FONTOS


 

Újabb két év Sabadellben
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.07.06
--------------------------------------------------------------------------------

Kiss Csaba, a Szegedről elszármazott Európa-bajnok vízilabdás nem bánta meg, hogy két évvel ezelőtt a spanyol Sabadell csapatába igazolt. Együttesével tavaly a negyedik, idén pedig a második helyen végzett.

Spanyolország elég messzire fekszik Magyarországtól, de ha valaki jól játszik, annak híre eljut hazánkba is. Márpedig Kiss Csabának a teljesítményére nem lehetett panasz a Sabadell gárdájában.

- A múlt év negyedik helye után úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy lehetőség szerint ismét jó lenne a négyben végezni - árulta el a Szegedről elszármazott balkezes pólós. - Aztán elkezdődött a szezon, és azt vettük észre, hogy nem tudunk veszteni. A 8. fordulóban még százszázalékosak voltunk, ekkor döbbentünk rá, ha továbbra is odafigyelünk, akármi összejöhet. A 22 fordulós alapszakaszt - 18 győzelmet, 1 döntetlent és 3 vereséget begyűjtve - óriási meglepetésre, öt pont előnnyel zártuk.

A folytatásban már sokkal jobban odafigyeltek a kiscsapatként elkönyvelt Sabadellre.

- Mi is meglepődtünk azon, hogy a rájátszásban sem torpantunk meg, továbbra is szállítottuk a jó eredményeket. Már nem is számított meglepetésnek, hogy a döntőben találtuk magunkat a CN Barcelonával szemben. A két győztes találkozóig tartó finálé első, idegenbeli meccsén kikaptunk 6-4-re, majd nálunk 8-5-re győztünk. A mindent eldöntő, harmadik mérkőzésre is Sabadellben került sor. A lelátón 2500-an nyomorogtak, óriási volt a hangulat, de ez inkább bennünket bénított. A Barcelona végül 9-8-ra nyert. Közönségünk egy ideig csöndben maradt, majd hatalmas tapsviharban tört ki. A klub még sohasem ért el ilyen jó helyezést a pontvadászatban.

Kiss Csaba alaposan kivette részét a remeklésből, 41 góljával a csapat harmadik legeredményesebbjének bizonyult. Az sem lett volna meglepetés, ha játékára felfigyelnek a legtöbb külföldit foglalkoztató olasz bajnokságban.

- Ami azt illeti, fel is figyeltek, a nevem egyaránt szóba került a Posillipo Napoli és a Savona együttesénél. Hiúságomnak jót tett az érdeklődésük, de akkorra már újabb kétéves szerződést szignáltam a Sabadellnél. Jól érzem itt magam, nem lett volna okom váltani. Remek az edző, jók az edzések, a közönség szeret, a társak elfogadnak, és anyagilag is megbecsülnek. A remek szereplésünk eredményeként sikerült emeltetnem a pénzemen. Az is a maradás mellett szólt, hogy végre ismét nemzetközi porondra léphetek. A Spanyol Kupában elért második helyezésünk révén - abban is a CN Barcelona végzett az élen - a Kupagyőztesek Európa Kupájában indulhatunk.

A válogatottság szempontjából rendkívül fontosnak tartja az idei esztendőt a 24 esztendős balkezes nehéztüzér.

- A világligában (a hét végén a válogatottal Dubrovnikban száll medencébe a horvátok ellen, a szerk.) be kell bizonyítanom, hogy tavaly óta sokat fejlődtem. Meg kell ragadnom a keretben, csak így lehet esélyem jövőre a szlovéniai Európa-bajnokságon és a barcelonai világbajnokságon, valamint a 2004-es athéni olimpián részt venni.
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss Csaba