FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Csúnyán megverték a bresciaiak a több sebből vérző Posillipo Napolit
Beteg csapat, egészséges baba

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.01.28
--------------------------------------------------------------------------------

A több lényegi kérdés tisztázására hivatott középszakasz félidejében igen szerény helyen áll a Posillipo Napoli: az alapfázisban egyedüliként veretlen, mi több, a százszázalékos eredménnyel záró együttes neve előtt januárban időtlen idők óta nem állt a 3-as szám - a bajnokságban ilyentájt a tabellákon rendre az első két hely valamelyikét foglalta el a csapat. Persze a jelenlegi besorolás nem végleges, mi több, voltaképpen meglepő sincs benne, hiszen három meccséből kétszer játszott idegenben, ráadásul a két legnagyobb rivális vizében.

Igaz, Bresciában igen csúnya verést kapott a Posillipo, avagy ez is régen fordult elő, hogy egy ötössel verjék meg Nápoly büszkeségét. "Minthogy egyetlen értékelhető cserénk az egész héten influenzával küszködő Kásás Tomi volt, túlságosan nem kell csodálkozni a történteken - közölte Steinmetz Barna, aki olimpiai bajnoktársával a vendéggólok kétharmadát jegyezte. - Bencivenga anyázott két hete a meccs végén, amiért eltiltották, Rath még sérült, Silipo pedig végig Bresciában tartózkodott, ugyanis ott van az a gyerekkórház, amelyben a legaprólékosabban meg tudják vizsgálni az újszülötteket. Carlónak tavaly leukémiában meghalt a másfél éves kisfia, nem akarta még egyszer átélni azt az iszonyú megrázkódtatást, ezért az elmúlt hetekben a felesége mellett volt. Hál’ istennek, úgy tűnik, a most megszületett kisfiú teljesen egészséges." Mondhatni, ez volt az egyetlen jó hír Nápolyban, habár válogatottunk alapembere azt is megjegyezte: "Bresciában komplett csapattal sem lett volna könnyű nyerni, így viszont nem volt esélyünk, ráadásul nem is játszottunk jól. Ha ment volna, talán a harmadik negyed közepéig tudjuk tartani magunkat, így az első negyedet követően végünk volt."
A Recco ugyanakkor kemény mecscsen diadalmaskodott Firenzében, így vezeti az A-csoportot. A második kvartettben valamelyest magához tért az eltiltott Varga Zsoltot nélkülöző Savona, bár a Canottieri elleni, idegenbeli pontszerzés ellenére sem lehetnek boldogok Ligúriában: januárban olykor ijesztően rosszul vízilabdázott a tavalyi év meglepetéscsapata. Ez sokak szerint azzal magyarázható, hogy az olasz állampolgárságot nemrégiben megkapott holland klasszisnak, Harry van der Meernek immáron helyet lehetett, kellett szorítani. "Kívülállók úgy vélték, a jó Savona plusz egy jó játékossal még jobb lesz - mondja a gárda egyik magyarja, Märcz Tamás. - Ehhez képest Harry érkezése sok mindent felborított, összekuszálta a posztokat, minthogy ő csak a bal szélen használható. Ezért engem átraktak a másik oldalra, onnan azonban kiszorult a csapatkapitány, aki a kispadról bejőve elég sértődötten játszik azóta. Amióta itt vagyok Savonában, minden évben volt krízis - az a baj, hogy ez most a legfontosabb meccsek időszakában érte utol a csapatot."

Olasz férfibajnokság
Középszakasz, 3. forduló. A-csoport: Brescia-Posillipo Napoli (Kásás 2, Steinmetz B. 2) 11-6, Florentia-Recco (Benedek 1) 5-7. Az állás: 1. Recco 9, 2. Brescia 6, 3. Posillipo 3, 4. Florentia 0. B-csoport: Canottieri Napoli-Savona (Märcz, Monostori) 5-5, Nervi (Regôs Á. 1)-Camogli 12-11. Az állás: 1. Canottieri 7, 2. Nervi 6, 3. Savona 4, 4. Camogli 0. C-csoport: Catania-Pescara 6-1, Chiavari-Ortigia 15-9. D-csoport: Bogliasco-Palermo 9-8, Roma-Anzio 9-9

Olasz nôi bajnokság 9. forduló:
Plebiscito Padova (Serfôzô)–Geymonat Orizzonte (Drávucz 2, Stieber 1) 4–15, Athlon Sais (Valkay E. 2, Ádám 1)–IGM Ortigia 7–6, Mediterraneo Corona–Carispe Lerici 5–8, Gifa Palermo–Volturno SC (Tóth N. 2) 15–3, RN Augusta–Orem Pescara 3–5. Az élcsoport: 1. Orizzonte 25 pont, 2. Ortigia 22, 3. Pescara 21, 4. Gifa 16
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK