FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
A Recco majdnem megint elszúrta
Benedek óriási formában

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.05.02
--------------------------------------------------------------------------------

Nem véletlen, hogy a Recco vezetői néhány hónapja Benedek Tiborral ültek le először tárgyalni a folytatásról. A balkezes világklasszis ugyanis meccsről meccsre bizonyítja, hogy talán a legtöbbet éri a genovai szupergárdában felhalmozott kincsek közül.


Benedek négy gólig jutott Bresciában
Legutóbb az olasz bajnoki döntő második összecsapásán brillírozott: négy góljával a mezőny legeredményesebbje és legjobbja is volt egyben. A RAISPORT szakkommentátora, a talján szövetségi kapitány, Paolo de Crescenzo folyamatosan magasztalta olimpiai bajnokunkat, arra hívva fel elsősorban a figyelmet, hogy milyen fantasztikus kondícióban van. "Remélem, ez kitart még két-három meccsig" - kommentálta a kommentátor megjegyzését Benedek, majd gyorsan hozzátette: "Ja, és persze a BL négyes döntőjéig a horvátok és remélhetőleg a Domino ellen." Meg később, a nyár folyamán is, a válogatott meccsein - tettük hozzá. "Jó-jó, de az még odébb van, most a döntőt kell megnyernünk. Mindenki láthatta, milyen kőkemény feladat legyűrni a Bresciát."
Való igaz, a főképp szerb és horvát származású pólósokkal felálló trónkövetelő az első összecsapáson idegenben nyert, míg a másodikon, hazai pályán úgy tudta döntetlenre menteni a rendes játékidőben a partit (9-9), hogy a záró részben 4-7-ről állt fel. "Kicsit zavarba ejtő, hogy az eddigi két összecsapáson tizenegy gólt kaptunk a negyedik negyedekben - mondja erről Benedek. - Nem is azzal volt elsősorban probléma, hogy kihasználták a fórokat, hanem azzal, hogy megint átlőtték a zónát." A ráadás aztán egyértelműen a Reccóé volt: az első három perc ugyan nem hozott gólt, ám aztán két akciógól - Ghibellini fejezett be egy lefordulást, majd Alessandro Calcaterra csavart egy egészen fantasztikusat centerből - mindent eldöntött, azaz a pénteki folytatás 1-1-ről indul. Igaz, egy komolyabb pofonváltás okán a bajnoktól Giustolisi, míg a brescaiaktól Vicsevics hiányzik majd: a végleges kiállításokat követően utóbbi számíthat keményebb büntetésre, minthogy ellenfelének látványosan vérző száját négy öltéssel kellett összevarrni. Mondják, emiatt a vendégek lesznek - egyelőre csak a szó átvitt értelmében - foghíjasabbak.

Olasz férfibajnokság
Döntô. 2. mérkôzés: Brescia-Recco (Benedek 4) 9-11. A három nyert mérkôzésig tartó párharc állása: 1-1

Döntô, 1. mérkôzés: Recco (Benedek 3)-Brescia 10-12
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK