FONTOS


 

Fodor Rajmund: "Ez a csapat igazán verhetetlen"
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 1995
--------------------------------------------------------------------------------

"Fotor veri gud, Fotor bjutiful, Fotor vanderful" - lelkendezett a japán újságíró a dunkerque-i Asseman-uszoda sajtóteraszán, amikor a magyar négyes a görögök elleni finálé utolsó negyedében egy pompás góllal végképp eldöntötte a junior világbajnoki cím sorsát. A keleti tollforgató nem véletlenük tapsolta vörösre a tenyerét, mert amit - Fodor Rajmunddal az élen - a magyar junior vízilabdások előadtak, az több volt, mint magas színvonal. Egyszerűen: álompóló ...

- Ha ez a csapat edző nélkül utazik ki a világbajnokságra, akkor is megnyeri - mondja Fodor Rajmund -, és ezzel nem Fecsó bácsit vagy Faragó Tonót minősítem - rengeteget köszönhetünk nekik -, ám ez az igazság. Remek garnitúra a miénk, remek generáció, olyan együttes, ahol minden poszton tényleg a legjobb szerepel. Ha a többi csapatból összeállítottak volna egy világválogatottat, az sem bírt volna velünk. Ki merem mondani: ez a csapat igazán verhetetlen.
- A szakemberek szerint a sziklaszilárd építménynek Fodor Rajmund a pillére.
- Örülök a véleménynek, de én sem vagyok hibátlan. A világbajnokságon is voltak kihagyásaim.
- Sok nem lehetett ...
- Nem volt sok, ha jól emlékszem, vagy négyszer választottam hibás megoldást. Az egyikből gól is lett.
- Nem mndható, hogy fényezi "magát" ...
- Nem vagyok az a típus, aki két számmal nagyobb cipőt vesz, ha lő három gólt.
- Pedig, akár ötvenes cipőt is hordhatna ...
- Jó nekem a jelenlegi is.
- Tudja, hogy több meccse volt a felnőtt válogatottban, mint a magyar bajnokságban?
- Igen, de idővel biztosan változik a mérleg, bajnoki meccsből azért jóval többet rendeznek.
- Még 20 éves sincsen, ám már többet ért el mint sok, már-már legendás felnőtt válogatott. Junior világbajnoki cím, két junior Európa-bajnoki arany, az ifiknél is volt Európa legjobbja, arról már nem is beszélve, hogy felnőttek között is van már egy Világkupa-ezüstje és egy Európa-bajnoki második helye. Még felsorolni is fárasztó ...
- Megszerezni sem volt könnyű ... Természetesen vannak még vágyaim. A nagy álmom: arany a felnőtt válogatottal, és a klubommal is produkálnunk kell valami maradandót.
- Nem lesz könnyű, mert a Szeged kitűnő együttes, ám nem mondható, hogy az európai elit tagja ...
- Ezzel tisztában vagyok. A pesti csapatoknál több sanszom lenne arra, hogy megvalósuljanak az álmaim.
- Hát akkor miért nem igazol Budapestre? A hírek szerint csak a KSI nem kereste meg, az is csak azért, mert nevelőegyesület ...
- Minden évben hívnak, de az biztoss, hogy egy évig még Szegeden maradok. Az Adu Kft. stabil hátteret kínál, így aztán minek mennék?
- Mondjuk, az előbb említett kupasikerek miatt.
- Jövőre éehet, hogy költözöm, de még gondolkodom a dolgon. Minden Szegedhez köt, a család, a barátok, a barátnőm, szóval minden ... Ha elmegyek, akkor csak olyan csapathoz szerződöm, ahol fejlődhetek és garantált a nemzetközi szereplés. Az az igazság, hogy egy kicsit már fáraszt az állandó ingázás Budapest és Szeged között.
- Követketik Bécs, a felnőtt Európa-bajnokság.
- Ne várjon tőlem esélylatolgatást! A csoportmeccseken a horvátokat és a házigazda osztrákokat le kell győznünk, ám hogy utána miképpen alakul, azt majd meglátjuk ... Egyébként, nem tudja, hogy az a kis japán újságíró ott lesz az Európa-bajnokságon ... ?

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Fodor Rajmund