FONTOS


 

Még 1 nap a barcelonai világbajnokságig
Remekül illik a képbe

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.07.12
--------------------------------------------------------------------------------

A meccset végigvédő, a szerbek ellen csak az utolsó két és fél percre beálló, így immáron kétszeres válogatottként tündöklő újdonsült honfitársunk, Gergely István átjátszhatatlannak bizonyult - pedig próbálkoztak az auszik becsülettel.
Részlet az NS 2003. június 29-ei számából
Világliga: Magyarország-Ausztrália 14-7

"Korábban nagyon sokszor hallottam a tévében… Anyukám mindig is azt mondta, bárcsak úgy hallanám, hogy közben ti is ott álltok a dobogón. Azaz örült neki, hogy így történt. Rólam nem is beszélve” - válaszolta a sikeres Világliga után vele és a magyar himnusszal kapcsolatos felvetésre Gergely István, ez a dunaszerdahelyi születésű szimpatikus fiatalember, akinek végre magyar útlevél lapul a zsebében, akinek állampolgársági kérelme, ha nem is gyorsan, de megnyugtatóan zárult, akinek nem sok közös meccsel a háta mögött, de bizalmat szavazott a mester. Nem véletlenül tette, mint ahogy a Domino sem véletlenül szerződtette.
Aki nem hitt a szavaknak, aki nem látta még őt védeni, aki kételkedett benne, az a magyar bajnokságban személyesen is megtapasztalhatta vitán felül álló képességeit.

Hosszú kezeivel szó szerint betakarja a kaput, voltaképpen nincs olyan pont, ahová ne érne oda egy pillanat alatt, remek reflex és hideg fej jellemzi. S azok az indítások… Míg olimpiai bajnok kapustársának, a zseniális Szécsi Zoltánnak a centerek elől történő labdaellopás, azaz a villámgyors "kifutás” az egyik specialitása, addig ő egy másik műfajban, a hoszszú, mértani pontosságú passzokban, az indításokban utánozhatatlan. Rendkívül motivált, óriási bizonyítási vágy dolgozik benne, feltett szándéka, hogy csúcsra jut a magyar válogatottal. Szlovák társaival erre kevés esélye volt, ám ezúttal olyan játékosok között szerepelhet, akikkel mindig is szeretett volna. Az a legszebb, hogy abszolút nem lóg ki közülük.

Névjegy

GERGELY ISTVÁN
Született: 1976. augusztus 20., Dunaszerdahely
Magassága: 200 cm
Testsúlya: 105 kg
Eddigi klubjai: Komárno (szlovák), Slavia (szlovák), Novaky (szlovák), Cagliari (olasz), Terrassa (spanyol)
Jelenlegi klubja: Domino-BHSE
Posztja: kapus (jobbkezes)
Legjobb eredményei: BL-2. (2003, Domino); junior vb-3. (1994); magyar bajnok (2003, Domino), szlovák bajnok (1997, Novaky)
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Gergely István