt a Honvéd Szent István Egyetem elleni 18 lőtt góljából, Kovács Zoltán kapuja előtt pedig kifogástalanul takarított. Ô a bajnokcsapat egyik ifjú talentuma, Paján Viktor.

– Elég egyértelműnek tűnt a helyzet a nyáron: hívta a Domino, és ön elfogadta az ajánlatot. Ekkor tudta már, hogy a Fradinál kisebb forradalom lesz később?
– Nem, egyáltalán nem tudtam – kezdte Honvéd-Domino bekkje. – De ez nem is volt igazán érdekes, hiszen én már májusban úgy döntöttem, hogy megyek a Honvédhoz. Egy régi álmom volt, hogy a legjobb csapatnál szerepeljek. A Fradinál meg az edzőváltás és minden más csak később történt.
– Sokan mondogatták, hogy Szívós Márton, aki már a "régi” Honvédban is játszott, és önnek legendásan híres barátja, simára csiszolta a terepet a Domino vezetőségénél.
– Naiv, aki azt hiszi, hogy egy ilyen szintű csapatnál bárki beleszólhat hasonló kérdésekbe. Még egy sztárjátékos sem tehet ilyet. Amúgy igenis jó dolog, hogy egy baráttal több van a csapatban, és örülök, hogy az universiade után újabb sikerekért küzdhetünk együtt. Csak sajnos az uszoda közege elég gonosz tud lenni, így nem lepett meg, hogy ez pletyka terjengett.
– Sikerült a beilleszkedés?
– Persze, simán.
– Érezni a régóta ottlévőkön a Honvéd–Vasas ellentétet?
– Nem. Szerintem ez egy felfújt dolog.
– Azért a rangadón nem volt annyira baráti a hangulat.
– Leginkább a sajtó és a szurkolók gondolják úgy, hogy mi utáljuk egymást. Ez viszont nem igaz, mindannyian jóban vagyunk az angyalföldi játékosokkal.
– Voltak olyan vélemények is, hogy a csúcsmeccsen a Domino tapasztalhatta: milyen az, ha az ellenfél a kedvezményezett.
– Volt egy-két fura ítélet, nem tagadom, de nem hinném, hogy ez döntött volna. Nem szoktam foglalkozni a bírókkal, most sem szeretnék. Inkább foglalkozzunk a munkával!
– Távlati tervek?
– A válogatott. Mint mindenkinek, aki elkezd pólózni.
– Mikorra tervezi a berobbanást?
– Athén után mindenképp. Csak rajtam múlik.
– A klubjával mi a cél az Euroligában? A hét végén Dubrovnikban kezdenek.
– Természetesen a továbbjutás. Nem lesz egyszerű, de szerintem egy olyan társaságnak, mint a miénk, kötelező továbblépni. Most beszéltük át a taktikát a srácokkal, nem lehet gond.
– Szóval minden szép és jó, megérte a váltás.
– Abszolút.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK