FONTOS


 

Spanyol bajnokság, férfiak
Az Olympiakosz kupát, a Sabadell rangadót nyert
Remeklő hétvégi riválisok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.02.12
--------------------------------------------------------------------------------

Hogy nem akármilyen riválisok várnak a hétvégén a nemzetközi porondon állva maradt két csapatunkra, azt a legutóbbi eredmények is igazolják. A Bajnokok Ligájában a Domino-BHSE annak az Olympiakosz Pireusznak az uszodájában lép fel szombaton, amely Kásás Zoltán irányítása alatt sorrendben negyedik diadalát ünnepelhette. A bajnoki cím, a Bajnokok Ligája (ezt ráadásul Kovács István legénységével szemben gyűjtötték be Thomakoszék), valamint az Európai Szuperkupa (ezt meg a Vasas ellen ... ) után a Görög Kupa is a klub birtokába került. A fináléban a Hania nem lehetett ellenfele a gárdának - a két legnagyobb rivális, a Vuliagmeni és az Ethniokosz a sorozat korábbi szakaszában elvérzett.
A szombaton a KEK-elődöntő odavágóján a Komjádiban fellépő Sabadell is igazolta, esélyesebb ugyan ellene a Vasas, ám előre nem szabad leírni. A BL-ben is vitézkedő CN Barcelona talán nem így gondolta, aminek a spanyol bajnokság 18. fordulójában az otthonában látta kárát. "Rendkívül ideges, kemény, feszült hangulatú meccs volt, amelyen kiválóan iktattuk ki Pérezt a játékból. A zónánkat nem nagyon tudták átlőni, és az emberfórok kihasználásával is hadilábon álltak, nyolc- hatos vezetésünknél például hármat is parlagon hagytak. Örültünk, hiszen így stabilizáltuk a harmadik helyünket, ami a rájátszás szempontjából lehet fontos" - magyarázta Európa-bajnok légiósunk, Kiss Csaba, aki egy akció- és egy előnygóllal, valamint hasznos mezőnymunkával vétette magát észre. A Sabadell ásza, Daniell Ballart ezúttal sem kaphatott szerepet, továbbra is orvosok kezelik a vállát, és ugyan ott lesz a pénteken Ferihegyen leszálló repülőn a társai között, ám szereplése erősen kérdéses.

Spanyol férfibajnokság
18. forduló: CN Barcelona-CN Sabadell (Kiss Cs. 2) 8-9, CN Catalunya-S. Andreu 11-6, CN Terrassa-CN Mataro (Matajsz 1) 4-4, Real Canoe Madrid-WP Plaza 8-8, CD Larraina-CN Barceloneta 4-6, CE Mediterrani-CN Martianez 13-10. Az élcsoport: 1. Barceloneta 48 pont (17 mérkôzés), 2. Barcelona 45 (17), 3. Sabadell 44, 4. Catalunya 36

Görög Kupa
Döntô: Olympiakosz Pireusz (edzô: Kásás Zoltán)-Hania 14-5 (3-0, 3-0, 4-4, 4-1)
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK