FONTOS


 

SZIGET GRAND PRIX. Földi a fiatalokat részesíti előnyben, Gerendás örül, hogy kemény harc váltja fel a bejglievést
Három euroligás a mezőnyben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2005.01.07
--------------------------------------------------------------------------------

Végleg eltemetve az ünnepeket hat férfi- és négy női együttes kezdi meg szereplését pénteken (a hölgyek szombaton csobbannak először vízbe) az UTE által szervezett, vasárnapig tartó Sziget Grand Prix-n.


A Vasas és az Eger, azaz Varga Dániel és Weszelovszky László (7) a kupadöntô és a bajnoki meccs után újra összecsap (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Hajós Alfréd-uszodában sorra kerülő, szokatlanul magas nívójú klubtornán a spanyol Barceloneta, a szerb-montenegrói Partizan Beograd és a német Spandau 04 képviseli a külföldi vízilabdát, míg magyar részről a házigazda TEVA-VasasPlaket, a Brendon-ZF-Eger és a házigazda UTE-VB Leasing vesz részt a nagy érdeklődést érdemlő eseményen. Az UTE és edzője, Petrovics Mátyás céljaival (elsősorban tapasztalatszerzés, nem konkrét helyezés elérése) már megismerkedtünk a szerdai sajtótájékoztatón, most pedig álljon itt, miként várja a viadalt a Vasas és az Eger szakvezetője.

"A felkészülés jegyében veszünk részt a tornán, főként a fiataloknak szeretnék lehetőséget adni - mondta Földi László, a piros-kékek trénere. - Amolyan összeszoktató céllal teszem ezt, hiszen a bajnokságban még viszonylag keveset szerepeltek. Ebből is kiderül, nem a győzelem az elsődleges cél, nekünk január huszonkettedikén, a Dubrovnik elleni Euroliga-mérkőzésen kell csúcsformába kerülni."

A hevesiek szakvezetője, Gerendás György kifejezetten örül a három nap alatt lejátszandó öt találkozónak: "Nekünk iszonyúan jól jön. Egerben minden ideális a munkához, csak egyvalami hiányzik: a nemzetközi megméretés. Fontos, hogy érezzük, milyen a külföldi élvonalat képviselő csapatok ellen pólózni, hiszen a következő idényben mindenképpen bekapcsolódunk a nemzetközi vérkeringésbe, akár az Euroligában, akár a LEN-kupában leszünk érdekeltek. Szóval jó kis felmérő lesz nekünk a Sziget Grand Prix, segít felpörögnünk, hiszen az idei harmadik bajnoki fordulóban már a Vasassal találkozunk."

A hét végi célokat a következőképpen fogalmazta meg az első egri évadját töltő tréner: "Természetesen presztízsből is jól kell játszani, ugyanakkor nem szabad most túl sokat várni a karácsonyi bejgli, hal és a szilveszteri malac elfogyasztása után. Persze voltunk már annyira jók a bajnokság őszi idénye végén, hogy az ünnepi kihagyás ne látszódjon meg a csapaton."

A mezőny félelmetes, hiszen a Partizan hat győzelmével második a BEK-nyertesek örökranglistáján, a Spandau a nyolvanas években négy alkalommal hódította el a BEK-serleget, kétszer (1980, 1985) ért fel a csúcsra az első számú kupasorozatban a Vasas, az UTE 1994-ben ünnepelhetett. A hét végén látható hatosból a Vasas az A-, a Barceloneta a B-, a Spandau a C-csoportban érdekelt az Euroligában (két kört már letudtak a csapatok), a Partizan a LEN-kupa negyeddöntőjére hangol, az UTE ugyanitt esett ki a 16 között, míg - ahogy Gerendás György is említette - az Eger a következő nemzetközi idényben szeretne maradandót alkotni.

A négy női együttes, a Dunaújvárosi Főiskola-Elco, a Domino-BHSE-Polo, a Szentesi VK és a BVSC szombaton mutatkozik be. Az előbbi és az utóbbi két-két csapatot sorsolták össze, a győztesek a döntőben, a vesztesek a bronzmeccsen találkoznak egymással vasárnap. A férfiaknál körmérkőzés után alakul ki a végső sorrend.

Sziget Grand Prix, Hajós Alfréd-uszoda
A pénteki program: UTE-VB Leasing-Barceloneta (spanyol), 10.30, TEVA-VasasPlaket-Spandau 04 (német), 11.45, Brendon-ZF-Eger-Barceloneta, 17, Spandau 04-Partizan Beograd (szerb-montenegrói), 18.15, UTE-Vasas, 19.30
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2005

KÉPEK

  

 
LINKEK