FONTOS


 

Még három nap a barcelonai világbajnokságig
Az egriek nagy csillaga

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.10
--------------------------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
"Ami van: gond nélkül kibekkelt támadás, egy pazar kontra, és Madaras Norbi irgalmatlanul nagy gólja a rövid felsőbe. Lehetetlennek tűnt a vállalkozás, aztán tessék. Eltalálta a labdányi lyukat Andreo keze és a lécek között. Egyik, ha nem a legfontosabb találata ebben az idényben az ifjú balkezesnek."
Részlet az NS 2003. június 13-ai számából
Eb-negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 10-2

A honi bajnokság rájátszásában ő lőtte a legtöbb gólt (20 alkalommal köszönt be), majd a válogatott edzésein, tesztmérkőzésein, az Eb-n és a Világliga-találkozókon is bebizonyította: megérett arra, hogy élete első, vélhetően nem utolsó felnőtt vb-jére utazhasson. Mindezt sabadelli légiósunk, a voltaképpen miatta itthon maradó Kiss Csaba végtelenül szimpatikus nyilatkozata is alátámasztja: "Nincs harag bennem, Norbi bámulatos formában van, megérdemelten került be az utazó csapatba.” Ennél hízelgőbb mondat momentán nem is jellemezhetné pozícióját… A keret legfiatalabb tagja sok időt töltött az úszókötelek között szűkebb pátriájában, Egerben, és a szokottnál később nyergelt át a vízilabdára. Mindez eleinte kétféle hatással volt játékára: faképnél hagyott mindenkit; kissé hátráltatta a fejlődésben, meglévő intelligenciájához később társult az úgynevezett játékintelligencia. A BVSC-ben, Gerendás György keze alatt azonban két esztendő alatt sok-sok lépcsőfokkal feljebb jutott, amiben nem kis szerepe volt a tréner mellett, az instruktori szerepet is betöltő, hősünkkel rengeteget törődő Dala Tamásnak. Nem volt véletlen, hogy a Florentia szerződtette, ám az olaszok a túlzott légióslétszám miatt kölcsönadták a Vasasnak, ami mint utóbb kiderült, hasznára vált az ifjú fiatalembernek. Az angyalföldi tábor kedvence lett, hiszen minden mérkőzésen hozta magát. Gyorsasága a régi, lövése villámgyors, ha jól egyensúlyoz a megfontoltság és a jó értelemben vett gátlástalanság határmezsgyéjén, akkor posztján egyike a legnagyobbaknak. Erre Barcelonában is könnyen fény derülhet.

Névjegy

MADARAS NORBERT

Született: 1979. december 1., Eger
Magasság: 192 cm
Testsúly: 85 kg
Posztja: jobbszélső (balkezes)
Eddigi klubjai: Eger, BVSC
Jelenlegi klubja: Vasas-Plaket-Euroleasing
Legjobb eredményei: Eb-3. (2003); KEK-győztes (2002, Vasas), KEK-2. (2003, Vasas); 2x Magyar Kupa-győztes (2000, BVSC, 2002, Vasas)
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Madaras Norbert