FONTOS


 

Nem lesz szlovák válogatott a Domino kapusa
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2003.05.29
--------------------------------------------------------------------------------

Egy nappal a hollandiai vízilabdatornára utazás előtt Gergely István, a Honvéd szlovák válogatott kapusa közölte, hogy nem kíván indulni hazája színeiben a kranji Európa-bajnokságon. A pozsonyi Új Szó értesülései szerint a Honvéd-Domino kapusa magyar állampolgárságra és Kemény Dénes szövetségi kapitány hívására vár.

A pozsonyi Új Szó információi szerint lemondta a szlovák válogatottságot Gergely István, a Honvéd-Domino vízilabdakapusa. A komáromi légiós április elején még azt állította, hogy Szlovákia kapuját akarja védeni, s ha Gajdác edző nevezi, akkor szívesen segít az Eb-n.

"Döntésemben főleg a nagyobb sportsiker elérhetősége vezérelt. A magyar válogatottal magasabbra juthatok. Egyelőre várom a magyar állampolgárságot, ami már csak hetek kérdése. Az Eb-ig azonban nem győzöm, így Szlovákiát már, Magyarországot még nem képviselhetem. Ha a kontinensviadalon szlovák színekben játszanék, nem védhetnék a magyar válogatottban az idei, barcelonai világbajnokságon, s vélhetően a jövő évi athéni olimpián sem" - nyilatkozta a pólós.

Gergely hiába mondott le a szlovák válogatottságról, neve - állampolgárság híján - nem szerepelhet Kemény Dénes kranji, húszas keretében. Eduard Prelovsky, a szlovák szövetség elnöke megdöbbenten fogadta a kiváló kapus döntését: "Gergely lépése meglepett és kellemetlenül érintett bennünket. Főleg azért, mert nemrégen új ajánlatot tettünk neki. Ha védte volna kapunkat az Eb-n és a vb-n, megegyezhettünk volna a magyar szövetséggel athéni szerepléséről. Gergely egyelőre nem tesz eleget a nemzetközi szövetség előírásainak."
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK