FONTOS


 

Edzőtábor után. Kemény Dénes hatnál több konkurenst talált az athéni olimpiai bajnokoknak
Papáskodott Kassán a szövetségi kapitány

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2005.01.04
--------------------------------------------------------------------------------

Az eseménydús, diadalokban gazdag nyár, a szövetségi kapitányi szerződése körüli találgatások, kisebb-nagyobb bizonytalanságok után kevesebb feszültséggel járó, mégis speciálisan érdekes napokkal zárta az óesztendőt Kemény Dénes, az olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott szakvezetője.


Kemény Dénes stáb nélkül, egyedül gardírozta a Kassán járt B-válogatottat, és elégedetten tapasztalta, hogy mindenki teljes erejével küzdött a szlovákok elleni edzômérkôzéseken (Fotó: M. Németh Péter)
Szilveszter előtt három napon keresztül Kassán edzőtáborozott az általa meghívott 14 játékossal (Jászberényi Gábor, Nagy Viktor, Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Kiss Csaba, Varga Dániel, Vindisch Ferenc, Katonás Gergő, Létay Krisztián, Varga II Zsolt, Szívós Márton, Hosnyánszky Norbert, Komlósi Péter), akik közül senki sem járt az athéni olimpián, és akik közül kikerülhetnek az athéni győzőket versenyre késztető válogatott kerettagok.

"Arra voltam kíváncsi, hogy ki lehet az a hat játékos, aki által akár még ütőképesebb lehet a válogatott. Tulajdonképpen a szokásos versenyeztetési módszeremet szolgálta a kassai három nap, a vb-selejtezőre készülő szlovákok elleni négy kétkapuzás. Házigazdáink eredetileg valamelyik magyar élcsapatot hívták meg, de mert azok nem vállalták, én megragadtam az alkalmat."

Kemény Dénes, ahogy fent említettük, speciális helyzetben volt, hiszen mindenféle ráhangolás nélkül, sosem látott összetételben szereplő együttessel kellett a megérkezés után egyből edzőmeccset játszani.

"Az első mérkőzés előtt harminc-negyven percben kellett gyorsan elmagyarázni azt, amit jó esetben hetekig lehet gyakorolni - mondta Kemény. - A fiúk megoldották a feladatot, és bár edzőmeccseket nem szokás kiplakátolni, mind a négy alkalommal mi lőttünk több gólt, holott ezúttal már a legerősebb szlovák gárda volt az ellenfél. Ami tetszett: nagy örömmel jött mindenki, jó egyéni teljesítményeket láttam, mindenki nyerni akart, és, ugye, csakis győzelemre játszó gárdából tudok válogatni. A sok pozitívum az oka, hogy még nem találtam meg a hat játékost, van olyan poszt, amelyre egy valaki kellene még, de ketten-hárman is jó eséllyel pályáznak rá."

Az edzőtábor egyediségét adta továbbá, hogy a megszokott stáb tagjai ilyen-olyan okok miatt nem tudták elkísérni a kapitányt, aki egyedül uralta a helyzetet.

"Olyan érzésem volt, mint amikor a comói serdülőcsapatot vittem meccsekre, hiszen akkor is mindent nekem kellett csinálni - idézte fel olaszországi élményét Kemény Dénes. - Én ébresztettem, én szereztem szemcseppet Komlósi Petinek, amikor belenyúltak a szemébe. Kicsit papáskodtam, és jól is éreztem magam a bőrömben, noha az első napon még idegeskedtem egy picit. Végül minden szépen alakult."

Sapka jótékony célra
Az elsô kassai nap estéjén a szlovákok gálát szerveztek, amelyen jótékonysági árverést is tartottak. Rengeteg pénz gyult össze, amelyet az egyik, daganatos betegeket segítô alapítvány számlájára utaltak át. Kemény Dénes, tudván az eseményrôl, magával vitt egy sapkát, amelyet a 13 athéni olimpiai bajnok aláírása ékesít. A fejfedôt 200 ezer forint értékben vásárolták meg.
Kemény Dénes azt tervezi, hogy elutazik az imperiai vb-selejtezőre, mert kíváncsi két állandó riválisra, az olasz és a horvát válogatottra. "Mindkét csapatnál új szövetségi kapitány dolgozik, az új edzők pedig új elképzeléseket hozhatnak" - így a kapitány, aki abban reménykedik, hogy a bajnoki idény második felében két-három alkalommal két-három napra össze tudja trombitálni a válogatott keretet.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2005

KÉPEK

  

 
LINKEK