FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Néhány kérdőjel Nápolyban a KEK-döntő előtt
Kásásnak nagyon megy

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, CSG, Nemzeti Sport 2003.03.11
--------------------------------------------------------------------------------

"Biztos, hogy szombaton nem fogok ilyen jól játszani ... " - próbált visszafogottnak tűnni Kásás Tamás, aki a Brescia elleni bajnokin minden idei varázslatát felülmúlva parádézott.

Öt gólt szerzett a Vasas elleni KEK-döntőre készülő Posillipo legjobbja, aki saját bevallása szerint megint remekül érezte magát a vízben. "Két hete hajtok, mint egy vadbarom, és amióta elkezdtem rendesen edzeni, ez van" - közölte Kásás, majd gyorsan hozzátette: "Az a fontos, hogy nyerjünk a Komjádiban, nem az, hogy villogjak."
Az ellenfél elmúlt heti teljesítményéről olimpiai bajnokunk annyit mondott: "Amikor megtudtuk, hogy öt góllal megverték a Honvédot, kicsit meglepődtünk. Aztán amikor híre jött, hogy kikaptak a BVSC-től, kicsit megnyugodtunk. Persze, ez mind nem érdekes: egy európai kupadöntő teljesen külön történet, azaz sem a Vasas Honvéd elleni elődöntőjéből, sem a döntőből nem lehet kiindulni. Nyilván úgy állnak oda, hogy kétszáz százalékot adnak, nekünk erre kell készülnünk." Ami a Posillipót illeti, akad néhány gond: "Silipót szerintem csak a reptéren fogjuk látni, szinte folyamatosan Bresciában van a kisgyereke mellett, Rath pedig megint megsérült, azaz ő sem teljes értékű."
Véget értek a körmeccsek, kezdődik a rájátszás. Ami a legfontosabb hír: a három magyar légióst felvonultató Savona a Canottieri legyőzésével elcsípte az ötödik helyet, s a Florentiával találkozik, s vághat vissza a LEN-kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért.

Olasz férfibajnokság

Középszakasz, 6. forduló. A-csoport: Posillipo Napoli (Kásás 5, Steinmetz B.)-Brescia 11-10, Recco (Benedek 2)-Florentia 15-7. A végeredmény: 1. Recco 15, 2. Brescia 12, 3. Posillipo 9, 4. Florentia 0. B-csoport: Savona (Märcz 3, Monostori 1, Varga Zs.)-Canottieri Napoli 11-7, Camogli-Nervi (Regôs Á. 1) 14-7. A végeredmény: 1. Savona 13, 2. Canottieri 13, 3. Nervi 6, 4. Camogli 4. C-csoport: Pescara-Catania 11-7, Ortigia-Chiavari 11-9. A végeredmény: 1. Catania 12, 2. Ortigia 9, 3. Chiavari 8, 4. Pescara 5. D-csoport: Palermo-Bogliasco 11-7, Anzio-Palermo 7-9. A végeredmény: 1. Palermo 12, 2. Roma 11, 3. Bogliasco 10, 4. Anzio 1
A folytatás. Rájátszás a nyolc közé jutásért: Camogli-Catania, Nervi-Ortigia. A negyeddöntô párosítása: Recco-Camogli/Catania, Brescia-Nervi/Ortigia, Posillipo-Canottieri, Florentia-Savona
-------------------------------------------------------------------------------- Spanyolországban is az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték, jó hír, mindkét magyar érdekeltségű csapat ott van a legjobb nyolc között - sőt! Bizonyos, hogy egyikük a döntőbe jutásért is vízbe szállhat, hiszen a Kiss Csaba fémjelezte Sabadell a Matajsz Márkkal erősítette Mataro ellen tusakodik majd a negyeddöntőben. Az első helyen a Vasas KEK-elődöntős ellenfelét idegenben legyőző Barceloneta fordulhat, mint Európa-bajnokunk elmondta: "Érdekes kis meccset játszottunk velük. Ballart és Bondarenko nélkül is vezettünk ellenük, ami szűkös keretünket ismerve nem kis bravúr. Feszült, ideges volt a hangulat, noha nem volt tétje a találkozónak. Csak a presztízs ugyebár ... Ezért is szerettünk volna nyerni, de a mérkőzés második felében nem kis ellenszélben kellett játszanunk. Az edzőnk látva ezt, lecserélte az összes kulcsemberünket, Marcost, Vallest, engem, sőt még a kapusunkat, Makszimovot is, minek fárasszuk magunkat, ha felesleges, mondta. Így kaptunk ki meglehetősen furcsa körülmények között négy góllal." Balkezesünk a medencében eltöltött időben három góllal jelezte, őrzi jó formáját, amit természetesen egykori ferencvárosi klubtársának, barátjának Matajsz Márknak is bizonyítani szeretne. "Két nyert meccsig tart a negyeddöntő, az elsőt játsszuk Márkóék uszodájában. A rájátszásban már nem rendezhetnek mérkőzést a kacsaúsztatójukban, egy ötvenes medencében csatázunk, ez némileg rontja az esélyeiket. Győznünk kell az első összecsapáson, máskülönben vérszemet kaphatnak. Ez a rendszer az esélytelenebb csapatoknak kedvez - remélem, majd az elődöntőben nekünk fog. Az igazi persze az volna, ha a mi águnkon lévő Barcelona elvérezne a mumusának számító Martianez ellenében."

Spanyol férfibajnokság

22. forduló: Real Canoe Madrid-CE Mediterrani 11-13, CD Larraina-CN Catalunya 8-12, CN Terrassa-CN Sant Andreu 9-9, CN Barcelona-CN Martianez 10-8, CN Mataro (Matajsz 3)-EM El Olivar 15-12, CN Sabadell (Kiss Cs. 3)-Atletic Barceloneta 6-10. Az alapszakasz végeredménye: 1. Barceloneta 61 pont, 2. Barcelona 58, 3. Sabadell 50, 4. Catalunya 45, 5. Mediterrani 39, 6. Mataro 28, 7. Martianez 27, 8. Sant Andreu 18, 9. Terrassa 16, 10. Em El Olivar 15, 11. Larraina 13, 12. Real Madrid 11.
A folytatás. A negyeddöntô párosítása: Barceloneta-Sant Andreu, Barcelona-Martianez, Sabadell-Mataro, Catalunya-Mediterrani
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK