FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Benedek-Kásás: a nagy egymásba kapaszkodás
Kalandtúra után győzelem

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.01.13
--------------------------------------------------------------------------------

Két, a hetet nem százszázalékosan a vízilabdára áldozó olimpiai bajnokunk kapaszkodott egymásba az olasz bajnokság szombati szuperrangadóján. A vendég Posillipo színeiben Kásás Tamás komolyabb év végi betegségéből épphogy felépülve nem volt túlzottan optimális erőállapotban - míg a Recco alapemberének, Benedek Tibornak a tartalékait egy hétközi kalandtúra csapolta meg.

Balkezesünk két történelemvizsga miatt autózott haza, s érkezett meg a keddi hózivatarban nyári gumival. Emiatt az út a szokványos 9-10 helyett 19 órán át tartott - ennek ellenére Benedek mind a XIX-XX. század magyar miniszterelnökeiből, mind a XX. század diktatúráiból sikeresen levizsgázott a Pázmány egyetem történelem szakán. Eztán szerda délután téli gumit vásárolt, s visszaindult Genovába.

"Végül is túléltem, csütörtök délelőtt edzettem is, most már csak aludnom kéne valamikor. Remélem, Kása sem épült fel teljesen a betegségéből, mert szokás szerint őt kell fognom. Aggódom miatta ... Vagy magamért?" - mosolygott még a parti előtt Benedek, hogy aztán szombaton csapata egyik legjobbjának bizonyuljon. "A csapatnak összességében nem ment annyira, eleinte a bírók sem segítettek, aztán a harmadik negyedtől magunkra találtunk, akkor már az ítéletek is kezdtek nekünk kedvezni, bár így is épphogy győzni tudtunk - értékelt vasárnap, ebéd után. - Az utolsó negyedre már nagyon elfáradt mindkét csapat, alig esett gól, olyan tipikus január eleji meccs volt." Saját produkciójáról szólva elmondta, hogy Kásás semlegesítését elég jól megoldotta, "s miután támadásban is elég jól ment, úgy gondolom, elégedett lehetek. Ami nem azt jelenti, hogy mostantól minden héten hazaautózom ... "

Átellenben Kásás Tamás amondó volt, "iszonyatosan kemény meccset vívtunk, mint általában, a Recco végig szorosan védekezett, amit a saját uszodájában rendre díjaznak a bírók, azaz a jelszó: mindent szabad. Ez azért elég szépen felőrli az ellenfelet, ennek ellenére azt mondom, összességében nagyon jó mérkőzést játszottunk. Én sem panaszkodhatom, mert bár inkább levegőért kapkodtam az erőállapotom miatt, a játék nem volt anynyira rossz. Amúgy meg nyerhettünk volna, ami a tavalyi bajnoki döntőhöz képest előrelépés. Kár, hogy a győztes góljuk szabálytalan volt, elvégre Ghibellini egy méterről lőtte Tibi passzából, a centerünk ellen pedig kontrát fújtak az utolsó támadásnál, ami elvben dühítő, hiszen beledöglöttünk a vízbe, mégsem tudtunk pontot szerezni - ám úgy vélem, sok pozitív jel volt, és ez a lényeg."

Olasz férfibajnokság
Középszakasz, 2. forduló. A-csoport: Recco (Benedek 2)-Posillipo Napoli (Kásás 2, Steinmetz B. 1) 11-10, Florentia-Brescia 8-10. Az állás: 1. Recco 6, 2. Brescia 3, 3. Posillipo 3, 4. Florentia 0. B-csoport: Savona (Märcz 1, Monostori 1, Varga Zs.)-Camogli 10-9, Canottieri Napoli-Nervi (Regôs Á. 1) 11-7. Az állás: 1. Canottieri 6, 2. Savona 3, 3. Nervi 3, 4. Camogli 0. C- csoport: Ortigia-Catania 9-10, Pescara-Chiavari 11-11. D-csoport: Anzio-Bogliasco 6-9, Roma-Palermo 12-9
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK