FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Recco–Brescia döntő lesz az olasz bajnokságban
Búcsú tizenhárom év után

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.04.20
--------------------------------------------------------------------------------

Amióta Kásás Tamás a Posillipo pólósa - az 1997-98-as idény kezdete óta -, még egyszer sem ért véget számára ennyire korán a klubszezon. Persze, hovatovább az öregebbek sem emlékeznek arra, mikor maradt le utoljára a nápolyi szupercsapat az itáliai bajnokság döntőjéről: az elmúlt 13 esztendőben állandó résztvevője volt a finálénak.

A sorozatot az elsősorban szerb és horvát származású ászokra építő Brescia szakította meg, igaz, mint az ilyen óriási szériáknál általában, hihetetlenül kevésen múlott, hogy a Posillipo-saga folytatódjék.
Azok után, hogy a KEK-győztes nápolyiak megnyerték a párharc harmadik etapját Bresciában, Nápolyban, a negyedik partin az utolsó játékrész közepén még 6-4-re vezettek, ám a vendégeknek két emberelőnyből sikerült kiegyenlíteniük, s végül óriási izgalmak után, a hirtelen halálban a szerb válogatott Csirics jóvoltából egy akciógóllal megmenekülniük.
A mindent eldöntő, ötödik összecsapáson aztán megint a Posillipo tűnt befutónak, három negyedet követően 6-5 volt Steinmetz Barnáéknak, csakhogy a záró rész elején Jerisov elhibázott egy abszolút ziccert, és a mérkőzés hátralévő részében két fórból megint csak fordított a LEN-kupa győztese.
Ami azt jelenti, hogy Itáliában a Recco ellenfele a Brescia lesz: esztendeje a négy között vívott gólzáporos derbiket a két egylet, ám a Recco összességében három meccsen elintézte vetélytársát.

Olasz férfibajnokság
Elôdöntô. 4. mérkôzés: Posillipo (Kásás 1, Steinmetz B. 1)-Brescia 6-7. 5. mérkôzés: Brescia-Posillipo (Kásás, Steinmetz B.) 7-6. A három nyert mérkôzésig tartó párharcot a Brescia nyerte 3-2-re. A döntôben: Recco-Brescia.

Olasz bajnokság, férfiak
Jól járt a labda és a Posillipo Bresciában
Benedekék már finalisták

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.04.14
--------------------------------------------------------------------------------

Olaszországban az egyik döntős már megvan, a másik lassan készülődhet a fináléra. Utóbbi sztori már meghökkentőbb: a Posillipo óriási bravúrt végrehajtva győzni tudott Bresciában.

Holott a zömében szerbek és horvátok alkotta hazai gárda tűnt igazán esélyesnek, az első mérkőzés magabiztos betakarítását követően Nápolyban csak a hosszabbításban veszített Kásásék ellen. A harmadik összecsapáson aztán végig a KEK-győztes uralta a terepet annak ellenére, hogy ezúttal is érvényesült a hazai pálya előnye. A nápolyi, 20-13-as kiállítási arányt hozó összecsapást követően ezúttal az emberelőny-viadalban 16-10 volt a Bresciának, ám míg Baracék a tizenhatból mindössze négy fórt értékesítettek, addig Silipóék tízből hatot. "Kipontozódtam, így már könnyen nyerhettek a fiúk - ironizált Kásás Tamás. - Komolyra fordítva a szót, egyértelműen azzal nyertünk, hogy remekül játszottunk, remekül használtuk ki a fórokat. Jól járt a labda, mindig az lőtt, akinek kellett." Arra a kérdésre, hogy hányan kapták fel a fejüket a kissé váratlan siker láttán, olimpiai bajnokunk így válaszolt: "Másutt talán sokan, Nápolyban viszont természetesnek vették, hogy győztünk. Itt akkor hangosabbak, ha kikapunk, ezúttal csupán gratuláltak. Most viszont már jó volna kedden véget vetni a csatának: nem csak azért, hogy legyen tíz napunk felkészülni a döntőre, de azért is, hogy ne kelljen Bresciába utaznunk."
Ahogy a Recco megspórolta a firenzei légyottot: Benedek Tiborék a várakozásoknak megfelelően "három szettben" takarították el a LEN-kupa-döntő vesztesét, és a legjobb úton vannak afelé, hogy akárcsak tavaly, a négy között megint hatból hat meccset nyerve diadalmaskodjanak.

Olasz férfibajnokság

Elôdöntô, 3. mérkôzés: Recco (Benedek 2)-Florentia 9-7. A három gyôzelemig tartó párharcot a Recco nyerte 3-0-ra. Brescia-Posillipo Napoli (Kásás, Steinmetz B.) 9-11. Összesítésben a Posillipo 2-1-re vezet.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK