FONTOS


 

Somossy József együttese hihetetlenül megerősödött
Varga II Zsolt is a Vasasban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2001.05.21
--------------------------------------------------------------------------------

A Vasas nem állt le.

Kezdődött azzal, hogy az Olaszországból ragyogó ajánlatot kapó Vári Attilát meg tudta tartani az angyalföldi együttes. Az olimpiai bajnok ugyan elgondolkodott az újabb külföldi invitáláson, ám végül aláírt a piros-kékekhez.


Varga II Zsolt is a Vasast választotta
Tudhatott már valamit...

A sydneyi csavarkirály többször is hangsúlyozta már, hogy "bajnok akarok lenni végre a Vasasssal!" Idén reális esélye volt erre a Somossy-csapatnak, ám hihetetlen izgalmak, őrült meccsek közepette alulmaradt a BVSC-vel szemben. Nyilván csalódott volt Vári (és társai), ám az, hogy itthon maradt, a Vasasban maradt, sejtetni engedett valamit. No meg az is, hogy az együttes másik húzóembere, az Európa-bajnoki keretbe szintén meghívást kapott Varga Tamás is közölte, jövőre újra a csapatért hajt majd. Mi több, a center, Steinmetz Ádám is elkötelezte magát a Vasashoz, azaz a kupagyőztes csapat magja együttmaradt.

Önmagában már ez is sokat jelentett a piros-kék híveknek, na de ami ezek után történt...

Először is jött az angyalföldi nevelés? olimpiai bajnok, Kósz Zoltán (és ment az Európa-bajnok Kovács Zoltán...). Sztárigazolás. Aztán követte őt a Fradiból a zöldek másik sydneyi bajnoka, Székely Bulcsú. Újabb sztárigazolás.

Az Újpest vitathatatlanul legnagyobb ígérete, Varga Dániel volt a következő fogás, aztán a szintén nagyon tehetséges Mátyás Zoltán írt alá a lila-fehérektől.

És folytatódott... Az FTC-ből a harmadik pólós, Hesz Máté érkezett -- vitathatatlanul az utóbbi évek legjobb játékoskerete jött össze a Vasasban. Na de hiszik vagy sem, ezzel sem fejeződött be az erősítés! A legújabb pólós nem máshonnan, mint a bajnokcsapattól, a Honvédtól teszi át a székhelyét Angyalföldre. Ráadásul a Kőér utcaiak egyik legjobbjáról, a válogatott kerettel az Európa-bajnokságra készülő játékosról van szó. Varga II Zsoltról.

Ez sem kis fogás ám!

Régóta rebesgetik, hogy a centerben és kint is használható "Kiscsuvi" a Vasasba tart, lévén már a bajnokság közepette kijelentették a testvérével közösen, jövőre mindenképpen együtt szeretnének játszani. Tamás, mint fentebb írtuk, maradt a piros-kékeknél, azaz csak a Vasas lehetett ez a csapat. Zsolt közben megnyerte a bajnokságot a Honvéddal (főszerepet játszot benne), kivívta a Bl szereplést, így nem csoda, hogy sokat vacilált.

Végül a Vasas mellett döntött.

"Nem titok, két hétig gondolkoztam, tárgyaltam a Honvéddal és a Vasassal is. Ez idő alatt jelentősen megerősödött az angyalföldi csapat, válogatott játékosok írtak alá. Úgy gondolom, hogy nemzetközileg is igen erős csapat jött létre, ami főleg annak köszönhető, hogy posztokra igazoltak. Természetesen rengeteget jelentett a döntésemben, hogy Tamással egy olyan gárdában játszhatok együtt, ahol minden szinten az aranyéremért szállhatunk harcba. Fájjó szívvel hagyom ott a Honvédot, rengeteg barátra tettem szert a Kőér utcában, olyanokra, akik a továbbiakban is a barátaim lesznek. Senkiben sem maradt tüske, mindenki rendkívül korrekt volt, úgy érzem, hogy bármikor szívesen látnak viszont. Mindent köszönök nekik"-- mondta a kiváló pólós, aki hétfőn folytatja a felékszülést a Eb-re. Immáron ő is Vasas-játékosként...

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Varga II. Zsolt