FONTOS


 

Férfi ING-bajnokság, 9-10. forduló
Marad-e a Honvéd–Vasas versenyfutás?
Favoritok és nyomkeresők

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.12.13
--------------------------------------------------------------------------------

Az évadot megelőzően általános volt az a vélemény, miszerint a férfi vízilabda-bajnokságban a Honvéd és a Vasas fut versenyt az aranyéremért, a többiek pedig más kategóriát képviselnek. Ezt a realitást tükröző (a jelenlegi tabella is alátámasztja) elméletet cáfolhatja meg a két favorit nyomába szegődő BVSC és FTC szombaton, midőn a Vasutasok a Vasas, a zöld-fehérek pedig a Honvéd otthonába látogatnak.


Székely (alul) nagy harcra számít a Szeged ellen (Fotó: Farkas József)
Ami a Szőnyi útiakat illeti, a Domino ellen mindössze 8–7-es vereséget szenvedtek októberben, így aztán az angyalföldieknek is van mitől tartaniuk a Komjádiban.
"A Vasas sokkal esélyesebb nálunk, számokban kifejezve, mondjuk, hatvanöt százalék sansza van a győzelemre – fogalmazott Szécsi Zoltán, a BVSC remek formának örvendő hálóőre. – Ha olyan lelkesen és odaadóan játszunk, mint tettük azt a Mladost elleni Euroliga-meccsen, ugyanakkor kevesebbet hibázunk, akkor nyerhetünk.”
Szécsi legutóbbi emléke a Vasasról nem kellemes, hiszen csapata elvérzett a bajnoki elődöntőben az elmúlt idényben, ugyanakkor az általa is említett Mladost elleni derbin nyújtott pazar produkciójával az angyalföldieket is megbabonázhatja.
"Mint minden Vasas-szurkoló és -játékos, én is győzelmet várok – szögezte le Steinmetz Ádám, a piros-kékek centere. – Volt szerencsém látni a BVSC–Mladost találkozót, ennek alapján igen nehéz mérkőzésre számítok. Nagyon készülünk, hiszen a Honvéd után a második legkeményebb hazai ellenfelünkkel nézünk farkasszemet szombaton.” Szécsi közelmúltbeli remeklésére is reagált Steinmetz: "Okos, gondolkodó kapus, ám mi sem most kezdtük a játékot, igyekszünk túljárni az eszén.”
A Vasasban többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak (ahogy az év végén szokott lenni: itt fáj, ott fáj), de szombaton biztosan mindenki ott lesz a vízi harcmezőn.
A Honvéd, alkalmazkodva a másik rangadóhoz, csak este háromnegyed nyolckor fogadja a Fradit a Kőér utcában. A piros-fehérek az utóbbi időben hadilábon álltak a fontos meccsek megnyerésével (egygólos vereségek az Euroligában, és itthon a Vasas ellen), így aztán van miért összekapniuk magukat Kovács István tanítványainak. Az egyik lehetséges főszereplőt, Biros Pétert kerestük meg az esélyeket latolgatandó, ám mint kiderült, ő tehet a legkevesebbet a Domino sikeréért.
"Kedden ágynak dőltem, arcüreg- és mandulagyulladással bajlódom – mondta orrhangon a góllövőlistát Madaras Norberttel párban vezető játékos. – Szombaton és a vasárnapi fordulóban biztosan nem játszom, mint ahogy a szerdai, Cegléd elleni meccs is még a levegőben lóg. Csak annyit mondhatok: remélem, nélkülem is sikeresen vesszük az akadályt.”
A gátat a Fradi képezi, az a Fradi, amely a LEN-kupában a 10–7-re elvesztett első mérkőzés után Szegeden kiharcolta a negyeddöntőbe kerülést.
"A Szeged elleni visszavágó segített abban, hogy csapattá váljunk, kritikus helyzetben tudtunk összefogni és eldobni az önös érdekeket – vélte Székely Bulcsú, az FTC csapatkapitánya. – A Honvéd persze más kategória, rendkívül erős, ám hibázni is tud… Igazából nem is eredményben gondolkodom, hanem azt szeretném, hogy a saját elképzeléseinket maximálisan megvalósítsuk, aztán majd kiderül, mire lesz elég. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire sikerült összecsiszolódnunk, és ki tudjuk-e szűrni azokat a hibákat, amelyeket a BVSC, az UTE vagy éppen a Szeged ellen elkövettünk.”
A népligetiek az elmúlt évad rájátszásában egyszer elkapták a Honvédot, amiből akár erőt is meríthetnének – ám a Fradi átalakult a nyáron, még érésben van, ráadásul egy dacos címvédő fogadja a Kőér utcában.

Tv: M2, 18.05: Vasas– BVSC

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK