Férfibajnokság az ING-kupáért
Ahogy 1999 óta megszokhattuk: Honvéd–FTC és Vasas–BVSC a férfibajnokság elődöntőjében
A nagy négyes újra összeáll

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.04.03
--------------------------------------------------------------------------------

Stagnál – ha csak egy szóval akarjuk jellemezni a magyar férfi pólóbajnokságot. Az állandóságot a Honvéd, Vasas, BVSC, FTC kvartett jelenti, négy kiváló együttes, amely 1999 óta saját belügyének tekinti a rájátszás küzdelmeit. Közéjük férkőzni évek óta lehetetlenség, az elmúlt négy szezonban ők hadakoztak az érmekért! S hogy az állandóságot tovább fokozzuk: 1999 óta Honvéd–FTC és Vasas–BVSC elődöntőket rendeznek…


A papírforma szerint Kiss Gergely (felül) és Steinmetz Ádám a fináléban újra találkozik (Fotó: Árvai Károly)
Ezúttal sem lesz másként, hiszen kedd este a Kőér utcában a Vasas elleni szuperrangadó 7-7-es döntetlenjének köszönhetően Kovács István tanítványai végeztek az alapszakasz élén, így ők nézhetnek farkasszemet a Fradival. Kettejük párharca az utóbbi éveket nézve döntetlenre áll, hiszen amíg 1999-ben és 2000-ben a zöldek, addig 2001-ben és 2002-ben a piros-fehérek örülhettek a finálénak. (Azt csak zárójelben tegyük hozzá: a győztes mindig bezsebelte később az aranyat.) A Vasas–BVSC viadal közelmúltbéli statisztikája vasutaselőnyt mutat – az angyalföldiek csak tavaly tudták kiverni ellenfelüket.
Most 2003-at írunk, új reményeket táplálnak a felek: a dominósok triplázásra, a fradisták és a zuglóiak bravúrra készülnek. A Vasas háza táján bíznak a logikában, abban, hogy amíg egy esztendeje egy-egy góllal megnyerték az MK-t, a KEK-et és a Szuperkupát, és elveszítették a bajnoki döntőt, addig ezúttal nem véletlenül úszott el minimális különbséggel az MK, a KEK és az Európai Szuperkupa. "Hiszünk a sors igazságosságában, abban, hogy ezúttal miénk lesz végre a bajnoki aranyérem” – mondta Méhes Jenő szakosztályvezető azon a sajtótájékoztatón, amelyet szerdán a rájátszás apropójaként a Thermál Hotelben rendeztek. Ezen elhangzott, hogy újfent pénzdíjas a magyar férfibajnokság: a győztes kétmillió forintot tehet zsebre, az ezüstérmes egymillióval vigasztalódhat. Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke bejelentette: április 1-jével szerződést kötöttek az Aréna céggel, amely újra a pólósok hivatalos sportfelszerelési támogatója lett. "Örömmel jöttünk, bár mi mindig is ide tartoztunk” – kommentálta a szerződés aláírását Kisteleki István, a népszerű és felettébb sikeres Aréna első embere.

Olcsóbb jegyek a Domino-meccsekre
BUDAPEST. Figyelembe véve azt is, hogy a rájátszás mérkôzéseinek zöme hétköznapra esik, a Kôér utcába elôvételben váltott olcsóbb jegyekkel szeretnék kicsalogatni a nézôket. Amint Novák Ferenc, a Domino-BHSE szakosztály-igazgatója tájékoztatta lapunkat, a rájátszás mérkôzéseire (beleértve tehát az esetleges, a X. kerületben kalkulált finálét is) elôvételben az 1500 forintos tikettek 300 forinttal olcsóbban, azaz 1200 forintért válthatók meg. A jegyek árusítása az uszodában és a klub Dózsa György 53. szám alatt található székházában folyamatos.
A bajnoki elődöntőkhöz visszatérve: az immáron szokásos rendszer alapján az alapszakaszból egymás ellen hozott pontokat is beleszámítva nyolc pont eléréséig játszanak a csapatok, a mérkőzéseket mindenképpen döntésre kell vinni, egál esetén hosszabbítással, majd hirtelen halállal. A két favorit egyértelműen az egyaránt 3–1-es pontelőnnyel startoló Honvéd és Vasas.
Ne feledkezzünk meg a hölgyekről sem, hiszen vasárnap kezdetét veszi a három nyert meccsig tartó finálé. Itt is állandóságról beszélhetünk, hiszen a Dunaújvárosi Főiskola és a BVSC-Felina évek óta kiemelkedik a mezőnyből. Meglepetés volna, ha a csúcsra nem a válogatott klasszisokkal felálló újvárosiak kerülnének…

A program
Férfibajnokság az ING-kupáért
Elődöntő

Április 5., szombat: Domino-BHSE–FTC-VMAX, Kőér utca, 19. Vasas-Plaket-Euroleasing–BVSC-Brendon, Komjádi uszoda, 17. Április 6., vasárnap: BVSC–Vasas, Szőnyi út, 18. Április 7., hétfő: FTC–Domino, Népliget, 19. Április 8., kedd: Vasas–BVSC, Komjádi uszoda, 19.30. Április 9., szerda: Domino–FTC, Kőér utca, 18.30
Amennyiben szükséges. Április 10., csütörtök: BVSC–Vasas, Szőnyi út, 18. Április 11., péntek: FTC–Domino, Népliget, 19. Április 12., szombat: Vasas–BVSC, Komjádi uszoda, 18. Április 13., vasárnap: Honvéd– FTC, Kőér utca, 18.30. Április 14., hétfő: FTC– Honvéd, Népliget, 19. BVSC–Vasas, Szőnyi út, 18.
Döntő
A mérkőzések időpontja. 1. mérkőzés: április 18., péntek. 2. mérkőzés: április 20., vasárnap. 3. mérkőzés: április 23., szerda.
Amennyiben szükséges. 4. mérkőzés: április 25., péntek. 5. mérkőzés: április 27.,
Vasárnap

Női bajnokság az ING-kupáért

Döntő: Dunaújvárosi Főiskola–BVSC-Felina. A mérkőzések időpontja. 1. mérkőzés: április 6., vasárnap, Dunaújváros. 2. mérkőzés: április 8., kedd, Szőnyi út. 3. mérkőzés: április 10., csütörtök, Dunaújváros.
Amennyiben szükséges. 4. mérkőzés: április 12., szombat, Szőnyi út. 5. mérkőzés: április 13., vasárnap, Dunaújváros

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK