FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Védekezésben tökéleteset alkottak a nápolyiak
Parádézó Posillipo Napoli

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.20
--------------------------------------------------------------------------------

"Így fest az, amikor véd a kapusunk” – mutatott rá a lényegre Steinmetz Barnabás, amikor az olasz rájátszás rajtján mutatott Posillipo-produkcióról kérdeztük. A negyeddöntő első meccsén, a nápolyi rangadón a Vasas ellenfele fantasztikusan védekezett, avagy négyszer kilenc perc alatt csupán három gólt kapni még a Canottieri ellen is óriási teljesítmény.

"Három–háromig volt izgalmas, aztán három negyeden át egyszerűen nem tudtak nekünk gólt lőni – mondta olimpiai bajnokunk. Az elmúlt szombat nápolyi értékelését Steinmetz ekképpen foglalta össze: "Mázlink is volt, hogy végül kihoztuk döntetlenre a meccset a Vasas ellen, elvégre nagy gödörben voltunk, mégis felálltunk valahogy. Egy biztos, a visszavágón nem adhatunk ekkora előnyt, elvégre még egyszer nem akarjuk átélni ugyanazt, amit a Vuliagmenivel vívott negyeddöntőnben, hogy folyamatosan hátrányban küzdünk, aztán a végén egy aranygóllal valahogy nyerünk. Nem bízták el magukat a fiúk, azt viszont mindenki tudja, hogy a várható, hat-hétezres telt ház előtt nem engedhetjük ki a kezünkből a győzelmet. Igaz, én óva intem a többieket, hogy biztosra vegyék a sikert, mindannyian láttuk, jó csapat a Vasas. Nem szabad, hogy testvéremék, Ádámék vezessenek, még elkapja őket a hév, mi meg csak nézhetünk…”

Olasz férfibajnokság
Rájátszás, negyeddöntô, 1. mérkôzések: Posillipo Napoli (Kásás 1, Steinmetz B.)– Canottieri Napoli 8–3, Recco (Benedek 5)– Camogli 20–12, Florentia–Savona (Monostori 2, Märcz 1, Varga Zs. 1) 7–6, Brescia– Nervi (Regôs 4) 16–8. A párharcok két gyôzelemig tartanak.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK