FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Kásás ágyból nyert

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.01.06
--------------------------------------------------------------------------------

Az eddigi langyosabb hangolást követően hirtelen véresen komollyá változott az olasz férfibajnokság, a középszakasz hat fordulója során ugyanis sok minden eldől. Az A-csoport első helyét megszerző gárda például végig előnyben van a rájátszásban: amennyiben eljut a döntőbe, többször pólózhat hazai vízben.

Ennek megfelelően a pénteki nyitó rangadón mindjárt öldöklő küzdelem zajlott, s a Posillipo Napoli győzelme az 5-1-es nyitány ellenére csak főképp Kásás Tamás érdeme, aki a legfontosabb pillanatokban szerzett gólokat. Először 6-5-nél, majd 9-9-nél, végül 11-10-nél, mely találattal voltaképpen eldőlt a parti. Olimpiai bajnokunk produkcióját hovatovább utolérhetetlenné teszi, hogy a mecscset megelőzően december 21-én, a Brescia elleni bajnokin volt vízben. A köztes időszakot az ágyban töltötte, minthogy karácsonykor itthon elkapott valami vírust, amitől bedurrant a mandulája és a nyirokcsomói - medencébe először a firenzeiek elleni találkozón ugrott. "Úgy volt, hogy csak akkor megyek be, ha nagyon muszáj, ehhez képest az utolsó három negyedet jóformán végigjátszottam - közölte Kásás. - Éreztem, hogy nem húz úgy a karom, a visszaúszásnál akadtak gondjaim, igaz, az sem lepett meg, hogy összességében nem ment rosszul. Sokszor van így, hogy egy kihagyást követően az első meccs jól sikerül, más kérdés, hogy azóta ki sem keltem az ágyból, a nyelvemen meg lassan kráterek keletkeznek a sok antibiotikumtól... "

A másik párban a tavalyi elődöntő hagyományait folytatva a Recco simán eltángálta a Bresciát - akárcsak májusban, ezúttal is Benedek Tibor vezérletével. Balkezesünk szokás szerint csapata legeredményesebbjének bizonyult, annak ellenére, hogy nála jelenleg a szellemi megterhelés nagyobb az átlagosnál: "A hét elején ugrom haza, s vizsgázom egy nap alatt két tárgyból is a Pázmány egyetemen: a magyar miniszterelnökökből, valamint Schmidt Máriánál a huszadik század diktatúráiból. Egyik sem egyszerű... "

A B-csoport "magyar rangadóján" a Savona óriási meglepetésre veszített a Nervi ellen: a hazai gárda három magyarja szerezte a csapat összes gólját, az olaszok megnémulása viszont sokba kerülhet. Ebben a kvartettben csak az első kettő helyzete mondható jónak, a harmadik-negyediknek még osztályozót kell vívnia a C-csoport két befutójával, s a győztesnek az elitnégyes első kettője jut a negyeddöntőben. Azaz Varga Zsolték elég korán lépéshátrányba kerültek...

Olasz férfibajnokság
Középszakasz, 1. forduló. A-csoport: Recco (Benedek 4)-Brescia 10-5, Posillipo Napoli (Kásás 3, Steinmetz B. 1)-Florentia 12-11. B-csoport: Savona (Märcz 2, Monostori 2, Varga Zs. 1)-Nervi (Regős 1) 5-6, Camogli-Canottieri Napoli 10-11. C-csoport: Chiavari-Catania 14-9, Ortigia-Pescara 11-9. D-csoport: Palermo-Anzio 7-4, Bogliasco-Roma 9-10
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK