FONTOS


 

Sokat nyomhat a latba Kemény Dénesnél, ki hogyan teljesít a horvátok és a görögök ellen
A mester meggyőzésén iparkodnak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Magyar Nemzet 2004.01.14
--------------------------------------------------------------------------------

Az utolsó lehetőség arra, hogy valaki személyesen győzze meg a mestert, helye van az olimpiai keretben. Kemény Dénes a közvetlen ötkarikás felkészülés előtt ugyanis utoljára lehet együtt a legjobbakkal, eztán csak a klubcsapatok meccsein figyelheti őket. A Margitszigeten hat napon keresztül a hazánkba látogató horvát és a görög válogatott elleni kétkapus meccseken vezényli csapatát a szövetségi kapitány.


Kemény Dénes szövetségi kapitány árgus szemekkel lesi majd a tesztmeccseken is a játékosait
Hat nap, hat együtt töltött nap, ebben az esztendőben másodszor. A nagy nyári menetelés sokszor szóba kerül, a világbajnoki és Világliga-győzelemről kis híján percenként kérdezik az urakat, akik állják a sarat becsülettel. Állják és kivétel nélkül hozzáteszik: 2004, az olimpiai éve, új feladat, új cél és remények.
Ennek a szellemében készültek és készülnek együtt. A mester, a tavalyi év szövetségi kapitányának választott Kemény Dénes ír, jegyzetel, hol papírra veti a legfontosabb dolgokat, hol magában raktározza el azokat, a lényeg egyértelmű: megtalálni azt a tizenhárom fiatalembert, akikkel augusztusban Athén meghódítására indulhat.
Nem várt a szakember sokáig, már másodikán edzést vezényelt Balatonfűzfőn. A vizes tréningek mellett futballozott a társaság, sőt egy bakonyi, 12 km-es túrán is tesztelte az állóképességet.
„Annak a hat napnak két pontban foglalható össze röviden a lényege. Feladatunk volt a fizikai alapok megteremtése a 2004-es évre, amely a csapat és a sportág jövője szempontjából is meghatározó. Ugyanakkor az összekovácsolás is fontos szempontnak tekinthető” - fogalmazott Kemény Dénes, aki amúgy tevékenyen részt vett a foglalkozásokon, például az említett kirándulás nem kevés távját is teljesítette. „Az csak bemelegítés volt a Tátrára” - tette ehhez hozzá mosolyogva, jelezve, nincsenek gondok a kondival.
Elkél ez majd a Margitszigeten is, ahol mától jövő hétfőig nem kevesebb, mint kilenc kétkapus tréninget vezényel. Előbb az elmúlt napokban a németországi nemzetközi tornán diadalmaskodó, a közelgő riói ötkarikás selejtezőre készülő horvát, majd a házigazda jogán olimpiai résztvevő, a világbajnoki elődöntőben hosszabbításban legyőzött görög válogatott lesz válogatottunk partnere. Mielőtt bárki azt hinné, afféle könnyed játszadozás helyszíne lesz a sátorral fedett 33-as medence, megemlítjük: a kapitány a meccsdömping, a zsúfolt klubszezon miatt utoljára találkozik a pólósokkal az olimpiai keret májusi kijelölése előtt.
„A válogatás szempontjából bizony nagy a jelentősége ezeknek a gyakorlásoknak, elvégre azon kívül, amit majd a lelátókon látok az Euroliga és bajnoki találkozókon, erre a kilenc edzőmeccsre támaszkodhatok” - folytatta Kemény doktor, aki a két légiós, Benedek Tibor és Kiss Csaba kivételével egyelőre azokra számít, akik Fűzfőn is körülvették. Mindez nem jelenti azt, hogy más biztosan nem kap lehetőséget, hiszen ahogy mondta: „Bizonyos fizikai problémák, sérülések vagy éppen formahanyatlás miatt bármikor felemelhetem a telefonom, és tárcsázhatom valamelyik játékosnak a számát.”
A szakvezető például csak ma kap tiszta képet arról, hogy az ujj-, boka-, illetve térdsérüléssel bajlódó Kiss Gergely, Biros Péter, Kásás Tamás trió tagjai közül kire és menynyire számíthat, azaz tényleg bármikor érkezhet egy behívó. Kell-e mondani, ennek a behívónak minden címzett örülne…
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Unicum-gála 2001.08.25

 
LINKEK

  Kemény Dénes