FONTOS


 

Dreher-strandbajnokság, négyes döntő
Egymilliós Binder-bomba

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZŰCS ANDRÁS, Nemzeti Sport 2003.08.10
--------------------------------------------------------------------------------

Enyhe késéssel, úgy fél tizenkettő tájban kezdte meg címvédő hadjáratát a kétszeres bajnok Avanglion. Ezen műveletnek első szenvedő alanya a BVSC volt, hiszen a "napszemüvegesek” egy laza, kétszettes meccsel már el is foglalták jól megérdemelt helyüket a döntőben.


Binder Szabolcs (balra) Steinmetz Ádámmal küzd a lepencei négyes döntôben (Fotó: Árvai Károly)
Az első meccsek közti szünetben a "lépkedj végig a söröskupa-kokon, és kapsz egy pólót” elnevezésű játék szórakoztatta a napfürdőző nézőket. A vállalkozó szelleműek igen érdekes jeleneteket produkáltak, amit kék-zöld foltok tanúsítanak…
Később újra előkerült a labda, s az iskolások kézbe vették az irányítást - a KSI is finalista lett rövid úton.
Tekintve, hogy a nap szikrázott, felhőből kettőt-hármat lehetett látni, a szél pedig messze elkerülte Visegrádot, egyáltalán nem irigylésre méltóak azok, akik nem fértek be a medence másik felébe, és a nézőtéren kellett "aszalódniuk”.
Persze őket is kárpótolta a bronzmeccs. A kisdöntőben általában szomorú csapatok szenvedését szoktuk látni, a vasárnapi mérkőzés viszont igazán élvezetes volt. Märcz Tamás gárdája a vigaszt jelentő győzelemért indult harcba, ám végül erről is lemaradt. Ezen szívfájdító eset egyik oka, hogy az Ozzie igen rövid kispaddal (ami valójában egy felfújható krokodil volt) érkezett - még az eredetileg nevezett Fülöp Gergely is távol maradt az eseménytől valamilyen rejtélyes okból. A másik Kiss Csaba, aki miután kimaradt a vb-keretből, a dühét itt hét gól képében adta ki…
A köztes könnyűzenei bemutató után (amely finoman szólva is megosztotta a közönséget…) következett a finálé. Amely azzal kezdődött, hogy a helyi DJ. vízibalettra invitálta a résztvevőket, majd a játékvezető, Székely Zoltán dőlt be a medencébe, hűsítendő felhevült testét - mire az egyik játékos a "Hol van a daru?” epés megjegyzéssel reflektált. Amikor már a győztes gólért adogathatott az Avanglion, sokaknak bevillant: vajon az idén is Binder Szabolcs lövi-e. Jelentjük, igen, az idén is a termetes pólósé volt az utolsó találat. Társulatának ezért egymillió forint jár.

Dreher-strandbajnokság, négyes döntő, Lepence
Elődöntők:
Avanglion-Ozzie-BVSC 6-5, 6-4, KSI-Körkutyák 6-3, 6-5. A 3. helyért: Körkutyák-Ozzie-BVSC 6-4, 4-6, 6-5. Döntő: Avanglion-KSI 6-4, 6-4. A torna végeredménye: 1. Avanglion (Bárány Attila, Bereczki Miklós, Binder Szabolcs, Gombos Gábor, Pelle Balázs, Regős Áron, Sugár Sándor, Takács Attila, Vincze Zsolt). 2. KSI, 3. Körkutyák, 4. Ozzie-BVSC

Dreher-strandbajnokság, négyes döntő
Marad a korábbi felállás

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZŰCS ANDRÁS, Nemzeti Sport 2003.08.09
--------------------------------------------------------------------------------

Az idei strandpólóbajnokság négyes döntőjére kerül sor szombat délelőtt 11 órakor a Visegrád melletti fürdőhelyen, Lepencén. Az egész nyarat átölelő versenysorozat utolsó állomása igazán kiváló szórakozást nyújt, hiszen bajnokok egész sora tempózik a kötelek között.

A rendezvény szakmai értéke tehát magas, nem beszélve a résztvevők ambícióiról. Néhány Barcelonából éppen csak hazatért nemzeti hősünk is úgy gondolta, nem maradhat ki a buliból. Az Ambrus Tamás, Petőváry Zsolt szervezőpáros azonban megneszelte a tervet, s a sportszerűség nevében megvétózta az elképzelést, így minden gárda az előző körökben szerepelt tagjaival küzd a végső célért. Na, meg az egymillió forintos fődíjért – a második félmillió, a harmadik kétszázezer, a negyedik helyezett pedig százezer forinttal gazdagodik. A nap sportos része mellett egyéb szórakozási lehetőségek is nyílnak a kilátogatók előtt. A délelőtti meccsek után a Fiesta koncertezik, majd a zenei élményeket követően ismét a sárga labda kerül a fókuszba, végérvényesen eldöntve: ki viselheti egy éven át a "strandpóló királya” megtisztelő címet. A finálé után jöhet az ajándékok kiosztása, az eredményhirdetés pedig idővel kedélyes banketté alakul át.

Dreher strandbajnokság, nyolcas döntő, Kiskunmajsa
Kiss Csabáék legyőzték a két olimpiai bajnokkal kiálló vasutasokat
Még a Kutyák sem voltak kutyák

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.04
--------------------------------------------------------------------------------

A tiszaújvárosi selejtezőt megnyerő Szolnoki Aréna fittyet hányva minden előzetes várakozásnak, az első derbi második szettjét 6-5-re megnyerte a két olimpiai (Märcz Tamás, Varga I Zsolt) és egy Európa-bajnokot (Vincze Balázs), valamint egy a Kemény Dénes válogatott keretében is számításba vett (Kis Gábor) játékost is a soraiban tudó Ozzie-BVSC ellen!

Märcz Tamás ejt, a labda természetesen a kapuban köt ki - tovább is jutott a BVSC
A Dreher strandbajnokság fővédnöke, Kósz Zoltán sem hitt a szemének, midőn a szolnoki pólósok kiegyenlítették hátrányukat. A vasutasok (említettek mellett Fülöp Gergely és Laczó Sándor alkotta a csapatot) a harmadik, mindent eldöntő játszmában összekapták magukat, hamarabb érték el a hat gólt, így papírforma-eredménnyel startolt a nyolcas döntő második napja.
Kiskunmajsán ezúttal is körbeállták a szurkolók, a strandolók a termálfürdő mesterséges tavát, DJ Smash remek hangulatot varázsolt, hét ágra sütött a nap, azaz csodás körülmények között dönthette el a négy gárda, melyikük kerül a jövő heti Final Fourba, s melyikük fejezi be az idei sorozatot.
Körkutyák. Ez a neve annak az alakulatnak, amely elsőként ért révbe, ez az az alakulat, amely legyőzte a BVSC-t (csodás meccs volt), ez az az alakulat, amely a végső győzelemre is jó eséllyel pályázik, ez az az alakulat, amelyben Horváth Tamás bravúrosan ugrált a kapuban, ez az az alakulat, amelyben a Kiss Csaba, Matajsz Márk kettős feltartóztathatatlannak bizonyult. Háromból három győzelem, sima továbbjutás, esély az egymillió forintra!

A vb-döntô után újabb magyar-olasz!
A kapuban Kósz Zoltán, a mezônyben Märcz Tamás, Varga I Zsolt, Székely Bulcsú és Kiss Csaba. Négy olimpiai és egy Európa-bajnok. Nem rossz csapat, anynyi szent. Nos, ôk öten együtt sporttörténelmi eseményen vesznek majd részt, hiszen augusztus 16-án a balatonaligai Club Aligában Magyarország-Olaszország strandválogatott mérkôzést rendeznek! „A jelek szerint minden sínen van, a Szignál Biztosító Rt. segítségével összejön a mérkôzés” - árulta el a bajnoki sorozatot is kezében tudó Ambrus, Petôváry kettôs. A barcelonai vb-döntô után újabb magyar-olasz összecsapás tehát a soron - hogy nem mindennapi meccs lesz, bizonyíték az is, hogy még az M2 is műsorára tűzte a találkozót!
Igen, nem elírás, a végső győztes egy hét múlva a Drehernek is köszönhetően ennyit tehet majd zsebre (a második ötszáz-, a harmadik kétszáz- és még a negyedik is százezer forinttal gazdagodik), azaz anyagi szempontból is megéri jól teljesíteni.
A második helyre az amúgy felettébb jól teljesítő, a Körkutyákat is megszorító Szolnok felett aratott sikerének köszönhetően a BVSC futott be - említést érdemelnek még a pécsiek, akik becsülettel küzdöttek, ám győzelem nélkül zártak.
"Nagyszerű volt ez a két nap Kiskunhalason, kitűnő mérkőzéseket láthatott a nagyszámú közönség, és sokan éltek a lehetőséggel, kipróbálták a játékot” - vont mérleget a főszervező duó, az Ambrus Tamás, Petőváry Zsolt kettős. A két volt válogatott pólós máris gőzerővel szervezi a lepencei finálét, ahol az elődöntőben az itt továbbjutó Körkutyák a KSI-vel, míg a BVSC az Avanglionnal csap össze. Érdemes lesz majd a Visegrád mellett található Lepencére ellátogatni - és ne feledjék, egymillió forintért játszanak!

Dreher strandbajnokság
Nyolcas döntő, Kiskunmajsa

3500 néző. V: Pásztor A.
Körmérkőzéses rendszer: Ozzie-BVSC-Szolnoki Aréna 2:1 (1, -5, 3), Körkutyák-Pécs 2:0 (1, 1), Ozzie-BVSC-Pécs 2:0 (3, 2), Körkutyák-Szolnoki Aréna 2:0 (5, 3), Szolnoki Aréna-Pécs 2:0 (5, 4), Körkutyák-Ozzie-BVSC 2:0 (3, 4)
A végeredmény: 1. Körkutyák 6 pont, 2. Ozzie-BVSC 4, 3. Szolnoki Aréna 2, 4.
Pécs 0
A Final Fourba jutott: Körkutyák (Horváth Tamás, Matajsz Márk, Komlósi Péter, Czirok Csaba, Torday Árpád, Kiss Csaba, Nyéki Balázs, Kis István) és Ozzie-BVSC (Laczó Sándor, Vincze Balázs, Fülöp Gergely, Varga I Zsolt, Kis Gábor, Märcz Tamás)
Következik: Final Four, augusztus 9., Lepence



Dreher strandbajnokság, nyolcas döntő
Négy között az Avanglion és a KSI
Tóth Frankék a vert mezőnyben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.03
--------------------------------------------------------------------------------

Határozottan élesedett a csata, ahogy a két főszervező, a két egykori válogatott pólós, Ambrus Tamás és Petőváry Zsolt fogalmazott: "Látszott, hogy remek, nyerésre kódolt játékosok, igazi súlyok feszültek egymásnak.”


A kapuban Bíró Ákos, aki bravúrokkal járult hozzá a KSI továbbjutásához
Rendkívül kemény volt tehát a küzdelem, néha pofonok csattantak, néhány fejen rúgást is láthatott a nagyérdemű (a kiskunmajsai termálfürdő mesterséges tavát körbeállták az érdeklődők, majd később a profik után birtokukba vették a pályát!), mindez persze nem meglepő, a játék hozzátartozója. Az eredményeket böngészve kiderül: a hat elért gólig tartó szettek néhány kivételtől eltekintve szorosan alakultak. A nagy rangadón a Szívós Márton, Dávid Zoltán, Bánhidy András vezérelte KSI nem tudta megismételni a balatonaligai bravúrját (a selejtezőben az olimpiai bajnokokkal kiálló BVSC-t verte), szoros meccsen 6:4, 6:5 arányban kikapott a veretlenül négyes döntőbe jutó Avangliontól.

Nem véletlenül, hiszen a szemüvegmárkát reklámozó csapatban Pelle Balázs állt a kapuban, és többek között Bárány Attila, Binder Szabolcs és Regős Áron mezőnyözött.
A KSI mindazonáltal másodikként bekerült a jövő szombati, lepencei Final Fourba (ahol egymillió forintot tehet majd zsebre a végső győztes!), hiszen le tudta gyűrni a Tóth László, Tóth Frank, Bíró Attila, Konrád János, Nemes Gábor, Szabó Gábor fémjelezte Budatourst. Utóbbi csapat kiesése meglepetésnek számít, hiszen az eddigi három bajnokság során mindig döntőt vívott, sőt az első sorozatot az élen zárta.
A Csányi testvérek vezette Drink Team győzelem nélkül végzett, mindazonáltal nincs oka a szégyenkezésre, elvégre mind a három ellenfelétől csak óriási küzdelemben kapott ki. Folytatás vasárnap, amikor a Körkutyák, a Pécs és a Szolnok mellett az Ozzy-BVSC lép színre, soraiban olyan nagy egyéniségekkel, mint Märcz Tamás, Varga I Zsolt vagy éppen Vincze Balázs.

Dreher strandbajnokság, 1. nap
Nyolcas döntô, Kiskunmajsa
3000 nézô. V: Pásztor A.
Körmérkôzéses rendszer: KSI-Drink Team 2:0 (5, 1), Avanglion-Budatours 2:1 (4, -4, 4), Budatours-Drink Team 2:0 (4, 4), Avanglion-KSI 2:0 (4, 5), Avanglion-Drink Team 2:0 (4, 5), KSI-Budatours 2:0 (1, 0)
A végeredmény: 1. Avanglion 6 pont, 2. KSI 4, 3. Budatours 2, 4. Drink Team 0
A négyes döntôbe jutott: Avanglion (Pelle Balázs, Bárány Attila, Binder Szabolcs, Bereczki Miklós, Regôs Áron, Sugár Sándor) és KSI (Bíró Ákos, Dávid Zoltán, Mátyás Zoltán, Paján Viktor, Czirok Keve, Szívós Márton, Bánhidy András, Suti Gábor)
Következik (vasárnap): nyolcas döntô, 2. nap, Kiskunmajsa

Dreher strandbajnokság, selejtező, 4. forduló
Bírók a vízben
Pelle Balázs csapata az élen

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.27
--------------------------------------------------------------------------------

A sípot elvették tőlük: "Gyerünk, most a vízben tessenek bizonyítani!” - mosolyognak rájuk.
Dunaújváros, a strandbajnokság utolsó selejtezője. A bírók is a vízben, rögtön az első meccsen megadatik számukra a lehetőség, hogy bebizonyítsák, nem csak kívülről fújják a vízilabdát. Ellenfél az OSC, OB I-es játékosokkal, fiatalabbakkal, gyorsabbakkal. A két szettben öt gólt összekaparnak, voltaképpen ez nem is olyan rossz teljesítmény tőlük…


Remek összecsapásokat hozott a Drehert-strandbajnokság dunaújvárosi fordulója (Fotó: Czagány Balázs)
A főszerepet mindazonáltal az Avangliglion névre keresztelt csapat játssza. Nem véletlenül. Válogatott pólósok, Bárány Attila, Pelle Balázs, Regős Áron, nagy meccseken edződött játékosok. Annak rendje és módja szerint teszi zsebre az első helyért járó 100 ezer forintot - mellette az ötvenezret nyerő, második Pécs jut tovább.
"Remekül sikerült ez a selejtező is, ám a nagy show csak ezután veszi majd kezdetét!” - magyarázza a két főszervező, a két egykori válogatott, az Ambrus Tamás, Petőváry Zsolt kettős, a jövő heti nyolcas döntőre utalva. Kiskunmajsán olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, válogatottak ugranak majd vízbe, azaz igazi csemegére van kilátás. "Aki szereti a vízilabdát, annak ott kell lennie!” - teszi hozzá az esemény fővédnöke, Kósz Zoltán, aki Dunaújvárosban is odaáll azok elé, akik négyméterest akarnak neki dobni.

Dreher-strandbajnokság
Selejtezô, 4. forduló, Dunaújváros
2000 nézô. V: Kun Gy.
Körmérkôzéses rendszer: OSC-Bírók 2:0 (2, 3), Kecskemét-Pécs 0:2 (-1, -2), Avanglion-Bírók 2:0 (1, 2), Pécs-OSC 2:1 (-4, 4, 5), Avanglion-Kecskemét 2:0 (1, 4), Pécs-Bírók 2:0 (3, 5), OSC-Kecskemét 2:0 (0, 2), Avanglion-Pécs 2:0 (3, 1), Bírók-Kecskemét 2:1 (4, -4, 4), Avanglion-OSC 2:0 (2, 1). A végeredmény: 1. Avanglion 8 pont, 2. Pécs 6, 3. OSC 4, 4. Bírók 2, 5. Kecskemét 0. A nyolcas döntôbe jutott: Avanglion (Pelle Balázs, Bárány Attila, Gombos Gábor, Binder Szabolcs, Bereczki Miklós, Regôs Áron, Sugár Sándor, Vincze Zsolt) és Pécs (Kajdi Gábor, Lukács Gergely, Bilcsik János, Tanhó Zoltán, Domenico De Blasio). Következik: nyolcas döntô, augusztus 2-3., Kiskunmajsa

Dreher strandbajnokság, selejtező, 3. forduló
Az Aréna SC csapata jutott be a nyolcas döntőbe
Kósz és a Szolnok: főszerepben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.20
--------------------------------------------------------------------------------

"Nagyszerűen éreztem magam, és azt hiszem, a szépszámú közönség is remekül szórakozott” - magyarázta a Dreher strandbajnokság harmadik selejtezője után Kósz Zoltán, aki maga is tevékeny szerepet vállalt a megjelentek szórakoztatásában.


Ezúttal is izgalmas jelenetekkel tarkított mérkôzéseket hozott a strandbajnokság (Fotó: Czagány Balázs)
Az olimpiai bajnok (aki a sorozat fővédnöke!), mint az eddigi fordulók alkalmával, beállt a kapuba, és farkasszemet nézett bárkivel, aki négyméterest akart lőni neki. Kell-e mondani, a gyönyörű környezetben található tiszaújvárosi strandon sorban álltak a jelentkezők - és kell-e mondani, a Vasas kapusa a legtöbb esetben megőrizte kapuját a góltól…
A főszerepet persze rajta kívül a proficsapatok játszották. A felnőttválogatottban, Kemény Dénes csapatában a németek ellen Balatonfűzfőn debütáló Kovács Róbert, az FTC-VMAX pólósa, Lehmann István, valamint az egykori gólkirály, a BVSC-ben, Gerendás György kezei alatt is megfordult Csányi György mindent megtett, hogy a Drink Team névre keresztelt társulat zárjon az élen, ám az SC Aréna Szolnok csapata az OB I-ben szereplő játékosaival (Boros Zoltánnal, Sürü Dezsővel, Rydzyk Zoltánnal és a többiekkel) megálljt parancsolt. A döntő mérkőzésen (a körmérkőzéses rendszerben mindketten legyőzték a másik két indulót, a szentesi Édesvízi Planktonokat, valamint az OB I B-ben szereplő Bertók SC Szentesre épülő Amatőr Sasokat) 6:3-ra nyerték az első szettet, ami után ugyan rendesen viszszavágott a rivális (6:0), de következett a harmadik, döntő játszma, s ebben újra ők, szolnokiak voltak a jobbak (6:4). Ezzel ők nyerték a 100 ezer forintot, 50 ezret zsebelt be a második (az Avanglion napszemüvegből és Dreher sörökből mindenkinek egyformán jutott) - amúgy mindketten kvalifikálták magukat a nyolcas döntőbe. Oda, ahova már csak két hely kiadó: jövő hét szombaton Dunaújvárosban lesz az utolsó selejtező, egy igazi nagyágyúval, az Avanglion-Dominóval.
"Remekül sikerült ez a nap, csodás helyen voltunk, az idő is a kegyeibe fogadott bennünket, nem lehet panaszunk” - mondta a főszervező duó, az Ambrus Tamás, Petőváry Zsolt kettős. A két egykori remek pólós estig állta amúgy a sarat: a szurkolókból verbuválódott csapatok sötétedésig "nyomták”, és valakinek vezetni is kellett ezeket a meccseket…

Dreher strandbajnokság

Selejtező, 3. forduló, Tiszaújváros

2500 néző. V: Kun Gy.

Körmérkőzéses rendszer: Drink Team-Édesvízi Planktonok 2:1 (1, -4, 1), SC Aréna Szolnok-Amatőr Sasok (Szentes) 2:0 (1, 3), Édesvízi Planktonok- Amatőr Sasok 2:1 (-4, 2, 2), SC Aréna Szolnok-Drink Team 2:1 (3, -0, 4), SC Aréna Szolnok-Édesvízi Planktonok 2:1 (-3, 4, 3), Drink Team-Amatőr Sasok 2:0 (2, 3)

A végeredmény: 1. SC Aréna Szolnok 6 pont, 2. Drink Team 4, 3. Édesvízi Planktonok 2, 4. Amatőr Sasok 0

A nyolcas döntőbe jutott: Aréna SC Szolnok (Sürü Dezső, Pintér Zoltán, Boros Zoltán, Rydzyk Zoltán, Hangay Róbert, Lukács Dénes, Cseh Sándor) és Drink Team (Csányi László, Csányi György, Lehmann István, Kovács Róbert, Zarkó István, Ágner Zoltán, Szabolcsi Zoltán)

Következik: selejtező, 4. forduló, július 26., Dunaújváros



Dreher strandbajnokság, selejtező, 2. forduló
Székely jött, látott, győzött

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.13
--------------------------------------------------------------------------------

Az csak természetes, nem tudta megállni, hogy ne játszon… Ha már ott volt Egerben, a bikavér városában (apropó, a hevesi megyeszékhelyen éppen bornapok vannak, nem véletlen, hogy a bajnokság selejtezőjének második fordulóját éppen ekkor rendezték itt), ha már a nézők nagy-nagy örömükre versenyt úszhattak ellene, naná, hogy a pólómeccsekbe is bekapcsolódott. "Gyere Csucsu! Kellesz nekünk!” - mosolyogtak rá játékostársai, akiknek nem kellett sokáig győzködni az olimpiai bajnokot: Székely Bulcsú beállt és nyert a Körkutyák csapatával.


Székely Bulcsú (elöl) gyôzelemre vezette a Körkutyák strandcsapatát (fotó: Czagány Balázs)
Amúgy zökkenőmentesen kezdődött (és ért véget) a Dreher strandbajnokság újabb selejtezője, hiszen pénteken este a múlt hetihez képest két órával később kezdte a pálya elkészítését (kötelek kihúzása, kapuk rögzítése, molinók felreklámozása a Dreher, az Avanglion, a GYISM, a Shape és a CKM feliratú lapokkal) a szakág hazai élharcosa, a két honi exválogatott, az Ambrus Tamás, Petőváry Zsolt duó, mégis, a balatonaligai részidőnél hamarabb, éjféltájban lettek kész vele. "Hiába, rutinosabbak lettünk” - nyugtázták mindketten örömmel, mint ahogy az is nagy boldogsággal töltötte el őket, hogy több ezren tekintették meg a fordulót, és a profik versenye után késő estig vetekedtek egymással az alkalmi amatőrcsapatok. Ezúttal is rendkívül népszerűek voltak a különböző ügyességi játékok, és a sydneyi bajnok fővédnöknek, Kósz Zoltánnak lőtt négyméteresek.
Visszatérve a profikhoz: Székely nem mindennapi csapatba igazolt! Mellette ugyanis többek között Kiss Csaba, Matajsz Márk és Nyéki Balázs lődözte a gólokat (csak a rend kedvéért: két nyert szettig tart a vízben lévő három plusz egy fős csapatok csatája, és egy játékért hat gólt kell szerezni), azaz hiába állt össze a Nemes Gábor, Tóth Frank, Tóth László, Bíró Attila, Bene András, Konrád János, Petőváry Attila, Kollár György fémjelezte, félelmetes múlttal rendelkező Budatours, a fiatalabbak nem adtak kegyelmet, a fináléban 6:4, 6:4-re nyertek. A két továbbjutott együttes közül így a Körkutyák nyerték a 100, a budatoursosok pedig az 50 ezer forintot. Persze, az Avanglion napszemüvegből és Dreher sörökből mindenkinek egyformán jutott - kell-e mondani, bornapok ide vagy oda, utóbbiak is mind egy kortyig elfogytak…

Dreher srandbajnokság selejtező, 2. forduló, Eger
2500 néző. V: Madarasi

A-csoport: Egri Bikhaverok-Bp. Izzók 2:0 (3, 1), Körkutyák-Bp. Izzók 2:0 (2,0), Körkutyák-Egri Bikhaverok 2:0 (1, 2). A csoport végeredménye: 1. Körkutyák, 2. Egri Bikhaverok, 3. Bp. Izzók. B-csoport: Léhűtők-Egri Fókák 2:1 (4, -5, 3), Budatours-Léhűtők 2:0 (2, 1), Budatorus-Egri Fókák 2:0 (2, 1). A csoport végeredménye: 1. Budatours, 2. Léhűtők, 3. Egri Fókák. Helyosztók. Az 5. helyért: Egri Fókák-Bp. Izzók 2:0 (2, 2). A 3. helyért: Egri Bikhaverok-Léhűtők 2:0 (4, 3).

Döntő: Körkutyák-Budatours 2:0 (4, 4).

A nyolcas döntőbe jutott: Körkutyák (Kiss Csaba, Matajsz Márk, Nyéki Balázs, Székely Bulcsú, Czirok Csaba, Komlósi Péter, Bíró Dániel, Torday Árpád, Horváth Tamás) és Budatorus (Nemes Gábor, Bene András, Bíró Attila, Konrád János, Petőváry Attila, Kollár György, Tóth Frank, Tóth László)

Következik: Selejtező, 3. forduló, Tiszaújváros (július 19.)

Várfürdő-kupa, nemzetközi férfi juniortorna, Gyula

A-csoport


Magyarország-Spanyolország 6-5 (1-2, 0-2, 3-0, 2-1)
Gyula, 400 néző. V: Belevsztov (ukrán), Ratonjics (szlovén)

MAGYARORSZÁG: Bajnógel - VARGA DÉNES 1, Varga Dániel 1, Tóth M., Gór-Nagy, Hosnyánszky, Létay 2. Cs: Decker, Süveges, Hegedűs, CZIGÁNY 2, Balatoni. Szövetségi kapitány: Godova Gábor, Derekas Szilárd
SPANYOLORSZÁG. Góllövők: Espanol 2, Ignacio Casado, Ciutat, Garriga 1-1
Gól - emberelőnyből: 9/3, ill. 5/2
Négyméteresből: -, ill. 1/1
Görögország-Németország 12-3 (2-1, 4-0, 3-1, 3-1)

Az A-csoport állása: 1. Magyarország 6, 2. Spanyolország 5, 3. Görögország 3, 4. Németország 0

B-csoport

Olaszország-Oroszország 5-6 (1-1, 1-2, 1-0, 2-3)

Egerben is ismert játékosok strandpólóznak
Kissék csapata az esélyes

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.12
--------------------------------------------------------------------------------

A rendkívül sikeres rajt után ezúttal Egerben találkoznak a pólósok, akik a Dreher strandbajnokság keretein belül mérik össze erejüket.

Egy héttel ezelőtt Balatonaligán, a Club Aligában (ahol a legújabb tervek szerint augusztusban egy Magyarország–Olaszország strandválogatott mérkőzésre is jó esély kínálkozik!) a Steinmetz Ádám, Szívós Márton kettős fémjelezte csapat legyőzte a két olimpiai bajnokot, Märcz Tamást és Varga I Zsoltot, valamint az Európa-bajnok Vincze Balázst is soraiban tudó gárdát, majd úgy délután kettő óra tájban a közönség vette birtokába a pályát.

"Egerben sem lesz másként a program. A profik mérkőzései után bárki vízbe ugorhat, akinek van kedve, a strandon összeálló alkalmi csapatok kipróbálhatják, milyen is a vízilabda” – magyarázta a strandszakág két honi megteremtője, a bajnoki sorozat rendezője, azaz az Ambrus Tamás, Petőváry Zsolt exválogatott duó. A bikavér hazájában amúgy bornapokat tartanak, így igazán mozgalmas és üdítő program vár a kilátogatókra.

A selejtező második fordulójából is két együttes kvalifikálja magát a kiskunmajsai nyolcas döntőbe (augusztus 2–3.), amiért óriási lesz a harc a csapatok között. A szakemberek nem véletlenül tartják a legnagyobb esélyesnek Egerben a Körkutyák elnevezésű társulatot, hiszen olyan neves pólósokat találunk benne, mint Kiss Csaba, Nyéki Balázs vagy éppen a Matajsz Márk, Komlósi Péter szentesi kettős. Mindazonáltal a Budatourst sem kell félteni, hiszen Bíró Attila, Tóth László, Nemes Gábor és ifjabb Konrád János neve is jól cseng az uszodák világában. Két egri gárda is színre lép (Petik Attila, Áncsán András, hogy két ismert nevet említsünk), mellettük a Bp. Izzó, valamint a Léhűtőkre keresztelt, meglepetésre készülő együttes csatázik. A közönségnek szervezett megannyi játék közül kiemelkedik a büntetődobó-verseny (Kósz Zoltán áll majd a kapuban!), illetőleg a ráúszóverseny (a bátrak Székely Bulcsút próbálhatják meg lehagyni!).

Dreher strandvízilabda ob, selejtező
Iskolai bizonyítvány: ötös

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.06
--------------------------------------------------------------------------------

Még péntek éjszaka is javában folytak az előkészületek a Club Aliga területén elhelyezkedő jachtkikötőben - a sportág strandbajnokságának (amely, mint azt az összes jelenlévő játékos, olimpiai bajnok és OB II-es pólós egyaránt hangsúlyozta: remekül illeszkedik a nyári programba) sikeres nyitánya érdekében a két szervező, Ambrus Tamás és Petőváry Zsolt saját kezűleg molinózta ki a pályát a hirdetők tábláival.


Az idôjárást leszámítva minden rendben volt az országos bajnokság nyitányán (Fotó: Danis Barna)
"Csak szép időnk legyen!” - imádkozott a volt válogatott duó, ám mindez nem talált meghallgatásra. Szombat délelőtt ugyanis szeles, randa idő fogadta a megjelenteket, akik kedvét persze ez sem szegte. A 2003-as strandbajnokság első gólját két kapufája után a kanizsai Csente Dávid szerezte, akinek vezérletével könnyen nyert csapata a kis létszámban megjelenő dunaújvárosiak ellen. A főszerepet mindazonáltal a várakozásoknak megfelelően a KSI-Old Man's és az Ozzie-BVSC, továbbá a sziporkázó konferanszié játszotta. A sportiskola ma már neves csapatokban szereplő növendékei ugyanúgy fölényes magabiztossággal nyerték meg csoportjukat, miként a szurkolók kedvencei, a Märcz Tamás, Varga I Zsolt, Vincze Balázs-trió fémjelezte vasutasok. Utóbbiak dolgát a régi motorosok nehezíthették volna meg, ám amint Dóczi István, a Turbo Rudi névre hallgató gárda egykor centerjátékával a világot elkápráztató kapitánya mondta: "Az is csoda, hogy lőttünk nekik gólokat…”

Dreher strandvízilabda országos bajnokság, selejtezô, elsô forduló
Balatonaliga, Club Aliga jachtkikötô, 1000 nézô. V: Fekete B.
A-csoport: Kanizsai Bakterok-Dunaújváros 2:0 (3, 2), KSI Old Man's-Dunaújváros 2:0 (0, 0), KSI-Kanizsa 2:0 (1, 2).
B-csoport: Turbo Rudi-Keleti Veszedelem 2:0 (0, 2), Ozzie-BVSC-Turbo 2:0 (2, 1), Ozzie-Kelet 2:0 (0, 1). A 3. helyért: Turbo-Kanizsa 2:0 (4, 2). Döntô: KSI-Ozzi 2:0 (2, 4). A végeredmény: 1. KSI Old Man's, 2. Ozzie BVSC, 3. Turbo Rudi, 4. Kanizsai Bakterok, 5. Dunaújváros, 6. Keleti Veszedelem
Továbbjutott: KSI (Bíró Ákos, Bánhidy András, Szivós Márton, Paján Viktor, Steinmetz Ádám, Mátyás Zoltán), BVSC (Laczó Sándor, Märcz Tamás, Varga I Zsolt, Vincze Balázs, Monostori Attila, Kis Gábor).
Következik: selejtezô, második forduló, július 13., Eger, városi strand
A finálé előtt az esemény fővédnökének, Kósz Zoltánnak lőhettek büntetőket a bátrabbak, majd egy fokkal kedvezőbb időjárási körülmények közepette megkezdődhetett a két csoportgyőztes, a két nyolcas döntőbe jutó alakulat presztízsdöntője. A három plusz egyfős csapatok két nyert szettig (hat elért gól jelentett egy játékot) tartó összecsapása az FTC-ből a Dominóba igazoló Paján Viktor csodás csavartjával startolt, majd a tréneri feladatokat is ellátó Horváth János és Steinmetz Ádám találatával folytatódott. Kis Gábor, a BVSC válogatott kerettag centere ugyan kettőt is besuhintott, de Mátyás Zoltán és Steinmetz révén a fiatalabbak szereztek előnyt. Nagy csata folyt a Balaton vizében, egy kis keménységért sem mentek a szomszédba (Balatonvilágosra) a felek. Monostori Attila révén 2-2-nél együtt voltak a második szettben a felek, ám Steinmetz Ádámot nem lehetett megállítani, hiába talált be a két olimpiai bajnok is (amúgy ők is a KSI-ben tanulták meg a vízilabda alapjait…), a válogatott center remek játékával a KSI-sek győztek. Így mielőtt az amatőrök birtokukba vehették volna a pályát, mindenki megkapta a jól megérdemelt jutalmát: a Dreher söröket, az Avanglion napszemüvegeket, a 100 ezer, illetve az 50 ezer forintos pénzdíjat, a konferanszié pedig a vízbe dobást…



Märcz Tamás és Varga I Zsolt csapata a favorit
Kósz várja a büntetőket

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.04
--------------------------------------------------------------------------------

Ha nyár, akkor a válogatott nemzetközi fellépései mellett a strandokon is beindul a vízilabdaélet. Ezúttal sincs másként: hazánk legjobb, Kemény Dénes csapatában szerepet nem kapó pólósai szombaton kezdik meg csatájukat a Dreher strandvízilabda-bajnokságon.

"Az idén két és fél millió forint az összdíjazás, a végső győztes ebből egymilliót tehet majd zsebre! - magyarázta a Magyar Strandvízilabda-egyesület két vezetője, a két egykori remek, sikereket elérő pólós, Petőváry Zsolt és Ambrus Gábor. - Akárcsak tavaly, ezúttal is az olimpiai bajnok Kósz Zoltán az esemény fővédnöke, ő a helyszíneken egyébként áll mindenki rendelkezésére. Aki akar, büntetőt dobhat a Vasas klasszisának, ezenkívül különböző programokkal, játékokkal igyekszünk biztosítani a jelenlévők szórakozását. Várjuk az amatőrök jelentkezését is, ott, a helyszíneken összeállhatnak a csapatok, és máris kipróbálhatják ezt a játékot.”
A bajnokság küzdelmeinek első állomása a balatonaligai, a Club Aliga területén található jachtkikötő, ahol máris nagyágyúk lépnek fel! Az Ozzie-BVSC-ben ugyanis két olimpiai bajnok, a Märcz Tamás és Varga I Zsolt is vízbe ugrik, akik mellett amúgy többek között Vincze Balázst, Monostori Attilát és Mészáros Csabát szintén felfedezhetjük. A hat csapat között harcolnak majd a továbbjutást érő két helyért, a szakértők szerint a legjobb eséllyel. A sorozat nyolcas döntőjét majd augusztus 2-án és 3-án Kiskunmajsán rendezik, míg a Final Fourra Lepencén kerül sor.
Esztendeje Binder Szabolcs aranygóljával dőlt el a bajnoki cím sorsa, amiért, nem vitás, ezúttal is óriási lesz a harc. A várhatóan több tízezer embert megmozgató eseménysorozat, ahogy a játékosok mondták, remekül illeszkedik a nyári programba.

A Dreher strandvízilabda-bajnokság programja
1. selejtezô: július 5., Balatonaliga.
2. selejtezô: július 12., Eger.
3. selejtezô: július 19., Tiszaújváros.
4. selejtezô: július 26., Dunaújváros.
Nyolcas döntô: augusztus 2-3., Kiskunmajsa.
Final four: augusztus 9., Lepence
Férfi válogatott
Női válogatott
Strandvízilabda-bajnokság 2003
STRANDVÍZILABDA 2002
2002.08.15
- Bambi helyett póló a strandon
2002.08.14
- Binder egymilliós gólja
2002.08.09
- Finálé a magyar tengerben
2002.07.08
- Élvezik a strandpólót
2002.07.04
- Pólóparádé Hajdúszoboszlótól Aligáig
STRANDVÍZILABDA 2001
2001.08.16
- Döntő, olimpiai bajnokokkal
2001.07.15
- Európai Nemzetek Kupája, Galetta
2001.06.28
- Egymilliós pólóbajnokság a strandon
STRANDVÍZILABDA 2000
2000.09.05
- Strandpremier

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK