FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Most már kínos a Recco helyzete a döntőben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.05.04
--------------------------------------------------------------------------------

Újabb fordulat az olasz bajnoki döntőben: megint a Brescia vezet az összesítésben, és a címvédő Reccónak azzal a tudattal kell utaznia kedden ellenfele otthonába, hogy csak győzelemmel tarthatja életben esélyeit. Mondhatni, az utazás önmagában reményt keltő, elvégre a finálé eddigi három meccsén egyszer sem tudott nyerni a hazai csapat.


Benedek két gólja kevés volt a sikerhez
Péntek este hihetetlenül fordulatos összecsapást vívott a BL négyes döntőjének egyik favoritja a LEN-kupa győztesével. Hogy a reccói védelem továbbra is sebezhető, az mindjárt az első negyedben kiderült, elvégre Foresti két akciógólt is szerzett, többek között ez is szerepet játszott abban, hogy a bresciaiak vezetéssel zárták az első részt. A másodikban aztán kétszer is kettővel megugrott a Brescia, ám előbb Benedek Tibor, majd Ikodinovics felezte meg a reccói hátrányt. Utóbbi egészen belejött, elvégre a harmadik részt felvezető két góljával fordított a bajnok, majd a szerbshow-t folytatandó Vujaszinovics is betalált, azaz 3-5-ről 7-5-re ugrott meg a Recco.
Csakhogy a negyed végéig utolérte ellenfelét a vendégegyüttes, 8-6 után újabb két akciógólt szerezve: mi tagadás, Jesus Rollánon látszik, továbbra sem heverte ki teljesen, hogy már a szezon közben tudtára adták, jövőre az olasz válogatott kapusával, Stefano Tempestivel vág neki a Recco az évnek. Ugyan nemrég kiderült, Rollán Kiss Csaba csapattársa lesz Sabadellben, de mint Benedek mondta: "Ez megnyugtatta, egyelőre azonban nem sikerült úgy felszívnia magát, hogy korábbi önmagára hasonlítson." (Csendben reménykedjünk, hogy a két hét múlva esedékes BL-döntőig már nem is sikerül neki az önfelzárkóztatási kísérlet.)

A záró rész minden addiginál nagyobb izgalmakat hozott, kétszer is a Brescia vezetett, a Recco egyenlített, sőt 10-10 után az ezúttal haloványabb produkcióval előrukkoló Benedek büntetőjével fordított, a vetélytársnak azonban erre is volt válasza, Hinic jóvoltából. Azaz, akárcsak a második találkozón, következhetett a hosszabbítás, melynek során egyetlen emberelőnyt adtak a játékvezetők: még az első három perc során a Bresciának, Hinic ebből újabb gólt lőtt (négyet szerzett a horvát center), ami végül is eldöntötte a partit.

Kásás: hétből hat
Két év alatt hét megnyerhető trófeából hatot gyűjtött be Kásás Zoltán vezetésével az Olympiakosz Pireusz. A görög elitgárda, akárcsak tavaly, az idén is duplázott otthon, azaz a kupa után a bajnoki címet is megnyerte. Mint mindig, ezúttal is a Vuliagmenit múlta felül a BL és a Szuperkupa tavalyi győztese, igaz, sokkal simábban, mint egy éve. Akkor 3-2-vel, most 3-0-val gyűjtötte be az aranyérmet az Olympiakosz úgy, hogy a háromból két sikert az alapszakaszgyőztes rivális otthonában ért el. Péntek este 11-6-ra győzött a Kásás-csapat - az ugyanakkor nagy kérdés, hogy a magyar tréner kitölti-e a szerződés szerinti plusz egy évet. Információink szerint erre kevés az esély: az elmúlt négy évben csapataival, a Becsejjel és az Olympiakosszal négy bajnoki és kupagyőzelmet (!), továbbá két BL-sikert arató Kásás Zoltán hétfőn nem csupán néhány hónapra érkezik haza.

Olasz férfibajnokság
Döntô, 3. mérkôzés: Recco (Benedek 2)-Brescia 11-12. A három nyert mérkôzésig tartó párharc állása: 2-1 a Brescia javára.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK