FONTOS


 

Kovács Zoltán csalódott, hogy a Vasasnál nem számítottak rá
Gólya költözik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2001.05.18
--------------------------------------------------------------------------------

A Vasas kupát nyert, s akik látták, tudják: Kovács Zoltán nélkül ez aligha történhetett volna meg. Nem csoda hát, ha a piros-kék szurkolók közkedvelt "Gólyáját" marasztalta a vezetőség, alig több mint egy héttel ezelőtt újabb egyéves szerződést kötöttek a kétszeres Európa-bajnok kapussal. Aztán eltelt néhány nap, s ezalatt nagyot változott a világ: az angyalföldiek nagy halat fogtak, megállapodtak az olimpiai és Európa-bajnok, Világkupa-győztes Kósz Zoltánnal. Az új, a váratlan helyzet azonnal gondolkodásra késztette Kovácsot, ám amikor a Vasasnál közölték vele, hogy az új idényben az összes tétmérkőzésen Kósz véd majd, már nem kellett tovább tűnődnie. Döntött. Szerződést bontott a Vasassal.

- Hogyan fogadta Kósz szerződtetésének a hírét?

- Kíváncsi voltam, ezek után mit ajánlanak nekem a Vasasnál. Meghallgattam az elképzeléseiket, s ezek alapján határoztam úgy, hogy váltok.

- Csalódott?

- Nem tagadom, rosszul esett. Úgy érzem, én is hozzátettem valamit a kupagyőzelemhez. Jól éreztem magam a piros-kékeknél, kedveltem a játékostársaimat és a közönséget. Sajnálom, hogy így, ilyen módon zárult le egy szép korszaka az életemnek.

- Kire haragszik? Talán Kószra?

- Nem, Zolira nem haragszom. Nagyon jó kapusnak tartom, tisztelem, ő nem tehet erről az egészről. Ő csak kapott egy ajánlatot, egy bizonyára nagyon jó ajánlatot, és azt elfogadta. Ez nem az ő hibája. Azt viszont sajnálom, hogy a Vasasnál nem akarták megadni azt az esélyt, hogy ne csak másodrangú meccseken védhessek.

- És most hogyan tovább?

- Amikor elterjedt a híre, hogy szerződést bontottam, több helyről is megkerestek, ahol a Vasassal ellentétben úgy gondolják, hogy komoly tétmérkőzéseken is számítanak rám. Még nem döntöttem, de a jelek szerint nem kell aggódnom, hogy esetleg csapat nélkül maradok.

- Közeleg az Európa-bajnokság, a felkészülés lassan a hajrájához érkezik. Nem tart attól, hogy ez a váratlan szerződésbontás negatívan befolyásolja a munkáját?

- Nem, ez meg sem fordult a fejemben. Úgy érzem, jó idényt zártam, az elmúlt egy évben sokat fejlődtem. Tudom, hogy már csak rövid idő van az Európa-bajnokság rajtjáig, de én hiszek abban, hogy ezalatt bebizonyítom a szövetségi kapitánynak és mindenkinek, ott a helyem a csapatban. Egész évben csak ezért dolgoztam.

- Korábban már kétszer is ott volt az Európa-bajnokságot nyert magyar válogatottban. Meglesz a harmadik?

- A szereplés vagy az aranyérem?

- Kezdjük a szerepléssel.

- Tisztában vagyok azzal, hogy az olimpiai bajnokok előnyben vannak, de ez talán nem egyenlő azzal, hogy a többieknek esélyük sincs. Mondom, az egész esztendőt arra tettem fel, hogy bekerüljek az Eb-csapatba. A döntés a kapitányé, de a magam részéről mindent megteszek annak érdekében, hogy mellettem döntsön.

- És mi a helyzet az aranyéremmel?

- Mindannyian tudjuk, hogy nagy a várakozás, az olimpiai siker után itt, Budapesten is aranyérmet szeretnének ünnepelni a szurkolók. Az elmúlt időszak eredményei bizonyítják, hogy ez a csapat mindenre képes, de ettől függetlenül természetesen előfordulhat, hogy nem mi nyerünk. Ha netán így alakulna, akkor sincs tragédia, a szurkolóknak tudniuk kell, hogy ezek a játékosok attól még ugyanazok maradnak.

- Azért az ismerje el, fantasztikus dolog lenne a Margitszigeten, telt ház előtt játszani és megnyerni az Európa-bajnoki döntőt.

- Ez nem is kérdés. A korábbi két Eb-aranyat odaadnám azért, ha a Szigeten nyernénk és én is ott lehetnék a telt házas lelátó által ünnepelt aranycsapatban.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Zoltán