FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Kiss Csaba csapata, a Sabadell döntős a spanyoloknál, miután három mérkőzésen kiverte a Barcelonát
Kásásék már készülhetnek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.25
--------------------------------------------------------------------------------

Egyik "alant rangsorolt" csapat sem tudta hazai medencében kiharcolni a harmadik meccs lehetőségét az olaszoknál, ami mondjuk a Canottieri-Posillipo párharcban azért lett volna fontos, mert ez valamelyest borította volna a nagyobbik nápolyi gárda edzésrendjét. Így viszont, hogy Kásás Tamásék egy kissé ideges hangulatú összecsapáson végül győztek a városi riválissal szemben, a Posillipo teljesen normális ritmusban készülhet a szombati, Vasas elleni KEK-döntőre.

"Nekünk estek, színészkedtek, energiájuk nagy részét arra fordították, hogy a bírókkal veszekedtek, aki például engem őrzött, az folyamatosan kiszólt, nézzék, hát nem is értem hozzá, csak tetteti, hogy bántották; szóval, úgy játszott a Canottieri, ahogy egy utolsó esélyt kapott, gyengébb csapat szokott" - összegezte Kásás a derbi tanulságait. A Posillipo végül egy góllal nyert, igaz, a negyedik részben már hárommal is vezetett, győzelmét azonban nem fenyegette veszély. "Miután Bencivenga nyaksérülése miatt nem vállalta a játékot, felváltva jártunk be centerbe, azaz kissé elfáradtunk - mondta Kásás. - A hét végén pihenhettünk, most pedig elkezdtük élesíteni magunkat a Vasas-meccsre: kicsit belehúzunk, nehogy meglepetés érjen bennünket."
A többi helyszínen sem született meglepetés: a Recco simán nyert Camogliban, Benedek Tibor hat góllal vette ki a részét a szomszédvár rommá lövéséből. "A hét végi, Barcelona elleni BL-meccsnek nincs sok értelme, úgyhogy ezen a héten kőkeményen készülünk a bajnoki elődöntőre. Hétfőn délelőtt például nem volt edzés ... " - nevetett válogatottunk csapatkapitánya. Csapatának dolgát egyébként nagyban könnyítette, hogy a Camogliból hiányszott a szerb erőember, Alekszandar Sapics, aki még szilveszterkor esett hanyatt otthon a jégen, s az akkor megsérült bal válla mostanra szépen kikészült.
Búcsúzott a három magyar légióst felvonultató Savona is, amely hovatovább hagyományosnak mondható módon egy góllal kapott ki a Florentiától (az idén a bajnokságban és a LEN-kupa elődöntőjében is minimális volt a különbség az összes találkájukon). Ezúttal a hirtelen halálban dőlt el a meccs, a rutinos szerb róka, "Yugo" Vaszovics tett pontot a párviadal végére. "Szinte minden meccsünket ő döntötte el a Firenze javára - magyarázta Märcz Tamás. - Gátlástalanul vállalta el a lövéseket olyan helyzetből, ahonnan rajta kívül senki sem mert volna tüzelni. A kapusunk pedig sehogyan sem érezte, hová is küldi a labdát. Most például hét-nyolc méterről, három blokkon át lőtt egy akkora kapufás pipát, hogy zengett az uszoda."

Olasz férfibajnokság

Negyeddöntô, 2. mérkôzések: Camogli- Recco (Benedek 6) 10-18, Canottieri Napoli-Posillipo Napoli (Kásás 1, Steinmetz B.) 7-8, Savona (Märcz 3, Varga Zs. 1, Monostori)-Florentia 10-11, Nervi (Regôs Á. 1)-Brescia 9-13. A gyôztesek 2-0-s összesítéssel jutottak a négy közé. Az elôdöntôben: Recco-Florentia, Brescia-Posillipo
--------------------------------------------------------------------------------
Döntős a Sabadell! A spanyol bajnokságban újra nagyot alakított Kiss Csaba csapata, amely az elődöntőben a BL-ben is érdekelt, Jané kapitány által favorizált CN Barcelonát múlta felül. A keddi győzelem után kétszer Pérezék uszodájában vívtak a felek: először még nyerni tudott a Barca, ám a mindent eldöntő harmadik összecsapáson elbukott. El, mert hiába vezetett végig, a Sabadell 7-7-re mentette a csatát, majd a hosszabbítás első részében a szegedi fiatalember előnygóljával 8-7-re vezetett. A ráadás második felének legvégén, tizenöt másodperccel a lefújás előtt ugyan egyenlíteni tudtak a hazaiak, ám az időkérést követően a válogatott keretből nagy meglepetésre kihagyott Gustavo Marcos a döntőbe bombázta az esélytelenebbnel tartott alakulatot. "Bevallom, az első barcelonai derbi után fabatkát sem adtam volna a továbbjutásunkért. Érezhető, nagyon érezhető volt, hogy Barca-Barceloneta döntőt akarnak. Nem jött nekik össze ...  Makszimov parádésan védett, az utolsó sabadelli meccsein dupla akarattal teljesít. Jöhet a finálé, amelyben megint nem mi vagyunk a favoritok - úgy látszik, ez nem számít olyan nagy bajnak. Mint az elődöntőben, otthon játsszuk az elsőt, aztán kétszer idegenben. Az alapszakaszban oda-vissza vertek bennünket, talán majd most fordul a kocka" - mondta balkezesünk, aki így két héttel elcsúsztatta a hazajövetelt. Szomorúnak nem nevezhető emiatt ...

Spanyol férfibajnokság
Elôdöntô, 2. mérkôzések: CN Barcelona- CN Sabadell (Kiss Cs. 2) 8-7, Atletic Barceloneta-CN Catalunya 8-7. 3. mérkôzés: CN Barcelona-CN Sabadell (Kiss Cs. 1) 8-9 - hoszszabbítás után. A Barceloneta 2-0-s, a Sabadell 2-1-es összesítéssel jutott a két nyert mérkôzésig tartó döntôbe.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK