FONTOS


 

Világbajnoki kikapcsolódás
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bobák Róbert, Színes mai lap 2003.08.16
--------------------------------------------------------------------------------

Még most is végigfut a hideg az ember hátán. Csodálatos érzés, igazi felszabadulás volt a Himnuszt hallgatni. A magyar vízilabda-válogatott hatalmas termetű játékosai kisgyerekként sírtak a világbajnoki aranyéremmel a nyakukban a barcelonai medence partján. Egész Magyarország szorított értük, ők pedig diadalmasan végigverték a világot és olyan sikert értek el, amelyről néhány év múlva bőven mesélhetnek gyermekeiknek is.

Bizony, szép lassan mindegyik játékos megtalálja jövendőbelijét, majd nemsokára érkezhet a gyermekáldás is. Persze, a hölgyek körében mindig népszerű vízilabdás fiúk egy része még nem találta meg az igazit, néhányan viszont már javában építgetik a boldog családi fészket.

Világklasszis kapusteljesítménye után Szécsi Zoltán megérdemelte, hogy a medencék Grosics Gyulájának, vagyis Fekete Párducának becézzék. A 25 éves hálóőr boldog házasságban él feleségével, Kovács Zsuzsával és kislányukkal, Júlia Jázminnal.

– Ilyen ragyogó időben nagyon szeretünk a környező utcákban vagy a Margitszigeten sétálgatni a lányokkal – mosolygott Szécsi, aki igyekezett a világbajnokság után kapott kéthetes pihenőt teljes mértékben a családi programoknak szentelni. A mindössze 11 hónapos Julcsi természetesen még nem sokat érzékel a papát körülvevő felhajtásból, ám Szécsi szerint néhány év múlva megértheti, miért is készül az a rengeteg interjú, fotó és videofelvétel.

– Kislányom nagyon élvezi a fotózást, mindig mosolyog a fényképeken – tette hozzá a kapus, aki néhány napra Balatonfüredre is levitte családját. Szécsi szabadidejében sem távolodik el a víztől, vitorlástanfolyamra jár és szeret vízisíelni. Természetesen egy kellemes délutáni horgászatra is bármikor igent mond.

Kertszépítés, garázsépítés és tetőmunkálatok vártak Varga Tamásra. A bődületes lövőerejéről híres játékos feleségével, Csizmadia Évával solymári családi házát csinosítja, ám négy napot mégis tudott szakítani a gondtalan családi nyaralásnak. Vargáék Balatonaligán sütkéreztek, ahol 15 hónapos kislányuk is remekül érezte magát.

– Kinga nagyon élvezi a homokos partot, mellette én is végre igazán kipihenhetem az elmúlt hónapokban elvégzett őrületes edzésmunkát – mondta Varga Tamás. A Vasas játékosa a szabadidejében szívesen főzöget, elsősorban az olaszos tésztakultúrának hódol.

– Szeretjük a délies ételeket, tésztát és salátát minden mennyiségben megeszünk – folytatta Varga, aki bevallotta, néha egy csésze feketekávéval pörgeti fel magát. Természetesen csak akkor használja az „élénkítő szert”, amikor éppen nincs edzés vagy mérkőzés. Szécsihez hasonlóan Varga is imád horgászni, néhány óra teljes nyugalom mindenkire ráférne.

A válogatottban több mint egy évtizede világklasszis színvonalon pólózó Benedek Tibor is a magyar tenger partján napozott kislányával és barátnőjével. Az MTV korábbi műsorvezetője, Epres Fanni és az immár négyéves Ginevra Barcelona után Balatonaligára is elkísérte Benedeket.

– Sokat napoztunk és élveztük az együttlétet – nyilatkozta a balkezes játékos. Nem könnyű a helyzete, hiszen olasz feleségétől történt válása óta a szépséges Ginevra hol Rómában, hol Budapesten, hol pedig Genovában lakik. Benedek még legalább egy évet a genovai Pro Recco csapatában játszik, így is közelebb lehet kislányához, hiszen az olasz fővárosban élő exneje természetesen igényt tart Ginevrára.

A pihenés azonban gyorsan véget ért, a világ legjobb vízilabdázói újra medencébe szálltak, hogy az augusztus 23-án és 24-én New Yorkban sorra kerülő Világ Liga döntőjében ismét bizonyítsák, a magyar válogatott verhetetlen.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK