FONTOS


 

Arnold Schwarzenegger

A magánember
Arnold 1947-ben, Grazban született, ám gyermekkorát egy alpesi kisfaluban töltötte. Szülei 13 éves korában indították útjára testépítő-karrierjét. 18 évesen már elnyerte a Mr.Európa címet. Színészként 1970-ben debütált Herkulesként. Felesége, Maria Shriver a Kennedy család tagja, nem csoda, hogy "Schwarzi" kacérkodik a politikai pályával. Két gyermeke lyukas szívvel született - köszönhetően édesapjuk állítólagos fiatalkori doppingolásának.

A sportoló
15 éven keresztül a világ legjobb testépítőjeként tartották számon. 1965-től 1980-ig számtalan címet szerzett: hétszer választották Mr.Olimpiának, ötször Mr.Universumnak, kétszer Mr.Európának, egy-egy alkalommal pedig a Mr.International, illetve Mr.World címet érdemelte ki.

A színész
Tökéletes alkata és izomkötegei alkalmasak voltak arra, hogy mindenkit meghódítsanak. 1970-ben a "Herkules New Yorkban" című filmben debütált, mindjárt főszereplőként. 37 filmje közül a legnépszerűbbnek a Conan, a Predator, valamint a Terminator-széria bizonyult; olyannyira, hogy 2001-ben állítólag elkészül a Terminator harmadik része.

Pincési László, Sztár Sport 1999/47

SPORTOLÓ

  

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

 

 
KATACA.HU

  HOME SITEMAP
  KÉPRIPORTOK
  GYÖNGYSZEMEK
  VENDÉGKÖNYV
  FÓRUM E-MAIL