FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Négy meccs után nyeretlen a házigazda az olasz férfibajnokság döntőjében
Benedek: közel a tökéleteshez

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.05.08
--------------------------------------------------------------------------------

Mint az évekkel ezelőtti, kissé bornírt honi kincstárjegyreklámban: "Nahát, ilyen - még nem volt!" Olaszországban legalábbis példa nélkül álló, hogy a bajnoki döntő első négy meccsén mindig az idegenben játszó gárda nyerjen.

Kedden késő este nem változott a forgatókönyv: a bajnoki cím kapujába érkezett Brescia képtelen volt kihasználni a hazai medence előnyét, és a Recco végül is magabiztos sikert aratott, azaz péntek este a mindent eldöntő ötödik meccs következik majd. Benedek Tiborék alkalmasint félhetnek: Reccóban.
"Nekünk a Sciorba nevű uszoda nem igazán hazai pálya, elvégre az nem a saját medencénk, talán ezért sem megy nekünk ott annyira - mondta tegnap olimpiai bajnokunk. - Viszont a Bresciának sem volt könnyű kedden, elvégre ott volt a kupa a parton, a szurkolók óriási várakozása is nyomaszthatta a játékosokat - meglehet, Genovában ezért tudnak mindig jobban pólózni."
Benedek mindazonáltal reménykedik abban, hogy lassan elfogy az ellenfél ereje. "Folyamatosan azzal tudják tartani a lépést, hogy a kapufáktól lődözik be az emberelőnyöket. Persze megérdemeljük a sorsunkat, ha vagyunk olyan hülyék, és végignézzük, amint hatodszor is behúzzák a labdát közelről. A negyedik meccs előtt készültünk rá, hogy ha nincs jobb ötletük, beteszik a labdát Hinicnek, ehhez képest megint lőttek ötöt a falból. Hinic viszont eléggé elfáradt a végére, remélem, hogy most már szép lassan kifulladnak ... "
A Recco amúgy az akciógólokkal nyert, centerből és átlövésből egyaránt tudtak gólt szerezni Calcaterráék a második félidőben, ugyanakkor a Brescia hat a hat ellen teljesen hatástalannak bizonyult. A finálékat eldöntő apróságok közül tán az volt a legszembetűnőbb, amikor a harmadik negyedben Rollán kivédte Fiorentini ziccerét, míg a másik oldalon Benedek bevágott egy emberelőnyt: ezzel vezetett a Recco először két góllal, s később nem engedte közelebb vetélytársát. A még biztosabb győzelem Benedek kezében volt, ám ő a hajrában a kapusba vágott egy büntetőt: "Ha azt belövöm, azt mondom, tökéletesen játszottam. Egyébként épp a napokban jegyeztem meg, hogy idén tízből tíz négyest lőttem be, biztos, hogy most ki fogok hagyni egyet. Hát tessék ... De ígérem, az ötödik meccsen nem fogok hibázni."

Olasz férfibajnokság
Döntő, 4. mérkőzés: Brescia-Recco (Benedek 2) 9-11. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-2.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK