FONTOS


 

Sajtótájékoztató - Sziget Grand Prix
Az UTE ínyenceknek való tornát rendez a Hajós-uszodában, ahol négy női csapat is ringbe száll
Közeledik a sztárok parádéja

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2005.01.06
--------------------------------------------------------------------------------

A lehető legjobb módját választotta az UTE, hogy az ünnepek alatt berozsdásodó ízületeiket alaposan megmozgassák a vízilabdázók. A tavaly még csak utánpótláscsapatoknak megszervezett Sziget Grand Prix-t kiterjesztette a csúcspóló területére is, így aztán péntektől vasárnapig hat igencsak izmos csapat csap össze a Hajós-uszodában.


Az UTE csapatkapitánya, Kovács Róbert is nagyon készül (Fotó: Mirkó István)
A Champs Pubban megtartott sajtótájékoztatón megerősítették, hogy külföldről az Euroligában érdekelt spanyol Barceloneta és a német Spandau 04, valamint a LEN-kupa negyeddöntőjére készülő szerb-montenegrói Partizan Beograd fogadta el a meghívást. A határon túliakkal a magyar elitet képviselő Brendon-ZF-Eger, a TEVA-VasasPlaket és a házigazda UTE-VB Leasing veszi fel a harcot.

Az idén nyáron alapításának 120. évfordulóját egyéb más eseményekkel is ünneplő UTE ezzel a nívós tornával nyitja rendezvényeinek sorát. Sági Gábor szakosztályelnök nem titkolta, szerettek volna olasz vagy görög csapatot is hívni, de az invitált klubok nem tudták vállalni a szereplést. A résztvevőket egyébként Petrovics Mátyás edző javaslatára választották ki a vezetők, a magyar bajnokságban hatodik helyen álló gárda trénere úgy fogalmazott: "Öt olyan ellenféllel találkozunk, amelyek segítik fiatal csapatom fejlődését. Nem a torna első helyezése a kitűzött cél, hanem a tapasztalatok gyűjtése. Miután a női válogatott edzőjeként is tevékenykedem, úgy véltem, a női pólónak is reflektorfénybe kellene kerülnie. Éppen ezért négy hazai élcsapat, a Dunaújváros, a Domino, a Szentes és a BVSC is megmérkőzik egymással. Találkozóikat úgy tettük be a programba, hogy a férfimérkőzések között ők is nagy figyelmet kapjanak."

Benczur Márton, a lilák bekkje amondó volt: "A nemzetközi események új impulzusokat adnak, a jó csapatok ellen mindig motiváltabbak a játékosok. Kikapni pedig mi sem szeretünk…"

Miután minden csapat hazája bajnokságának folytatására vagy a nemzetközi kupák január derekán kezdődő újabb szakaszára készül, minden valószínűség szerint kivétel nélkül mindenki a legerősebb összeállításában száll medencébe.

Sziget Grand Prix, nemzetközi férfitorna, Hajós-uszoda
A program. Péntek: UTE-VB Leasing- Barceloneta (spanyol), 10.30, TEVA-VasasPlaket-Spandau 04 (német), 11.45, Brendon-ZF-Eger-Barceloneta, 17, Spandau 04-Partizan Beograd (szerb-montenegrói), 18.15, UTE-Vasas, 19.30. Szombat: UTE-Spandau, 10.30, Barceloneta- Partizan, 11.45, Vasas-Eger, 13, Domino-BHSE-Polo-Dunaújvárosi Főiskola-Elco, 14.15 (női meccs), Szentesi VK-BVSC, 15.30 (női meccs), Barceloneta-Spandau, 16.45, UTE-Eger, 18, Vasas-Partizan, 19.15. Vasárnap: Vasas-Barceloneta, 9.30, Eger-Partizan, 10.45, a női torna bronzmeccse, 12, a női torna döntője, 13.15, Eger-Spandau, 14.30, UTE-Partizan, 15.45
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2005

KÉPEK

  

 
LINKEK