FONTOS


 

"Szükségem volt már egy kis sikerélményre"
Czakó az Eb-t és a vb-t is megcélozza


Czakó Krisztinának nagy tervei vannak
- A futásomat végigkísérő taps arról árulkodott, hogy a nézők szerették a programomat, ami nagyon jólesett - mondta az Eb-ezüstérmes versenyzőnő.

+ Ezúttal is egy történetet mesél el a jégen?

- Nem, most több jelenetből tevődik össze a szám, egy kicsit hegedülök, egy kicsit kártyázom az ünnepi népzenére. De a rövidprogramommal sem vallottam szégyent, ami ugyan maradt a tavalyi, de szerintem telitalálat, az eddigi legjobb koreográfiám.

+ Hány tripla ugrásra volt szükség az ezüstéremhez?

- ötre, ami az idénykezdetnek megfelelő. Később természetesen fokozatosan emelni fogom a nehézségi szintet.

- Milyen célokat tűzött ki maga elé ebben a szezonban?

- Először is szeretnék Grand Prix-versenyeken indulni, de még nem tudom pontosan, a szövetség melyik eseményekre nevez majd be. Meghívást mindenesetre már többet is kaptam. Aztán februárban jön az Európa-bajnokság, méghozzá Bécsben, ahol három magyar lány indulhat. Póth Diána és Sebestyén Júlia helye már biztos, én pedig megpályázom a harmadikat. A világbajnokságon azonban csak egy fő indulhat, de erre is fenem a fogam. A kontinensviadalra visszatérve, azt azért egy kicsit furcsállom, hogy amikor én ezüstérmes lettem, a következő évben részt kellett vennem a hazai válogatókon, míg a prágai negyedik és hatodik hely után Dia és Juli helye már megingathatatlan...

+ úgy érzi, nem bánnak önnel egyenrangúként?

- Bécs jó példa volt erre. A hazai vezetőkön érződött, nem hiszik el, hogy végre felépültem a sérülésemből. Inkább a másik magyar induló, Sebestyén élvezte a bizalmukat. ám ami igazán rosszul esett, hogy a bankettre meg sem hívtak. Pedig a díjkiosztót is ott tartották meg, így a kupát csupán itthon, utólag kaptam meg.

+ Ha már szóba hozta a sérülését. Fájlalja még a műtött vállát?

- Egy-két mozdulatot még nem tudok megcsinálni, de különben rendben vagyok. A rendszeres gyógytorna rengeteget segít.

+ A hangján is érződik, jobbkor nem is jöhetett volna ez a siker.

- Nem tagadom, nagyon boldog vagyok. Szükségem volt már egy kis sikerélményre.

(csanálosi), Nemzeti Sport 1999. október 13.

SPORTOLÓ

  

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Czakó Krisztina