FONTOS


 

Herceg Novi szép, Budapest csodás
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Népszava 2004.04.29
--------------------------------------------------------------------------------

Nem egészen huszonnégy óra leforgása alatt sokkal több jó nem is történhetett volna a Domino-BHSE férfi vízilabdacsapatával. A gárda szerdán délután vesztett állásból, 2-6-ról ért el 8-8-as döntetlent a Vasassal az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján, így 15-14-es összesítéssel továbbjutott; az elődöntő késő esti sorsolásán ha nem is a leggyengébb, de talán a legkevésbé erős ellenfelet fogta ki, a horvát Primorje Rijekát; végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, az Európai Úszó Liga, a LEN ügyvezetése csütörtökön délelőtt Rómában Budapestnek ítélte oda a május 28-29-i Final Four rendezési jogát.

A fentieket taglalva és időrendben haladva először Kovács István vezetőedzőt kértük arra, hogy elméletben is bontsa két részre a mérkőzést, azaz: mi történt 2-6-ig és utána?

- Volt egy olyan periódusunk, amikor négy emberelőnyünkből hármat elrontottunk, a Vasas pedig eközben értékesítette minden helyzetét. Az ellenfél ráadásul remekül védekezett, még azt sem tudtuk tesztelni, milyen formában van Kósz, mert a lövéseink el sem jutottak a kapuig, sorra blokkolták azokat. Az utolsó negyedben aztán előbb Kiss Gergő lefordult, aztán a végén Molnár lőtt egy gyönyörű gólt, és Gergely is nagyon jól védett.

Így szárazon semmi különös - de aki látta, mi történt a vízen, az nem egykönnyen felejti. A további negyeddöntők hozták a papírformát, legfeljebb az érdemel említést, hogy a Herceg Novi a vártnál is nagyobb különbséggel, hat góllal ütötte ki a Barcelonetát. Ezzel búcsúzott az egyetlen olyan alakulat, amely a Domino riválisa lehetett volna a rendezésért folytatott ,,küzdelemben", így a LEN ügyvezetése különösebb tépelődés nélkül ítélte oda a Honvédnak, illetve Budapestnek, a Margitszigetnek a vendéglátó szerepét, 2002 után immár másodszor. Szakadáti László, a LEN igazgatója ezúttal nemzetközi sportdiplomataként indokolta a döntést, miközben természetesen magyarként örült neki:

- Úgy hallottam, Herceg Novi igazán szép hely, és a LEN politikájába amúgy is beleillik, hogy új helyszíneket kapcsoljon be a versenysorozatba, de ezúttal nem volt kérdés, hogy Budapestre vesszük a Final Fourt. A 2001-es Eb és a 2002-es BL négyes döntője olyan szakértelmet, sportág iránti elkötelezettséget mutatott, amelyről hiba lett volna idén lemondanunk.

Ezt szerencsére senki nem is várta. Valószínűleg még a montenegróiak sem.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

 

 
LINKEK