FONTOS


 

Búvárkodás közben hunyt el egy horvát pólós
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2003.08.16
--------------------------------------------------------------------------------

Szabadtüdős merülés közben érte a halál Horvátországban szombaton reggel fél nyolc tájban Ivo Ivanis 27 éves horvát válogatott vízilabdázót, a Jug Dubrovnik játékosát.

Ivanis két barátjával búvárkodott szülővárosa, Cavtat közelében a Bobara nevű kis szigetnél. Társai látták egyszer felbukkanni a vízből, a következő merülés után azonban nyoma veszett. Telefonhívásra rendőrségi rohamcsónakkal perceken belül helyszínre érkezett könnyűbúvárok 30 méter mélységből emelték ki a holttestét.

Ivanis tragikus halálával nagy veszteség érte a Jug Dubrovnik csapatát és az egész horvát vízilabdát. Edzője, Veselin Djuho, volt horvát szövetségi kapitány kijelentette, hogy Ivanis jó búvár volt, ő maga is többször merült vele és egész Dubrovnikot mélyen megrendítette halálhíre.

Ivanis 1991 óta vízilabdázott a dubrovniki Jug csapatában, amellyel BEK-et és LEN-kupát, kétszer-kétszer bajnokságot és horvát kupát nyert. A Mladosttal szintén kétszer végzett a hazai pontvadászat élén és a zágrábiakkal is begyűjtötte a legjobb európai bajnokcsapatnak járó trófeát. A válogatottban 1996-tól szerepelt, meghatározó játékosa volt a nemzeti együttesnek világ- és Európa-bajnokságokon, s olimpián is. Legutóbb a kranji Eb-n ezüstérmet szerzett a csapattal.

Tragikus halála miatt vasárnap délelőtt gyászülést tartanak a dubrovniki Jugban. Temetése vasárnap késő délután lesz a Cavtathoz közeli uskopljei temetőben.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK