FONTOS


 

Meglehet, Balatonaligán dőlt el a BVSC-Domino meccs
Szécsi szerint ez a siker több mint egy hullámhegy

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.05
--------------------------------------------------------------------------------

Hogy a BVSC-Brendon együttese bárkit elkaphat az ob I-ben, ezt régóta tudjuk. (Alkalmasint az egész földkerekségre kiterjeszthető e tétel: az európai kupákban számos nagycsapat süllyedt már el a BVSC ellenében - a csütörtöktől esedékes LEN-kupa-selejtező előtt mindenesetre biztatóan "mozogtak" a zuglóiak.) Avagy lehet akármekkora a fluktuáció a Szőnyi úton, Gerendás György keze alatt mindig megacélosodik annyira a gárda, hogy az ellen a legjobbak sem mehetnek biztosra - pláne ha a kapuban Szécsi Zoltánnak "olyan" napja van.


Szécsi az olimpiai bajnoktárs Biros ziccerénél kapaszkodik - ebbôl sem lett gól ...
Vasárnap olyan napja volt: az olimpiai bajnok hálóőrnek ügydöntő érdemei voltak a Domino-BHSE elleni kiütéses sikerben.
- Ennyire biztos győzelem nyilván nem volt úgymond betervezve, még tán a két pont sem - vagy tévednék?
- Kétesélyesnek tűnt a parti a balatonaligai összetartásunk után. Fizikálisan és taktikailag rendben volt a társaság, mindenkinek a saját fejében kellett rendet tennie. Aligán megnéztük a két katasztrofális meccsünket, az UTE és a Vasas ellenit, s abból próbáltunk okulni. Igaz, a másodikon még nem is ment annyira rosszul, de elég volt két-három buta hiba, amivel úgymond megoldottuk a két pont sorsát. Azért is volt jó, hogy egy kicsit félrevonultunk, mert így senki sem tudott a saját dolgai után szaladgálni, fel lehetett töltődni.
- Akkor mostantól minden fontos meccs előtt irány a déli part?
- Mi is ezt kérdeztük ... Persze nem lehet unos-untalan edzőtáborba vonulgatni, ha viszont Gerendás Gyuriék megint azt érzik, hogy szellemi hullámvölgybe kerültünk, akkor elővehetjük a csodafegyvert. Egy biztos: most tökéletes volt az időzítés.
- Ez a válasz arra is, hogy a BVSC-nek mitől megy ennyire változatosan?
- Nem csak ez. Elég korán kezdte a csapat a munkát, erős fizikai építkezésbe fogtunk, ezt követték a különböző kísérletek, sorcsere, miegymás. Idő kell, amíg mindez beérik. Abban azonban hiszek, hogy ez egyre jobb lesz, vagyis ezúttal nem egy hullámhegy követett egy hullámvölgyet, hanem fokozatosan áll össze a kép.
- Mintha önnél is összeállt volna erre a hétvégére. Segített az, hogy az ellenfélnél rendre négy-öt olyan játékos támadott, akikkel együtt töltötte a nyarat a válogatottban?
- Nem hiszem, hogy ez sokat számított. Egyedül talán Fodor Rajmi ziccerénél, amit fej fölé akart belőni: ezt láttam tőle néhány hónapon át. Egyébként az agyam rendben volt - ennyi s nem több a titok. Illetve, azt mindenképpen meg kell említeni, hogy ellentétben az utolsó két rangadóval, rendkívül stabilan védekeztünk emberhátrányban, azaz elég jól blokkolgattak a srácok.
- Hallom, sír a gyerek a háttérben, úgyhogy már csak arra válaszoljon: érez-e valami változást a születése óta eltelt másfél hónapban? Mondják, az élsportolók teljesítményén meg szokott látszani, ha apákká válnak.
- Nem hinném, hogy Julika miatt bármi módosult volna. Csupán oda kell figyelni a nagy meccsek előtt, hogy ha sírásos éjszaka ígérkezik, akkor én esetleg egy másik szobába vonulok aludni. Egyébként semmiféle problémát nem jelent. Jól eszik, egyre értelmesebb, már huncutkodásra is futja: ha látja, hogy mennék ki a szobából, elkezdi úgy biggyeszteni az ajkát, hogy nem lehet otthagyni.
- Megoldás?
- Néha azért muszáj határozottnak lenni. Szoknia kell, hogy olykor meccsem van.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Szécsi Zoltán