FONTOS


 

Az olaszországi légiósok is hazajöttek
Jaj annak, akit Faragó megelőz kerékpározásban!

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.11.29
--------------------------------------------------------------------------------

Los Alamitos helyett továbbra is Budapest.
A dél-kaliforniai városban a jövő héten rendezik meg a hagyományos Holyday-kupát, amelyre a magyar női vízilabda-válogatott is meghívást kapott, ám már az idényt megelőzően eldőlt, hogy nem vesz részt rajta Faragó Tamás együttese.

Ettől függetlenül legjobbjaink a szerdákat szeptember óta együtt töltik, természetesen az Olaszországban játszó légiósok hiányoztak a foglalkozásokról. A helyzet ideiglenesen megváltozott, tudniillik hétfőtől csütörtökig a komplett keret edzett a szigeti sátorban, sőt, a jövő héten még négy napig mindenki a szövetségi kapitány rendelkezésére áll.
– Az oroszoknak és hollandoknak logikus, hogy elmentek a tornára, nekünk azonban a legkevésbé sem, hiszen Világkupa-erősségű viadalról van szó, amire hakni jelleggel nincs értelme elutazni. Természetesen arra gondolok, hogy hat kulcsjátékosunk Olaszországban játszik, velük legfeljebb csak a reptéren találkozhattunk volna.
– Most mégis itt vannak.
– Ez a jó oldala az amerikai tornának, ugyanis az ott érdekelt olaszoknál szünetel a bajnokság, így hazahívtam a légiósokat.
– Hogy ízlik nekik a munka?
– Nehezen vették át azt, amit a többiekkel szeptember óta gyakorlunk, kicsit rácsodálkoztak. De úgy érzem, rájöttek, hogy ezzel az újfajta munkával lehet nyerni, és amikor elfogadták, jól csináltak mindent.
– Miből állt a program a négy napban?
– Délelőtt taktikai és technikai jellegű edzések, délután videoelemzés, illetve meccseket játszottunk a Vasas vagy a KSI serdülőcsapatával.
– Ez már a szeptemberben meghirdetett program, azaz a férfiasabb játékra való áttérés előszele?
– Igen, és "Taktika 2004 – férfias vízilabda” munkacímmel írott formában is odaadtam a játékosoknak – a vizuális típusúak jobban hasznát vehetik. Aki olimpiát akar nyerni, annak ezt az utat kell követnie, legalábbis erre utal az amerikaiak világbajnoki sikere.
– Mit ért férfias stíluson?
– Gyorsabb gondolkodás, gyorsabb döntés, gyorsabb passzolás. De most részletezhetném, hogy például olyan zónavédekezést kellene alkalmazni, amelyben az eddiginél többen vesznek részt. A védekezés amúgy is kulcsfontosságú, már csak abból kiindulva, hogy rombolni könnyebb, mint építeni.
– Mindahhoz, amit felsorolt, igen jó kondíció szükségeltetik. Hogy áll a csapat ezen a téren?
– Többek között azért is valósult meg a kétszer négynapos összetartás, hogy a Sportkórházban általános felmérőn essenek át a játékosok. Jó előre közöltem velük, hogy én is felpattanok a kerékpárra, és aki nálam roszszabb eredményt produkál, annak mennie kell. Az edzésmunkájukon látszott, hogy komolyan vették a figyelmeztetést, de az eredmények értékelése még tart.
– Elkél a keménység, hiszen a februári olimpiai selejtezőn nagy feladat vár a csapatra. Miután a két csoportból mindenképpen kvalifikálja magát az első két helyezett, és a mi csoportunkban csak az olaszok lehetnek veszélyesek, mindenki egyértelmű továbblépést vár. Ön is?
– Noha a nagy tétre menő tornákon minden előfordulhat, nem tapsolhatunk előre saját sikerünknek. Ugyanakkor ilyen sorsolás mellett egyértelmű: ott kell lenni az olimpián, még edző nélkül is ki kell jutni.

A női válogatott keret
Kapusok:
Horváth Patrícia (Vasas SC), Soós Ildikó, Tóth II Andrea (mindketten Dunaújvárosi Főiskola). Mezőnyjátékosok: Benkő Tímea, Bódi Anett, Primász Ágnes, Sipos Edit, Tiba Zsuzsanna, Zantleitner Krisztina (mindannyian Dunaújvárosi Főiskola), Kisteleki Dóra, Tomaskovics Eszter (mindketten Vasas SC), Molnár Anett, Szremkó Krisztina (mindketten Hungerit-Szentesi VK), Györe Anett (Polo SC), Drávucz Rita, Pelle Anikó (mindketten Catania, olasz), Stieber Mercédesz, Valkay Ágnes, Valkay Erzsébet (mindhárman Pescara, olasz), Rédei Kata (Sikania Palermo, olasz)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK