FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Benedek Tibor: hegymenetből lejtő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.02.24
--------------------------------------------------------------------------------

Minden bizonnyal a Recco végez a középszakasz végén az élen Itáliában: a Florentia legyőzése ugyanis aligha okozhat gondot két hét múlva a bajnoknak. A Posillipo Napoli akár meg is kavarhatta volna a lapokat egy esetleges győzelemmel a péntek esti rangadón - az utolsó körben a Brescia legyőzése esetén a három nagy 12 ponttal zárt volna -, ám Kásáséknak nem sok sanszuk volt a vendégekkel szemben. Ami annyiban érdekes, hogy több mint másfél évtized óta először fordul elő: a Posillipónak nem sikerül az első két hely valamelyikén zárni a rájátszás előtt.


Kásás Tamás Posillipója a rájátszás elôtt az idén lemaradt az elsô két helyrôl
"Balkezes nélkül nem az igazi a játékunk, márpedig Rath sérülését követően még mindig nem vállalhat sokat - mondta Kásás Tamás. - Ugyan a bírók össze-vissza fújtak, ettől függetlenül sok rosszat nem szólhatunk rájuk: emberelőnyben nagyon rosszul ment a csapatnak, idegesek voltunk, ezért nem igazán lehetett esélyünk."
Kásást egyedül az vigasztalhatta, hogy a meccs 13. percében belőtte 500. olaszországi gólját - összesen háromig jutott, ettől függetlenül nem volt magával maradéktalanul elégedett: "Elkezdtem utolérni magamat, bár fizikálisan még nem vagyok az igazi: az utolsó két hónap betegségei elég szépen legyengítettek, van mit bepótolnom."

A Reccóban pólózó bajnoktárs, Benedek Tibor szintén háromnál fejezte be, s természetesen maradéktalanul boldog volt: "Most, hogy minden bizonynyal megszerezzük az első helyet, azaz a rájátszásban az összes párharcot otthon kezdjük, kaptunk három nap szabadságot" - lihegte a telefonba az Alpok egyik itáliai lejtőjén síelgető balkezes. Akinek nem indult ugyan túl jól a meccs, hiszen adott két rossz passzt, de a második játékrésztől kezdve hegymenetre váltott, szinte nem tudott hibázni, a gólok mellett parádés, gólt érő átadásokkal és jó néhány szerzett kiállítással járult hozzá csapata győzelméhez. "A kezdeti ámokfutás után sikerült magamhoz térni. Ez már alighanem a rutinon múlik: nem lesz egyre idegesebb az ember, hogy akkor most végig ilyen rossz lesz, hanem képes megtalálni a ritmust. Amúgy szerintem simán nyertünk, elsősorban a kapusok közötti különbség döntött. Az biztos, hogy most van ekkora differencia a két csapat között, de korántsem biztos, hogy a bajnokság végén is így fog menni, elvégre most öt perccel a vége előtt már hárommal vezettünk, s csak a befejezés előtt nem sokkal jött fel egy gólra a Posillipo." Ennyit mondott Benedek, aztán tovasietett, miután kislánya épp orral előrefelé landolt a hóban: "Először van fent így a hegyekben, új neki a hó. Pláne, hogy egy kicsit sok jutott a fejére ... "

Olasz férfibajnokság
Középszakasz, 5. forduló. A-csoport: Posillipo Napoli (Kásás 3, Steinmetz B. 1)-Recco (Benedek 3) 8-9, Brescia-Florentia 14-10. Az állás: 1. Recco 12, 2. Brescia 12, 3. Posillipo 6, 4. Florentia 0. B-csoport: Camogli-Savona (Varga Zs. 3, Märcz, Monostori) 10-12, Nervi-Canottieri Napoli 9-10. Az állás: 1. Canottieri 10, 2. Savona 7, 3. Nervi 6, 4. Camogli 0. C-csoport: Catania-Ortigia 10-8, Chiavari-Pescara 10-10. D-csoport: Bogliasco-Anzio 13-9, Palermo-Roma 14-11
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK