FONTOS


 

Steinmetz marad Nápolyban
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Németh Andrea, SZTÁRSport 2002.06.28
--------------------------------------------------------------------------------

Az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Steinmetz Barnabás úgy döntött, mégsem követi társai - Kiss Gergő, Molnár Tamás és Biros Péter - példáját, s nem jön haza vízilabdázni. A világ egyik legjobb bekkje egy évvel meghosszabbította szerződését az olasz Posillipo Napolival.

Steinmetz Barnabás 1999-ben igazolt gyerekkori barátja, Kásás Tamás ajánlására a Ferencvárostól az olasz Posillipo Napolihoz, amellyel 2000-ben és 2001-ben is olasz bajnoki címet nyert. Ám a nápolyi élcsapat idén elbukta a bajnoki döntőt a Benedek Tibor vezette Reccóval szemben, s Bajnokok Ligája négyes döntőjében is csak a harmadik helyet szerezte meg a Margitszigeten. Állítólag az új klubelnök sem akar már annyi pénzt áldozni a vízilabda-csapatra, ezért felmerült: több kulcsjátékos, köztük Barna is eligazol - annál is inkább, mert lejárt a szerződése.

Mivel itthon is tapasztalható volt a klubok azon törekvése, hogy az olimpiai bajnok csapat sztárjait hazacsábítsák, Steinmetz Barna neve felmerült a Kiss Gergelyt, Molnár Tamás, Biros Pétert már hazahozó bajnokcsapat, a Domino-BHSE, illetve a nagy rivális Vasas-Plaket kiszemeltjeként is.

"Végülis szerdán eldöntöttem, hogy maradok legalább egy évig a Posillipóban. A Vasas és a Posillipo között választhattam, de szakmailag még arra van szükségem, hogy kemény bajnokságban edződjem. Márpedig minden európai bajnokságra az jellemző, hogy két-három erős klub uralja, Olaszországban viszont az utóbbi két évben legalább nyolc-tíz csapat olyan iszonyúan erős lett, hogy már sehova sem utazhatunk úgy, hogy kicsit is félvállról vegyük az ellenfelet. Vagyis elsősorban szakmai szempontok lebegtek a szemem előtt, amikor a hosszabbításra voksoltam" - indokolt Barna.

Arra a kérdésre, hogy miért jönne haza, érzelmi okot vonultatott fel: "Nagy vágyam, hogy egyszer az öcsémmel, Ádámmal egy csapatban nyerjünk magyar bajnokságot. Pont ezért került szóba a Vasas, amellyel Ádám idén KEK-et Magyar Kupát és Szuperkupát nyert, de végül a szakmai feltételek a Posillipo mellett szóltak."

Az sem titok, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója, akit még négy vizsga választ el a negyedik év teljesítésétől, sülve-főve együtt van legjobb barátjával, Kásás Tamással. Tehát kínálja magát a kérdés: ha Kása hazajönne, jönne Barna is? "Szóba sem került, hogy ő jön. Jövőre lejár a szerződése, de ki tudja, hogy akkor mi lesz. Egyébként sem vagyunk összenőve."

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Steinmetz Barnabás