FONTOS


 

Székely Bulcsú szerint az olimpiaibajnokok sem mehetnek biztosra
Nincsenek bérelt helyek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2001.05.24
--------------------------------------------------------------------------------

Mint mondja, nehéz döntés volt, most mégis úgy gondolja, jól határozott, amikor a Vasast választotta. Jó csapat jött össze a piros-kékeknél - számára amellett, hogy vonzó volt az angyalföldiek ajánlata, az sem mellékes, hogy ezzel a lehető leggyorsabban lezárta a jövőt, és most már minden idegszálával az Európa-bajnokságra koncentrálhat. Ugyanis Székely Bulcsú - mert róla van szó - mindenképpen ott akar lenni a kontinensbajnokságon.

- Nagyon jól éreztem magam a Ferencvárosban, szép éveket töltöttem el a zöld-fehéreknél. Rengeteget kaptam tőlük, ott lettem igazán játékos, amit sohasem felejtek el. Bízom abban, hogy valamikor visszatérhetek még hozzájuk, most viszont már nem az átigazolásommal, hanem kizárólag a közelgő Európa-bajnoksággal foglalkozom, és így mindenképpen jó, hogy hamar megállapodtam a Vasassal - magyarázta a olimpiai bajnok pólós.

- A naptáron kívül tapasztalja-e valami jelét, hogy nyakunkon az Eb?

Kárpáti György olimpiai és Európa-bajnok:

"Székely szinte újoncként játszott az olimpián, és már ott is kiderült, hogy jól döntött a kapitány, amikor beválogatta. Erényei többek között a robbanékonysága, a leleményessége, nagyszer?en átlátja a pályát, kiváló leforduló játékos. Az előző aranycsapatban talán Sárosi Laci volt ilyen, de leginkább az én játékomhoz tudnám hasonlítani a mai Székelyt. Tehetségét bizonyítja, hogy ebben a csapatban hamar gyökeret vert, s bár még nem éri el a mostani legnagyobb klasszisok szintjét, biztos vagyok abban, hogy pillanatokon belül fix csapattag lesz. Olyan játékos, akinek a szemében ott van az öröm, a vagányság, nem véletlen, hogy éppen ő a kedvencem.

- Abszolút érezhető a felfokozott érdeklődés. Ezt nap mint nap tapasztaljuk a sajtó részéről, rengetegen keresnek bennünket, de a szurkolóktól is sok biztatást kapunk. Nem tudok úgy lemenni az uszodába, hogy néhányan meg ne kérdeznék, megnyerjük-e az Európa-bajnokságot.

- És ilyenkor mit válaszol? Megnyerjük?

- Nagyon szeretnénk. Azt azonban tudni kell, hogy ez sport, és a sportban minden megtörténhet. Éppen ezért szép ez az egész. Esélyesek vagyunk, ez kétségtelen, de a mezőnyben vannak még nagyon jó csapatok, és azok ugyancsak az aranyéremért jönnek Budapestre.

- Kiktől tart leginkább?

- Ugy gondolom, hogy egy kontinensbajnokságon minden csapat egyformán veszélyes, nincs könny? ellenfél. Aki a legjobb akar lenni, annak a felkészülés során nagyon sok munkára - a tornán pedig némi szerencsére is szüksége lesz ahhoz, hogy célba érjen.

- Már több mint egy hete együtt dolgozik a válogatott keret. Milyen érzés ismét egy nagy tornára készülni?

- Fantasztikusan jó, különösen ezzel a társasággal. Tudjuk, hogy újabb nagy feladat előtt állunk, már az edzéseken érezhető, hogy mindenki belead apait-anyait.

- Érthető, hiszen még a keretszűkítés ezután következik...

- Így igaz. Mindannyiunk számára megvan a motiváció.

- Azért az olimpiai bajnokok csak előnyben vannak!

- Nem, erről szó sincs. A szövetségi kapitánynak nem is lehet érdeke, hogy a múltbéli érdemek alapján állítsa össze a csapatát. Az olimpia szép volt, de abból nem lehet egy életen kereszül megélni, és ezt én sem szeretném. Biztos vagyok abban, hogy a jelenleg legjobb formában lévők kerülnek majd be a sz?kített keretbe, amely lehet, hogy éppen ugyanúgy néz majd ki, mint tavaly Sydney előtt, de ugyanúgy elképzelhető, hogy mások is helyet kapnak majd a csapatban.

- Önt nem feszélyezi ez a bizonytalanság?

- Nem, erről szó sincs. Ugyanazzal a taktikával vágtam neki a felkészülésnek, mint az olimpia előtt, azaz én nem a vetélytársakat akarom legyőzni, hanem a lehetőségekhez képest a legtöbbet akarom kihozni magamból - majd eldől, hogy ez a kapitány szemében mire elegendő. Mindenesetre hiszek abban, hogy ezzel ott lehetek az Európa-bajnoki csapatban.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Székely Bulcsú