FONTOS


 

Verhetetlenek voltunk
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bobák Róbert, Színes mai lap 2003.07.01
--------------------------------------------------------------------------------

Nehéz hetet tudhat maga mögött férfi vízilabda-válogatottunk. Sorozatban öt meccset játszottak és nyertek. Még az Európa-bajnok szerbeket is könnyedén verték. A legkisebb arányú győzelem is négygólos volt, így nem érdemtelenül végeztek a Világliga-csoportselejtező első helyén a Kemény-legények.

– Vegyes képet mutatott a csapat az elmúlt héten – értékelt Kemény Dénes (képünkön) szövetségi kapitány. – Volt, hogy a szisztematikus játék ment jól, máskor a magyaros improvizatív játék volt a nyerő. A csapat nem sematikus játékra épít, sokszor rögtönöznek a fiúk, ami lehet előny, de néha a hátrányunkra is válhat. A múlt héten kicsit fáradtak voltak, kevés idő volt pihenni az Eb után. Én is elfáradtam egy kicsit, az USA elleni utolsó mérkőzésen kértem, ha lehet, úgy játsszanak, hogy kevés dolgom legyen.


Az amerikaiak Ratko Rudics dirigálásával nagyon küzdöttek ellenünk, Rudics számára sokat jelent a magyarok skalpja. Mióta Kemény a magyar kapitány, tizenhatszor találkozott a szerb edzővel tétmeccsen, és csak három jelentéktelen mérkőzésen maradtunk alul.

A válogatott holnap találkozik és folytatja felkészülését a barcelonai vébére. Az utazók névsorát is ekkor jelöli ki a kapitány. Ezután 15-16 játékos marad a keretben.

– A jövő héten a szlovákokkal játszunk edzőmeccset Tatán. Benedek felépült sérüléséből, tegnap már elkezdte az edzést is. A Szlovákiából honosított Gergely teljesítménye napról napra jobban tetszett. Nem lehetett neki könnyű feladat a magyar válogatottban védeni. Néhány stílusbeli hibáját még ki kell javítani, de hamarosan fontos tagja lehet a csapatnak.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK