FONTOS


 

Kiss Csaba örül a bizonyítási lehetőségnek
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Sportfórum 2001.06.11
--------------------------------------------------------------------------------

Kemény Dénes szűkített keretébe 13 olimpiai bajnok mellett került be Varga Tamás és Kiss Csaba. Előbbi a magyar, utóbbi a spanyol bajnokság góllövő listáján ért el előkelő helyezést. Kiss Csaba a Sabadell játékosaként - Európa-bajnok létére - tisztában van azzal, hogy nem túl sokszor jut majd szóhoz a sydneyi aranycsapat tagjai mellett, de ezalatt is szeretné bizonyítani alkalmasságát.


Kiss Csaba kész bizonyítani
- Nekem azért nem volt meglepetés, hogy Kemény Dénes engem választott, mert nagyon keményen dolgoztam azért, hogy bekerüljek a keretbe - mondja Kiss Csaba. - Mindent megtettem, amit ember megtehet, s hál' Istennek, sikerült.

- A kívülállók is sejtették: a 13 olimpiai bajnok helye biztos. Gyakorlatilag két helyért folyt a harc.
- Én is sejtettem, hogy ez a 13 pólós már olyan világklasszis, akiknek nem férhet kétség a beválogatásukhoz. Én is azt gondoltam, hogy azért a két helyért megy a harc. Öten-hatan voltunk, s a többieket ismerve büszke lehetek, hiszen a kimaradtak is nagyon jó pólósok. Nem lett volna meglepetés, akárki is kerül be közülük.

- Milyen volt az éve Spanyolországban?
- A Sabadell az alapszakaszban hatodik lett a spanyol első ligában, és bejutott a rájátszás nyolcas döntőjébe. Ott kivertük az olimpiai bajnokokkal megtűzdelt Catalunyát. A két meccsen négy gólt dobtam. Az elődöntőben szoros csatában estünk ki a CN Barcelonával szemben. Hiába nyertük az első találkozót, a két másikon egy-egy góllal kikaptunk. Én ötöt dobtam a három mérkőzésen.

- Ilyen gólerős volt a bajnokságban is?
- Edzőnk készített statisztikát, s én házi gólkirály lettem, összesen 45 góllal a hetedik-nyolcadik hely körül végeztem a spanyol góllövő listán. Elégedettek voltak velünk a szakvezetők, s jövőre további erősítést terveznek a még jobb szereplés érdekében.

- Jön-e klubtársa a budapesti Európa-bajnokságra?
- Ahogy hallottam, Dani Ballart és Xavi Vallés is itt lesz a Margitszigeten.

- Mit vár önmagától, s persze csak megkérdezem: a csapattól?
- Csalódott lennék, ha nem nyernénk aranyat. De tudni kell, hogy ez sport, és bármi megtörténhet. Szóval nehogy valaki azt gondolja, hogy már meg is nyertük az aranyat. Keményen meg fogunk küzdeni érte! Részemről pedig megpróbálok élni azzal a lehetőséggel, amit kapok. Fel vagyok rá készülve, hogy nem jutok túl sokszor szóhoz, de ez alatt az idő alatt kell bebizonyítanom, hogy legközelebb még jobban bízhat bennem a kapitány.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss Csaba