FONTOS


 

"Első a diploma!"
Czakó Krisztina nem állt le

Nem is olyan régen még a magyar női műkorcsolyázás egyik legnagyobb reménységeként emlegették Czakó Krisztinát, aki pályafutása jelenlegi csúcsát 1997-ben érte el: a párizsi felnőtt Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. Azóta, ugyan nem a szó szoros értelmében, de eltűnt, pedig most következik a téli sportok újabb idénye. Czakó Krisztina még csak most lesz 22 éves, és azért tanul, hogy megvédje a diplomamunkáját.

"Első a diploma! Ez nagyon fontos számomra - mondta Czakó. - Az elmúlt két hónapban szinte éjt nappallá téve a diplomamunkámon dolgoztam. Már csak egy szigorlatom van hátra a Gábor Dénes Főiskolán, ha végzek, akkor informatikus mérnök leszek. A főiskola sikeres elvégzése annyira időigényes, hogy sajnos, nem tudtam minden nap edzeni."

A BKE versenyzőnőjének ebben az évben tehát minden idejét a tanulás köti le. Egyelőre úgy néz ki, hogy rangos versenyen nem indul, legközelebb az országos bajnokság jelenthet erőpróbát számára. Az ob 2001 januárjában lesz, az első és a második helyezett vehet majd részt január 21. és 28. között a pozsonyi Eb-n.

"Novemberben vagy decemberben lesz az államvizsgám. Addig nem foglalkozok azzal a kérdéssel, hogy hogyan tovább. Az ünnepek tájékán majd eldöntöm. Az biztos, hogy az edzésekkel nem álltam le, sérülések nem hátráltatják a tréningeket."

(t. a.), A Színes Sport 2000.10.17.

SPORTOLÓ

  

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Czakó Krisztina