FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Aranygóllal végzett az élen a Brescia az olasz férfibajnokságban
Benedekék elbukták a finálét

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.05.10
--------------------------------------------------------------------------------

Voltaképpen csupán a trend folytatódott: az idegenben játszó nyerte az olasz bajnokság döntőjének soros meccsét. Ennél azonban jóval több történt Genovában.

A Brescia egy egészen fantasztikus izgalmakat hozó összecsapáson a hirtelen halálban győzte le a címvédő Reccót a finálé utolsó, ötödik felvonásában. "Csütörtökön próbáljuk befejezni a nagy művet, majd meglátjuk, hogy dráma lesz, vagy vígjáték" - mondta még a parti előtt Benedek Tibor, és a nem akármilyen színészfelmenőkkel bíró balkezes ráérzett a történésekre. Merthogy dráma lett a vége, s mintha az ominózus ötödik felvonásban maga William Shakespeare szőtte volna a szálakat.
A Brescia már négy góllal is vezetett a harmadik negyedben, ám a Recco az utolsó játékrészben felállt a padlóról, s 8-11 után zsinórban három gólt lőve egyenlített. A hosszabbítás második három percében 1-0 után először vezetett is (13-12) - de a Brescia csak nem akart leszakadni. "Ez volt szinte az összes meccsen. Mindig tudtak válaszolni. Amikor sorsdöntőnek tűnő gólt lőttünk, valahogy mindig összeszedték magukat, s azt kell mondanom, megérdemelten lettek bajnokok, csapatként többet nyújtottak nálunk" - közölte a vereséget követően gyorsan hazarepülő, s a hétvégét itthon töltő magyar klasszis. Aki a hirtelen halál második három percének elején egy pillanatra elvesztette a fonalat: "Úgy látszott, Bettinié a labda, nem észleltem, hogy a bírók fújtak volna, és elindultam. A centert fogó utolsó emberként, így utólag mondhatom, óriási hiba volt." Bizony. A játékvezető ugyanis sípolt, az apró szabálytalanság árán leszerelt, ám a labdát ezáltal visszakapott Barac szinte maga is meglepődött, hogy Roberto Calcaterra teljesen üresen maradt a kapu előtt, ám gyorsan megjátszotta a társat, a bresciai középcsatár pedig gond nélkül mattolt, eldöntve a nem mindennapi találkozót. Igaz, a Recco háza táján a legkevésbé Benedekre haragszanak. Annál szúrósabb szemek merednek Jesús Rollánra, aki a döntő során döbbenetesen gyenge teljesítményt nyújtott, s most odáig jutott, hogy az ötödik találkozó félidejében lecseréltette magát - a cserekapus, Mina pedig nem tudott csodát tenni.
Kérdés, hogy a kudarcoktól elszokott sztárgárda ezek után mennyire lesz képes felszívni magát az egy hét múlva esedékes Bajnokok Ligája-döntőre. Ami jó hír a Domino-BHSE-nek: a trófeáért ugyanabban az uszodában küzdenek majd, ahol a Recco háromszor veszített a Brescia ellenében ...

Olasz férfibajnokság
Döntő, 5. mérkőzés: Recco (Benedek 2)-Brescia 13-14 (hirtelen halálban). A három győztes meccsig tartó párharcot a Brescia nyerte meg 3-2-re.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK